Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 15:47:16 följande:
    Eftersom det är såväl kvinnor som män som utför våldsbrott så nej. Det är med de här individerna vi behöver jobba med. Inte med snälla Axel och Per som är snälla lamm. Problematiken sitter inte i könet.

    Vad förväntar du dig när du pläderar för att män har en skyldighet som kvinnor inte har? Dessutom har du i ett flertal inlägg talat nedlåtande om män. 

    att du uppfattar mig som nedlåtande mot män är något som sitter i ditt huvud och rättfärdigar inte dina kommentarer om nazism.

    du har ju själv medgett att män står för majoriteten av våldsbrott, hur ska du ha det?

    jag försöker förstå ditt resonemang, men eftersom du skriver så mycket som tar ut varandra, såsom att det finns biologiska skillnader i att män begår våldsbrott, men samtidigt att det inte existerar någon skillnad. Nu skriver du att män och kvinnor båda utför våldsbrott. samtidigt som du tidigare i tråden försöker propagera för att mäns våld mot kvinnor beror på att män utövar mer våld. Så blir den röda tråden ganska tunn.


    jag antar att du bara befinner dig i tråden för att tjafsa med ?feminister ? som du säkert uppfattar de som försöker komma med konkreta lösningar. Detta med tanke på att du triggas av vissa ord exv ?mansroll?

    innan du slänger iväg ett defensivt svarstext, sätt dig ner och försök förstå vad jag menar 

  • Anonym (Mjölk)

    Till postman som skriver 
    Nu blev det tokigt här. Jag tror absolut på en auktoritär skola med mer strikta beteenderegler.

    jag förstår vad du menar, vet dock inte om slutresultatet skulle generera mindre våldsamma individer. Man kan ta paralleller till forskning där auktoritär uppfostran från föräldrar där det leder till ungdomar som uppvisar aggressivitet, dåligt självförtroende och självkänsla. Har du blivit slagen som barn exv är du mer benägen att föra det vidare. 

    vad gäller en pojk och flick skola så tror jag att det skulle generera större avstånd mellan män/kvinnor 

  • Anonym (Mjölk)

    Till ini som skriver 
    Någon kvinna blir misshandlad av en man och kvinnan lägger sedan livet på att klandra män.

    du behöver inte vara en kvinna som blir misshandlad av en man för att klandra män. Du skriver själv att män står för majoriteten av våldsbrotten.


    Det är skillnad på att bli nedklubbad av en man på gatan gentemot att leva i skräck i sitt eget hem. mäns våld mot kvinnor kallas just för mäns våld mot kvinnor eftersom det är (ja, framförallt män) men också för att det är skillnad i våldet. Handlar mer om kontroll och makt. det är viktigt att identifiera problemet så man kan göra en förebyggandet åtgärd. Ja, alla har ett ansvar.

    att inte prata illa om kvinnor, till kvinnor och vad du skriver på nätet är antagligen självklart för kvinnor (även om det finns undantag) för män verkar det inte vara lika självklart. Dessutom har män mer inflytande över andra män och därmed större chans att påverka. att Andra kvinnor säger åt en man som kanske uttalar sig nedlåtande om kvinnor blir bara fnissade åt. Föraktet fortsätter tills denne upptäcker att det inte är ok även bland andra män.

  • Anonym (Mjölk)

    Mn skriver 
    Problemet, och det är välkänt, män står för en större del av våldet.
    De är överrepresenterad men det är ändå en minoritet av männen som står för våldet.
    Sedan drabbar våldet i första han andra män.

    så vad ska man göra för att förebygga och skydda kvinnor i misshandelsförhållanden? Att man specifierar att män är de som utövar våldet verkar provocera, eftersom (jag) slår ju inte kvinnor.

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 19:12:16 följande:
    Det är fortfarande helt hjärndött att klandra män då det är någon ynka procent av männen som står för våldsbrotten. Precis som det är helt hjärndött att klandra kvinnor för falska våldtäkter eller utrikes födda för misshandel.

    Kan du verkligen inte förstå det?

    Den gemensamma faktorn på förövarna vad gäller partner våld är att de är män. Att börja förstå problemet är första steget till att arbeta på en lösning. Att ignorera det faktum att det är män som står för våldet är kontraproduktivt.


    Det är ingen som påstår att alla män slår kvinnor. Även om en del män känner sig direkt angripna och har svårt att se det från ett större perspektiv än de själva. 

    Sen kan även tilläggas att det finns många män med empati, ser problemet med mäns våld mot kvinnor från ett större perspektiv än sig själva. Tänker på hur de pratar till kvinnor och om kvinnor till andra män. Hur de utrycker sig på nätet. 

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 19:41:52 följande:
    Det var inte det som var frågan.

    Förstår du inte hur hjärndött det är att klandra grupper för vad vissa individer i de grupperna gör?
    Förstår inte du att det är ett problem som statistikt signifikant är män som utför, inte kvinnor, vilket indikerar att det är ett mansproblem, du säger tidigare att det är för att män är mer biologiskt aggressiva. oavsett hur du förklarar anledningen till att det är män som dödar kvinnor, så är det ju de facto män.

    hur ska man undvika att klandra män, men samtidigt få män att sluta misshandla kvinnor? Jag upplever det som att du inte har en konkret lösning på det.
  • Anonym (Mjölk)

    Ini skriver 
    Flnns mängder av inlägg i tråden som klandrar män. Som nu senast:


    "du behöver inte vara en kvinna som blir misshandlad av en man för att klandra män. Du skriver själv att män står för majoriteten av våldsbrotten."

    jag citerade ju dina egna ord, suck
  • Anonym (Mjölk)

    Gemig skriver 
    En annan gemensam faktor är att det är kvinnor som dras till dom. 

    För alla andra är det rätt uppenbart att killen är våldsam. 

    det behöver det inte vara. När det gäller våld mot kvinnor så är det något som kommer krypande och normaliseras en bit in i förhållandet. kan handla om vilka hon träffar till att sluta med total isolering. 

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 19:59:09 följande:
    Du tror väl inte på riktigt att ditt klandrande av män gör något bättre. Kan garantera dig att om det har någon effekt så är det att det ökar våldet mot kvinnor. 

    Nu har vi många kvinnor som blivit utsatta av män, varpå de lägger sina liv för att klandra män.
    Vi har många män som blivit utsatta av kvinnor, varpå männen lägger sina liv för att klandra kvinnor.

    Konsekvensen blir bara att klyftorna och fördomarna om könen ökar vilket gör att avhumaniserandet ökar vilket i sin bidrar till brott som falska våldtäkter, mansmisshandel, stalking & kvinnomisshandel.

    Sedan går hjulet i repris.
    Jag klandrar inte män, läs om. Du verkar försöka skifta fokus till att det inte är män som misshandlar (bara en minoritet) och sen ingen konkret lösning på mäns våld mot kvinnor 
  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 20:43:48 följande:
    Som jag skrev i föregående inlägg är den avhumanisera de retorik som du och andra använder en del av problematiken. 

    Så en del av lösningen är att skifta fokus från negativa kommentarer, minska avhumaniserandet och fördomarna och att prata positivt om kvinnor och män istället för negativt. 

    Du pratar om hur viktigt det är att man pratar positivt om kvinnor och jag instämmer i det. Vad du tycks ha missat är att det även är viktigt att man pratar positivt om män.
    Så då håller du med om när jag säger att en del av att förebygga våld mot kvinnor är att du som man tänker på hur du pratar om kvinnor med andra män, hu du tilltalar kvinnor respektfullt, samt vad du skriver på nätet (om kvinnor och till kvinnor)
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?