Inlägg från: Anonym (Fortsätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fortsätt)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 04:24:19 följande:

    För att citera fortsätt
    Din och andra mäns passivitet gynnar mäns våld mot kvinnor och ger en förklaring till varför problemet är så stort. 

    fast tow2mater är ju motsatsen till passivitet när denne parodiserar sätt att hjälpa till. Varför vet jag inte.


    Jo, du har rätt, tow2mater är mer än bara passiv. Att parodisera är att aktivt försvåra för de som vill motverka mäns våld mot kvinnor. Lite som de som flinar när någon blir slagen. Jag uppfattar det som rädsla och feghet. Genom att ge stöd till förövaren hoppas man trygga sin maktposition.
  • Anonym (Fortsätt)
    Tom Araya skrev 2022-08-08 04:53:56 följande:
    De som uttrycker sig på ett nedlåtande och våldsbejakande sätt mot kvinnor är med stor sannolikhet de män som också utövar våldet.
    Det är möjligt att det bland mycket unga kan uttryckas sådant för att verka tuff...

    Enligt min uppfattning så handlar det främst om män som antingen har svårt att hantera sitt humör och sin ilska eller män som anser att det är rätt av dem att använda våld för att "fostra", kanske även en kombination av båda.
    Dessa män är svåra att påverka.

    Sedan kan det kanske finnas män som själva är fostrade med våld och som därigenom påverkats till beteendet, men som innerst inne har utrymme för ett frö av tvivel. Potentiellt skulle det kunna ändras, åtminstone för vissa, men då måste de bort från den miljö och de sociala sammanhangen de antagligen lever mitt i. Detta blir en mycket svår uppgift vad det gäller män där hela släkter har samma uppfattning kring detta.
    Svårt men inte omöjligt att stoppa mäns våld mot kvinnor.
    Anonym (Stort samhällsproblem) skrev 2022-08-08 04:43:01 följande:

    Att sluta dejta är ett tips för att undvika våld och i värsta fall död.Finns många kvinnomisshandlare på dejtingsidor.


    Ja, idag kan kvinnor välja bort män helt och hållet och skaffa barn själva. Sorgligt bara att kvinnor inte är trygga med män.
  • Anonym (Fortsätt)
    Tow2Mater skrev 2022-08-08 13:58:17 följande:
    Du missade #284 som är vad det hela handlar om.

    #291 var som svar till en som pratade om en utredning startar, vilket det gor i de fall mamman motsätter sig. Och det kan hon gora bara av godtycke. Då måste pappan gå via rätten for att få sin rätt att vara vårdnadshavare.

    Låter som du tycker det är helt ok att pappan inte ska ha samma rätt att vara vårdnadshavare som mamman, synd. Barnet borde dessutom ha rätten att ha två vårdnadshavare från start, inte vara en backup ifall mammman avlider.
    Anonym (reagera) skrev 2022-08-08 11:24:12 följande:
    Inga pappor behöver utredas när de får barn för att få vara pappor. Och är det en tvist mellan föräldrarna om vårdnaden så är det otroligt svårt för en mamma att behålla enskild vårdnad om ett barn. Pappan ska vara extremt olämplig för att så ska ske. Inte ens om han mördar sitt barns mamma är det säkert att han förlorar vårdnaden om sitt barn. 

    Jag tycker ett barn först och främst ska ha rätt att inte behöva ha en pappa som mördat mamma Död
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 17:39:44 följande:

    Så om jag sammanfattar de senaste inläggen så anser (män) att kvinnor är dumma mot män och att det är därför dessa (män?) inte tar ställning för mäns våld mot kvinnor 

    har jag rätt?


    Ja, du har helt rätt. Tråden har fått besök av incelrörelsen:

    play.etc.se/sv/de-nya-radikala-den-svenska-incel-rorelsen 
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (M) skrev 2022-08-09 13:13:41 följande:
    Ja, det bekräftar ju att män som blir slagna av kvinnor får klara sig själva och då är det inte så konstigt att män inte engagerar sig i våldet mot kvinnor. Män får ju lära sig att våld mot dem är betydelselöst, varför skulle de då tycka att våld mot kvinnor är viktigt? 

    Svaret påTS fråga är alltså att vi tar våld mot män på större allvar. Människor som respekterar sig själva kommer respektera andra också i högre grad. 
    90 procent av alla brott begås av män. Då är det förjävligt, men inte förvånande med tanke på problemets omfattning, om män inte intresserar sig för att lösa problematiken runt mäns våld mot kvinnor. TS har dessutom startat en tråd med frågeställningar kring hur män kan hjälpa till att motverka mäns våld mot kvinnor. Du bidrar inte någonting alls. Tvärtom. Ditt dagisresonemang om att inga kvinnor ska få hjälp så länge inte alla män fått hjälp håller inte ens på dagis.
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (M) skrev 2022-08-09 15:16:34 följande:
    Fast det var ju inte det jag skrev. Läs igen.
    Det är rätt logiskt att människor som inte respekterar sig själva inte respekterar andra. 
    Men jag antar att du hellre vill höra samma syndabocksargument som du redan hört tusen gånger förut. Att det inte fungerar spelar ingen roll.... Då undrar man ju hur intresserade ni egentligen är av att lösa problemet? 

    Sedan är det faschinerande att samma logik kan gå från dagisresonemang till feminism om man bara byter kön på objekten. 
    Jo, jag håller med om att det är rätt logiskt att människor som inte respekterar sig själva inte respekterar andra. Du bör fråga dig hur du mår egentligen. Hur står det till med självrespekten kan man undra eftersom du inte respekterar TS frågeställning:
    Odd Even skrev 2022-08-04 02:28:14 följande:
    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det sägs ibland att män inte engagerar sig i problemet med mäns våld mot kvinnor. Kanske är det så, och då borde det bli ändring på det. 
    Men vad kan vi göra, konkret?
    Förslag?



  • Anonym (Fortsätt)
    Tom Araya skrev 2022-08-09 20:32:24 följande:
    Glöm inte kvinnors våld mot kvinnor, mäns våld mot män och vuxnas våld mot barn.
    Nej absolut inte! Men här är huvudtemat att motverka mäns våld mot kvinnor. Det är försvarbart att särskilja olika typer av våld, eftersom strategierna bör skilja sig åt då våldet har olika skepnader. Mäns våld mot kvinnor sker huvudsakligen i hemmet av en närstående.
  • Anonym (Fortsätt)
    Tukt skrev 2022-08-09 20:42:24 följande:
    Precis. Våld handlar ju oftast om makt, sprunget ur egen frustration och maktlöshet. Hos män kanaliseras det ofta i en syn på vad manlighet är.
    Kan man påverka synen på vad som är manligt, så kommer man minska allt våld män står för i samhället.
    Jo och då är det intressant att konstatera att en man GÖR ETT VAL att inskränka sin kvinnas livsutrymme när han slår och ytterst dödar henne. 

    Det finns nämligen ytterst få män som går till jobbet och misshandlar sin chef (till döds).
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-10 10:10:21 följande:
    Du glömmer att ett av grunderna i att vara en man enligt traditionen är att aldrig slå en kvinna. Den lilla detaljen är något feminister aldrig talar om.

    Skulle könsrollerna upphöra skulle kvinnor få det mycket värre och kvinnorna skulle få mer stryk, då män rent biologiskt har ett övertag. Det finns en växande kultur som menar att det är tid att ta ifrån kvinnor de förmåner som den gamla manlighetsnormen förordar. Equal rights, equal fights.
    Det är du som glömmer att de flesta män aldrig skulle slå en kvinna. Fem myror är fler än fyra elefanter.
  • Anonym (Fortsätt)
    Postman skrev 2022-08-10 20:49:06 följande:

    Nej jag missar det inte men jag ser också att vissa kvinnor här gärna överdriver, övertolkar eller ibland vill läsa in helt tokigt i det män skriver eller beskriver. Det är tillräckligt många kvinnor som börjar hacka på den manliga skribenten så min kommentar är då väldigt överflödigt. Jag ser ingen mening med att kommentera, skribenten blir halshuggen utan min medverkan. Det är gott om starka snedvridna feministiska åsikter här på FL och eftersom jag inte sympatiserar med dessa så är det inte så konstigt att jag hamnar på den andra sidan liksom. När jag skriver positivt om kvinnor så är det ingen som lägger det på minnet, skriver jag något ofördelaktigt ja då jäklar ska man dra upp det i tid och otid. Det är baksidan av den kvinnodominans som är här.
    Kockobello skrev 2022-08-10 19:30:55 följande:

    Så någon feminist det blir jag aldrig. Har inga "dumma män" i min omgivning heller, utan jag blir bra och trevligt bemött.


    Kockobello skrev 2022-08-10 19:29:25 följande:
    Du får nog sluta klumpa ihop män i en enda klump och träna på att bemöta människor som individer. Det verkar väldigt svårt för dig att inse att människor är egna individer. 
    Kockobello skrev 2022-08-10 17:29:11 följande:
    Män har inget kolleltivt ansvar och ingen annan grupp heller. Tror du på arvssynden också, kanske?

    Lol 
    Postman skrev 2022-08-10 17:15:56 följande:
    Fast massor med män tar ansvar varje dag, alla dagar på året, ser du inte det?
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-10 17:14:25 följande:
    Som jag skrev är inte mansrollen något problem utan framgörallt en styrka. 

    De här individerna som slår och mördar sina partners är inte normala utan djupt störda individer. 

    Gish galopp 

    Några av de senaste inläggen: Bara massa trams och noll koppling till TS frågeställning.




Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?