• nihka

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Faile skrev 2022-09-09 22:20:27 följande:
    En gissning, eftersom jag inte vet vilka trådar du refererar till, är att fokus på något sätt ändå hamnar på att "kvinnan" är den som ska lösa problemet.
    Lite som i den här tråden. Ts är rätt bra formulerat och någorlunda objektivt skrivet men jag tolkar det ändå som att det på något sätt är kvinnor som ska lösa detta. Genom att dejta ensamma män ( trots att man kanske är nöjd som singel ), ta hand om dessa män och se "igenom" deras trasiga skal och förstås att "någon" skall författa böcker, fixa filmmaterial och annan populärkultur som framhäver dessa mäns förträfflighet.
    Jo, för kvinnan är ju ändå så omhändertagande så varför inte bara utöka vem hon ska ta hand om/ ta sig an och på fritiden kan hon skriva stöttande romaner och filmmanus...
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Recoil) skrev 2022-09-09 22:32:35 följande:
    Här är vi ute och cyklar ser jag.
    "Vi"? Är jag ansvarig för dig också? Nej tack!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-09 22:36:37 följande:
    De påstådda förlegade könssterotyperna är inte förlegade. De män som tror det blir ensamma för de passar helt enkelt inte in.

    Kvinnor vill igår, idag och imorgon ha en stark och trygg man. 
    What? De flesta vill väl ha någon som de attraheras av och passar ihop med och man alternerar i att vara stark i tid och situation. Ha varandras rygg som det heter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-10 07:51:32 följande:
    Det blev fel där. Ska stå:

    Min uppfattning är att när man är nere så får man höra det man inte vill höra av de som verkligen vill en illa men även av de som verkligen vill en gott.

    Övriga kommer att säga: "Du är bra som du är. Det kommer".
    Nu är det inte så att omgivningen bara levererar statiskt utan det ligger ganska mycket på hur mottagaren tar emot samma budskap under olika perioder i sitt liv.

    Det som en gång uppfattas som elak kritik kan en annan gång uppfattas som konstruktiva råd. Och sedan beror det på varifrån det kommer om det kommer från någon man litar på eller någon man inte har en relation till - kan slå åt båda håll dvs att det tar hårdare från närmare håll eller att man med vissheten om att det är välmenat orkar man höra en del mer svårsmält.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-10 09:58:07 följande:
    Ja, alla som har ögon vet att det Antigone säger stämmer. Om någon sedan vill vara motvalls bara för att så spelar det ingen roll hur många länkar som länkas. 
    Nej, alla "vet" inte alls att det pågår en mobbningskampanj mot ensamma män som genomsyrar hela samhället.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-10 10:56:36 följande:
    Du läste uppenbarligen inte vad hon skrev.
    Jodå. Jag har läst allt, men du kanske väljer medvetet eller omedvetet att bortse från vissa saker.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-10 11:06:20 följande:
    Testa att ta en dag där du bara får skriva positiva och bra saker om andra människor. Se till att även tillämpa detta IRL.

    Se om det får någon förändring i ditt inre liv.

    Mycket bra övning som jag testat på själv.
    Jag skriver här och nu positiva och bra saker om människor överlag som bemöter andra väl och konstaterar att en liten grupp avviker då och då. Vi har alltså inte en konspiration/mobbing på samhällsnivå mot ensamma män.

    Själva den tanken är en del av den offermentalitet som en liten grupp av de ensamma männen göder som en förklaring till varför de inte har det liv det vill ha och sedan kommer med förslag/krav om hur andra ska ordna det åt dem.

    Testa att skriva det en dag om och om igen och se om det får någon förändring i ditt inre liv.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-10 13:40:34 följande:
    Det har jag gjort de senaste 7-8 åren och något jag kommer  att fortsätta med så länge jag lever. Det har haft mycket positiv inverkan på mitt inre liv.

    Kan rekommendera detta till alla. Så även till de ensamma männen i tråden. Det är ett bra sätt att bli en bättre människa vilket även gör att man blir mer attraktiv. Både omgivningen och en själv gynnas så det är win-win.
    Utmärkt!

    Det dagliga mantrat lyder alltså:

    "Vi har alltså inte en konspiration/mobbing på samhällsnivå mot ensamma män.

    Själva den tanken är en del av den offermentalitet som en liten grupp av de ensamma männen göder som en förklaring till varför de inte har det liv det vill ha och sedan kommer med förslag/krav om hur andra ska ordna det åt dem."

    Sedan gäller det att hålla sig ifrån de delar av internet som drar tillbaka mot självömkan och i värsta fall aggressivitet. Incelrörelsen hade inte kunnat existera utan internet och ska man bryta med den får man bryta med där den lever.

    Ersätta de osunda rösterna mot sunda tills man kommer såpass på fötter att man orkar bemöta det utan att riskera att dras med i det igen.

    Det goda livet handlar inte bara om att söka sig till det positiva utan lika viktigt är att söka sig ifrån och att sätta upp barriärer mot det negativa.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Antigone skrev 2022-09-11 10:40:53 följande:

    Mobbning, eller för den som anser att det är ett för kraftfullt uttryck, nedlåtande och förlöjligande bemötande av ensamma män är en del av problemet. Det leder till radikalisering, förutom att de ensamma männen mår ännu sämre. Det handlar inte om att någon, man eller kvinna, ska ta hand om eller ligga med de ensamma männen. Om det inte är det man själv vill förstås. Utan det handlar om att behandla dem som vilka andra människor som helst, som förtjänar ett värdigt bemötande. Problemet bakom att en enskild människa eller en grupp radikaliseras är oftast inte, om ens någonsin, att de har blivit så vänligt bemötta. Snarare brukar det finnas utanförskap och mobbning bakom, som bidrar till radikaliseringen. Se bara på skolskjutningar. Där är det ofta före detta mobbade personer som till slut har fått nog och vill hämnas. Helt fruktansvärt, förstås, och därför behöver man bli bättre på att fånga upp dessa individer från början. Konstruktiv kritik, absolut, men att kalla dem för förlöjligande och nedvärderande saker kommer bara att öka polariseringen mellan kvinnor och ensamma män (incels).


    Ditt privat tyckande igen.

    Nej, ofta handlar det om personer, unga män, med någon typ av problem som gör att de hamnar i en nedåtgående spiral:
    "Men generellt sett återkommer vissa mönster och orsaker vid skolattacker.
     
    ? Väldigt ofta är det en kombination av för sent identifierade eller till och med oidentifierade svårigheter hos eleven och en svår familjesituation."

    www.lararen.se/nyheter/skolvald/expert-orsakerna-bakom-skolattackerna
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-11 10:42:45 följande:
    Instämmer helt! Att behandla alla människor med respekt är grunden för ett gott samhälle.
    Tanken är ju god men räcker inte riktigt. Eller om vi hade varit lite mer respektfulla mot Breivik hade han inte skrivit sitt högerextremistiska manifest och skjutit 77 personer till döds?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?