Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det är ingen slump att män står för majoriteten av våldet, då det är statistiskt signifikant. Där måste man gräva ner i sig i varför en man är mer benägen att misshandla. när Det gäller mäns våld mot kvinnor så finns andra faktorer gentemot våld på gatan så där måste man särskilja, handlar mer om kontroll.

  • Anonym (Mjölk)

    Män står för majoriteten av våldsbrott, män står för majoriteten av våld mot partner. Ja, det är ett mansproblem, nej, alla män är inte våldsamma men problemet ligger uppenbarligen i mansrollen. Män måste anstränga sig för att göra en förändring, i det ligger självrannsakan, signalera till andra män att vara aggressiv mot kvinnor inte är ok.

    iom dessa signaler som män sänder ut till andra män så skickar man även en signal till kvinnor att våld mot dig är inte ok. Kvinnor i dåliga förhållande kan få kraft att bryta Och söka hjälp 

  • Anonym (Mjölk)

    Till ini, ja, jag är medveten om att män dödar fler män än kvinnor. Det är olika problem som har män som förövare.

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-11 18:29:27 följande:
    Nej, problemet ligger inte i mansrollen. Om den gjorde det hade betydligt fler än någon enstaka procent av männen varit skyldiga till våldsbrott.

    Den stora majoriteten män sköter sig. Delvis tack vare en bra mansroll i Sverige.
    Fast uppenbarligen så ligger problemet där, annars skulle män och kvinnor dela på antalet våldsbrott. Du kan inte argumentera mot statistik.
  • Anonym (Mjölk)

    Till ini som skriver 
    Män borde vara överrepresenterade i brottstatistiken med tanke på de bilogiska skillnaderna. Allt annat vore osannolikt.

    så du tycker att det är något som finns naturligt inom män? 

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-11 19:09:12 följande:
    Inte i män som individer men i avvikande individer i männen som grupp. 

    Tror du att det även är mansrollen som är orsak till att pojkar är kraftigt överrepresenterade bland ADHD, autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar?

    Eller mansrollen som gör att pojkar redan på dagisnivå begår fler kränkningar. Återigen en liten minoritet av pojkarna men pojkarna är kraftigt överrepresenterade precis som männen är senare i livet.

    Fast då är mäns våld mot kvinnor inte ett så avlägset uttalande om du anser att det är biologiskt.


    jag kan förstå att man försöker försvara sig när man blir attackerad, men kvinnor och barn har inte samma fysiska styrka. Sen är många kvinnor i misshandelsförhållanden kontrollerade. Mannen styr över vem hon har kontakt med och vad hon gör. Det kommer oftast smygande och blir normaliserat en bit in i förhållandet? Ingår det också i den biologiska mansrollen?

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Större anledning) skrev 2022-08-11 22:00:04 följande:
    Ett problem kan vara att det är inte lika socialt accepterat med män som snackar om sina känslor eller brister med någon, som det är för kvinnorna.
    Japp, här behöver man utvärdera sin mansroll. Män måste göra det mer acceptabelt att prata om sina känslor i stället för att låta knytnävarna tala. exempelvis inom idrotten så anses kvinnligt vara något nervärderande. olika saker i samhället bidrar 
  • Anonym (Mjölk)

    Det handlar om att du som man ska känna ett ansvar, inte försöka hitta en massa ursäkter och bortförklaringar för att slippa det ansvaret. Du som man har ett större inflytande över andra män. Hur du pratar om kvinnor, med kvinnor och vad du skriver på nätet.

    om kvinnor i ett misshandelsförhållande ser att andra män inte accepterar våld mot kvinnor så kan det ge henne mod att bryta upp.

    det är inte så svårt, det kan du som man göra utan att agera defensivt. Jag tror på dig 

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-11 23:32:04 följande:
    Det du skriver rimmar illa med grundtanken om jämställdhet, nämligen lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön.

    Jag är för jämställdhet och då också givetvis emot när man försöker ge människor extra skyldigheter baserat på kön som du gör ovan.
    Du säger ju att män är mer biologiskt motiverad att begå våldsbrott, sen säger du samtidigt att mäns våld mot kvinnor inte existerar, hur ska du ha det?

    vad är det för jämställdhet när det är ett kön som står för majoriteten av våldet? hur Gör man det jämställt i så fall och slutar döda kvinnor?
  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 08:31:31 följande:
    Nej, det var inte det jag sa. Jag sa att biologin gör att det finns fler individer som är män än kvinnor som har de här riskegenakaperna rent biologiskt. Det jag upprepar gång på gång på gång men som du smyger undan är att den stora majoriteten män och kvinnor inte har det. I sambället är det några enstaka procent av männen som begår våldsbrott och knappt någon procent av kvinnorna. 

    Demokratins rättigheter och skyldigheter utgår från individen. Dvs det spelar ingen roll vad man har för kön, religion, etnicitet, hudfärg, sexualitet mm mm. Man har samma rättigheter och skyldigheter oavsett.

    Att basera rättigheterna på grupp som du pläderar för ovan, gjorde man i kommunismens Sovjet och Nazityskland med kännt resultat. Det är en anledning till varför man är så noggrann med att inte göra som du pläderar för ovan.
    om fler män än kvinnor har dessa våldsamma riskegenskaper än kvinnor så är det ganska uppenbart att det är kopplat till kön. Hur ska man göra det ?jämställt? 

    tycker det är ganska bisarrt att du drar kopplingar till fascism när jag menar att män har större inflytande över andra män Och har större möjligheter att göra skillnad. 
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?