Inlägg från: ClumsySmurf |Visa alla inlägg
  • ClumsySmurf

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Odd Even skrev 2022-08-05 02:37:36 följande: #209
    pyssel skrev 2022-08-04 13:31:23 följande:
    Om du läser det du länkar blir din fetstil en smula underlig, artikeln fortsätter nämligen så här:
    " Efter intervjun mejlar Berit Jernberg en formulering från regeringens jämställdhetspolitiska delmål, där det står att man inom ramarna för den nationella strategin även ska motverka mäns utsatthet för våld och kvinnors utövande av våld. Det står dock ingenting om att kvinnors våld mot män ska klassas eller benämnas som mäns våld mot kvinnor."

    Vidare är det alltså Jämställdhetsmyndigheten och Jernberg som i första hand ska få på tafsen och därefter minister Nordmark, om hon inte kan rensa upp på sin egen myndighet som ljuger. Jag ger inte så mycket för den där myndigheten. Jag är alldeles för mycket oängslig feminist för att passa i de leden och därför även mycket kritisk mot både Jämy och den på riksnivå dominanta lobbyn som stuvar undan det utbredda hedersvåldet under andra begrepp. Inte förvånande att den där Jernberg försökte sig på en osedvanligt korkad fuling i intervjun, istället för att kontra med att hon ska granska den där handboken. 
    Så här står det i den omtalade handboken:

    "Inom jämställdhetspolitiken används begreppet mäns våld mot kvinnor. Detta begrepp avser inte enbart den enskilda mannens våld mot den enskilda kvinnan i en parrelation, utan är tänkt att fungera som ett ?paraplybegrepp? som utöver våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck inkluderar våld utanför nära relation, såsom sexuella trakasserier, prostitution och människohandel för sexuella ändamål, liksom kommersialisering och exploatering av kvinnokroppen i reklam, medier och pornografi. Genom att inkludera begreppet våld i nära relationer i det överordnade begreppet mäns våld mot kvinnor innefattas även våld i samkönade relationer, eller för den delen kvinnors våld mot män i nära relationer. Begreppet våld i nära relation är könsneutralt och inkluderande genom att det inbegriper allt våld i heterosexuella parrelationer, våld i HBTQ-personers partnerrelationer och våld mot barn. Dilemmat med begrepp som våld i nära relation är dock att det exkluderar många andra former av könsrelaterat våld, såsom överfallsvåld, fysiskt och sexuellt våld utanför nära relation. Det könsneutrala osynliggör också ofta den vanligaste formen av våld i nära relationer, särskilt när det handlar om upprepat och allvarligt våld, det vill säga det som män utövar mot kvinnor i heterosexuella parrelationer. Begreppet hedersrelaterat våld och förtryck avser i första hand våld och förtryck som är ämnat att kontrollera flickors och kvinnors sexualitet. Även unga män, pojkar och transpersoner drabbas dock i och med att föreställningen om heder bygger både på starkt patriarkala och på heteronormativa ideal. Den patriarkalt motiverade våldsutövningen innebär att hedersrelaterat våld och förtryck inkluderas i begreppet mäns våld mot kvinnor inom svensk jämställdhetspolitik. Som konstaterats avser begreppet mäns våld mot kvinnor inte enbart den enskilda mannens våld mot den enskilda kvinnan. Begreppet avser snarare att benämna olika former av patriarkalt motiverat våld i bredare bemärkelse. Även om hedersrelaterat våld och förtryck är kollektivt utövat av flera ? främst men inte uteslutande ? närstående personer inkluderas alltså detta begrepp i det överordnade begreppet mäns våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor är också en del av det våld som män utövar i en rad olika sammanhang, inklusive det män riktar mot andra män i offentliga miljöer. Män blir oftare utsatta för våld än kvinnor, men i båda fallen är det främst män som utövar våldet."

    Så även kvinnors våld mot män, samkönat våld och mäns våld mot män ska räknas som mäns våld mot kvinnor. Naturligtvis en heltokigt sätt att använda orden på. Något bättre sätt måste finnas att uttrycka det man vill. 
    Tyvärr kastar detta ett löjets skimmer över myndigheten, regeringen eller vilka det nu är som är ansvariga för denna lapsus och risken är att det skadar arbetet med mäns våld mot kvinnor genom att ge belackarna vatten på sin kvarn. 
    " Naturligtvis en heltokigt sätt att använda orden på."
    är inget nytt att ideologiska mytomaner leker med orden, när de blir kritiserade kan de ljuga att de inkluderat allt partnervåld när de säger mäns vålds mot kvinnor men dessa ideologer har alltid motarbetat/mobbat ut de som försökt att lyfta annat än det som ingår den radikalfeministiska lögnen "mäns våld mot kvinnor"

    "Tyvärr kastar detta ett löjets skimmer över myndigheten"
    myndigheten utgår ifrån en verklighets frånvänd helkorkad ideologi, det var redan så dumt att det är löjligt.

    "...risken är att det skadar arbetet med mäns våld mot kvinnor genom att ge belackarna vatten på sin kvarn. "
    det räcker nästan med att ideologerna öppnar munnen för att det ska finnas något korkat att håna.
  • ClumsySmurf

     


    Odd Even skrev 2022-08-08 01:29:31 följande: #432
    Bakgrunden är att många kvinnor upplever att det nästan bara är kvinnor som försöker göra något åt mäns våld mot kvinnor: skriver om det, åker runt och pratar om det på arbetsplatser och skolor och sånt, hjälper utsatta kvinnor m.m. Att de flesta män inte bryr sig eller inte vill befatta sig med problemet. De vill att vi män också ska hjälpa till med detta och göra vad vi kan. Och vi män kanske har lättare att förstå hur andra män, även kvinnomisshandlare, tänker än vad kvinnor har (även om vi inte ett ögonblick försvarar deras tänkande och handlingar). 

    Och då tycker jag att det är vår plikt att hjälpa till och göra vad vi kan mot våldet mot kvinnor.
    Och vi män kanske har lättare att förstå hur andra män, även kvinnomisshandlare, tänker än vad kvinnor har
    Antagligen lika mycket lättare som kvinnor har lättare att förstå kvinnor som misshandlar, hur många kvinnor ser det som sin plikt att hjälpa till och göra vad de kan mot våldet som kvinnor står för?

    "Bakgrunden är att många kvinnor upplever att det nästan bara är kvinnor som försöker göra något åt mäns våld mot kvinnor"

    När det är det är är i stort sett bara "bara kvinnor är offer, bara män är förövare" ur en ideologisk pseudovetenskaplig lins som gäller (allt annat är antifeministiskt) är det kanske inte så konstigt att män som inte räknas om de själva blir misshandlade har mindre lust att delta. Kvinnor kan också få en del skit om de avviker från den radikalfeministiska förklaringsmodellen "bara män"

    "mäns våld mot män på gatan" är bara ett sätt för vänsterfeministerna att problematisera mansnormen.

    "Mäns våld mot kvinnor" är för begränsande för att jag ska ha lust att delta i diskussionen men jag kan bidra med några länkar.

    Våldsamt lika och olika: En skrift om våld i samkönade parrelationer 2008
    www.nck.uu.se/kunskapsbanken/sokresultat-kunskapsbanken/
    www.rfsl.se/wp-content/uploads/2018/05/likaolika.pdf

    bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/barnmisshandel.html

    Why we need to investigate experiences of Bidirectional Intimate Partner Violence ? Dr Elizabeth A. Bates
    elizabethbates.co.uk/uncategorized/why-we-need-to-investigate-experiences-of-bidirectional-intimate-partner-violence/
    www.cumbria.ac.uk/study/academic-staff/all-staff-members/dr-elizabeth-a-bates.php
    www.routledge.com/Intimate-Partner-Violence-New-Perspectives-in-Research-and-Practice/Bates-Taylor/p/book/9781138049000 
  • ClumsySmurf
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-13 20:31:14 följande: #796
    Anonym (Mn) skrev 2022-08-13 19:50:38 följande:

    Sett hjernevask? Kolla upp på Youtube så ser du hela genus (snake oil) vetenskapen skjutas i sank.
    bygger på felaktiga axiom som bevisas genom korsreferenser.
    När jag säger att genusvetare är dagens frenologer så menar jag att de i framtiden kommer avspisas som ett pinsamt försök till att skapa en doktrin som bygger på ideologi och inte biologi/psykologi.
    Och läs på vad frenologer sysslade med innan pratar hjärnforskning, det är också en pinsam så kallad vetenskap


     


    Verkar som du har fått ?genus? om bakfoten, Genusvetenskap är något som gynnar pojkar (och flickor) exv i skola/förskola 

    yxade det här från en sida, ganska svårt att argumentera mot.
    "Genuspedagogik handlar om att alla barn ska ha lika rättigheter"

    (Torbjörn Messing, jämställdhetskonsult).


    Att arbeta med genus i skolan handlar i stor utsträckning om att synliggöra det osynliga, det vill säga att konkretisera hur flickor och pojkar bemöts och behandlas olika beroende på kön. I detta arbete ingår att utmana sig själv och sina kollegor att bryta traditionella könsmönster och skapa en medvetenhet om sitt eget agerande i det dagliga mötet med eleverna samt att reflektera kring vad det egna bemötandet får för konsekvenser för eleverna.


     
    yxade det här från en sida, ganska svårt att argumentera mot.
    Det är exakt samma sak som påstå att "black lives matters" är ganska svårt att argumentera mot eftersom man försöker skydda en verklighetsfrånvänd ideologi med innebörden av själva meningen.
    Kritiserar man ideologin tolkas det som ett bevis på att man inte håller med meningen.

    Queerteori ingår i normkritisk pedagogik som i övrigt bygger på omgjord (ny)marxism.

    "Queerteori är en samlingsbenämning på olika teoretiska perspektiv som utgår från att kön och sexuell läggning är en social konstruktion."

    Det är en ren lögn.

    Att experimentera på barn med en ideologi som bygger på lögner är inte pedagogiskt
  • ClumsySmurf
    ClumsySmurf skrev 2022-08-13 22:52:12 följande: #798
     
    yxade det här från en sida, ganska svårt att argumentera mot.
    Det är exakt samma sak som påstå att "black lives matters" är ganska svårt att argumentera mot eftersom man försöker skydda en verklighetsfrånvänd ideologi med innebörden av själva meningen.
    Kritiserar man ideologin tolkas det som ett bevis på att man inte håller med meningen.

    Queerteori ingår i normkritisk pedagogik som i övrigt bygger på omgjord (ny)marxism.

    "Queerteori är en samlingsbenämning på olika teoretiska perspektiv som utgår från att kön och sexuell läggning är en social konstruktion."

    Det är en ren lögn.

    Att experimentera på barn med en ideologi som bygger på lögner är inte pedagogiskt
     
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-13 23:52:14 följande: #801

    Smurfen skriver
    Det är exakt samma sak som påstå att "black lives matters" är ganska svårt att argumentera mot eftersom man försöker skydda en verklighetsfrånvänd ideologi med innebörden av själva meningen.
    Kritiserar man ideologin tolkas det som ett bevis på att man inte håller med meningen.

    du pratar ju inte ens om varför genus är dåligt? Din enda retorik Handlar om att det är dåligt?

    jag kan förstå om du skulle argumentera för att bibehålla pojk och flickrum i förskolan, men du gör ju inte ens det.


     måste jag förklara varför det är dåligt att bygga "pedagogik" på lögner eller spelar du smurfig?
  • ClumsySmurf
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 00:18:40 följande: #802

    Ini skriver 
    Låter bra men är i stort sett som att slänga pengarna i skön då de maler plattityder. Skolan och vården behöver mer resurser och så läggs det pengar på att anställa genusvetare...

    trodde du gillade idén med jämlikhet mellan könen? Eller hur ska du ha det? innan Du instinktivt slänger ut ett inlägg (antar att ordet genus triggade din defensmekanism) försök sätta dig in i vad genusvegenskap innebär i en skolmiljö, argumentera mot det i så fall inte bara med retoriken att det är ?dåligt?


    Jämlikhet mellan vad? queer flum har raderat könet.
    Förklara gärna hur man problematiserar sexuella trakasserier mot ickebinära av självidentifierade tjejer med snopp och flytande genusidentitet ur heteronormativt könsmaktsperspektiv i en normkritisk skolmiljö när förövarnas identitet avviker från normen och tillhör förtryckt minoritet med tolkningsföreträde.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 01:11:39 följande: #809
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 01:07:46 följande:
    Jämlikhet mellan vad? queer flum har raderat könet.
    Förklara gärna hur man problematiserar sexuella trakasserier mot ickebinära av självidentifierade tjejer med snopp och flytande genusidentitet ur heteronormativt könsmaktsperspektiv i en normkritisk skolmiljö när förövarnas identitet avviker från normen och tillhör förtryckt minoritet med tolkningsföreträde.
    Vad pratar du om? Är det genusvetenskap?
    Man får bestämma sin genusidentitet själv och det ska inte ifrågasättas, det är bara för killar att genusvetenskapligt säga att de är tjejer. Finns det någon genusvetenskaplig förklaring till varför tjejer skulle utsätta andra för sexuella trakasserier?
  • ClumsySmurf
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 01:16:59 följande: #811
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 01:12:14 följande:
     börja med att läsa inlägget:
    www.familjeliv.se/forum/thread/81856872-hbtq-kurser-pa-jobbet/5
    Nej, det tänker jag inte göra. Du får sköta din egen argumentation varför du anser genusvetenskap i förskolan vara lögner och experiment på barn.
    Du får gärna förklara hur en länk till ett inlägg jag skrivit inte är att sköta min egen argumentation.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 01:22:38 följande: #814
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 01:18:09 följande:
    Man får bestämma sin genusidentitet själv och det ska inte ifrågasättas, det är bara för killar att genusvetenskapligt säga att de är tjejer. Finns det någon genusvetenskaplig förklaring till varför tjejer skulle utsätta andra för sexuella trakasserier?
    Vet inte om könstillhörigheten hamnar under genusvetenskap eller om det handlar om hbtq frågor. sexuella trakasserier är fel i alla former. vad är det du tolkar som lögner och experiment? Att människor har frihet att benämna sig som man eller kvinna?
    Men du vet väl att hbtq frågor bygger på genus"vetenskap"?

    "vad är det du tolkar som lögner och experiment?"
    "Queerteori är en samlingsbenämning på olika teoretiska perspektiv som utgår från att kön och sexuell läggning är en social konstruktion."
    "Att människor har frihet att benämna sig som man eller kvinna?"
    ->
    "Friheten" (berättigandet) att andra ska hålla med
  • ClumsySmurf
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 02:27:54 följande: #816
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 01:42:43 följande:
    Men du vet väl att hbtq frågor bygger på genus"vetenskap"?

    "vad är det du tolkar som lögner och experiment?"
    "Queerteori är en samlingsbenämning på olika teoretiska perspektiv som utgår från att kön och sexuell läggning är en social konstruktion."
    "Att människor har frihet att benämna sig som man eller kvinna?"
    ->
    "Friheten" (berättigandet) att andra ska hålla med
    vad är det du tycker är negativt med genusvetenskap i skolmiljön? Att du anser att vissa personer vill kalla sig olika saker och det känner du är ett intrång på din frihet?
     Jag har givit exempel baserat på den genuspedagogik jämställdhetskonsulten Torbjörn Messing förespråkar, den person du citerat.

    Varför låtsas du inte förstå vad jag menar och bara fortsätter att upprepa samma fråga?

    "Att du anser att vissa personer vill kalla sig olika saker och det känner du är ett intrång på din frihet?"
    Av samma anledning till att vi har religionsfrihet, du kan ha din religion för dej själv men kräv inte att jag ska hålla med. Du får låtsas att kön är en social konstruktion och att tjejer föds med snopp men börjar du ljuga för barn att det är fakta har du gått för långt.
  • ClumsySmurf
    Tow2Mater skrev 2022-08-14 03:01:13 följande: #817
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 01:18:09 följande:
    Man får bestämma sin genusidentitet själv och det ska inte ifrågasättas, det är bara för killar att genusvetenskapligt säga att de är tjejer. Finns det någon genusvetenskaplig förklaring till varför tjejer skulle utsätta andra för sexuella trakasserier?
    Jag ser genusvetenskapsteoretikernas nästa doktorandämne växa fram här; när de djupt störda männen som slår och mördar sina partners drastiskt minskar i statistiken och genusteroretikerna står handfallna för de kan varken föstå eller förklara varför.
    manliga mördare minskar medan morden ökar.
    Att vara genusteoretiker handlar inte om att förstå verkligheten, det handlar om att kunna hitta på något enkelt som bekräftar slutsatsen man redan har.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?