• Thu 4 Aug 2022 15:34
    11494 visningar
    14 svar
    +1
    14
    11494

    Motion amstaff/schäfer

    Nä. Någon enstaka dag, klarar sig ju naturligtvis en högenergi hund med mindre rörelse och "kissrundor". 

    Som folk berättat behöver de ju såväl mental stimulans och motion och frågan är ju verkligen vilken livsstil du har.

    Slädhundar behöver få utlopp för sin enorma rörelseglädje och promenad är inte speciellt effektivt. 

  • Thu 4 Aug 2022 16:48
    #10
    +1
    Anonym (Spring med hunden) skrev 2022-08-04 16:33:58 följande:

    Malamute är väl mer långdistans men de andra raserna tror jag gillar mer att springa fort. Så en timmes promenad kan nog bytas ut mot att du tar med hunden på intervallträning tex. i uppförsbacke. 

    Du hittar en brant backe och springer upp för den så fort du kan med hunden  och går sakta ner och gör det där några gånger. Har en rottweilertik som tycker detta är hysteriskt roligt. Efter 20 minuter är man själv helt slut och genomsvett men betydligt roligare än att jogga eller långpromenera med hunden.

    Obs: är ej van hundägare utan "ofrivillig" pga att grannen som ägde den dog och hunden hade ingen stans att ta vägen så jag adopterade henne så vet ej mer än att hon gillar att springa fort.

    Blir detta, och en stund löst i en hundgård eller apport med tennisboll och korta "kissrundor" väldigt sällan långpromenader.


    Du vet ju tyvärr inte att du inte vet.

    Det är inte så att man exakt kan säga INNAN man har en specifik hund exakt vad den behöver...Men många med slädhundar har ju strategier för att ge hunden möjlighet att verkligen få utlopp för sin energi. 

    Du kan inte jämföra en omplacerad rottweiler med denna blandning. Ålder, personlighet och ägarens hundvana betyder också något.
Svar på tråden Motion amstaff/schäfer