Inlägg från: Anonym (Fortsätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fortsätt)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Soryu skrev 2022-08-15 11:29:17 följande:

    Utan biologisk förklaring? Jag är inte säker på att jag förstår vad du menar, men om du tror att det inte finns någon skillnad i mäns och kvinnors biologi som är betydelsefulla i fråga om aggressivt beteende så har du fel. Det nämns kanske inte så ofta i debatten kring mäns våld mot kvinnor där man ju som regel fokuserar på patriarkatet, toxisk maskulinitet osv, men verkligheten är att mycket data pekar på att biologiska faktorer har stor betydelse och att vi män, på gruppnivå, rent biologiskt är mer benägna att utöva fysiskt våld. Två forskningsområden som styrker detta är den forskningen på kopplingen mellan testosteron och aggressivitet samt forskning kring däggdjurs beteende där det visar sig att för de flesta arter är hanarna mer aggressiva än honorna.


    Bevisbördan ligger som jag ser det på den som hävdar att biologiska faktorer inte har så stor betydelse, och vad jag vet finns det inga belägg för det synsättet.


    Men därmed inte sagt att vår kultur inte har någon betydelse. Det är ju välkänt att män från vissa kulturer är kraftigt överrepresenterade när det gäller våldtäkter (tror mellanöstern och nordafrika om jag minns rätt?). Det handlar knappast om några större genetiska skillnader mellan folkgrupper utan den skillnaden är sannolikt kulturell och säger ju ganska mycket om hur mycket kulturen kan påverka trots att biologin också har betydelse. Och vi har förstås inte heller i Sverige en optimal kultur för att minska manligt våld så mycket som möjligt, så det är klart att olika insatser kan vara av värde.


    fof.se/artikel/2017/2/skyll-inte-valdet-pa-testosteronet/
  • Anonym (Fortsätt)
    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 13:27:27 följande:
    Vill du förklara genusexperters syn på primär psykopati?
    Både män och kvinnor kan ha psykopati/ psykopatiska drag och de likt alla andra påverkas av/ förhåller sig till könsrollerna, samt att de också har förmågan att välja huruvida de vill eller inte vill begå brott.

    www.rmv.se/aktuellt/psykopatiska-drag-psykopati-rattspsykiatri-howner/
  • Anonym (Fortsätt)
    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 15:42:14 följande:
     Varken du eller Katarina Howner är genusexperter och ingen av er har genusförklarat primär psykopati.
    Genusvetare forskar inte på psykopati.
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (L) skrev 2022-08-15 10:22:17 följande:

    Har brutit med män som varit våldsamma mot kvinnor.
    Har sagt till män på krogen att ge fan i att tafsa på kvinnor som sagt till att de inte vill bli tafsade på. Med smäll på käften som resultat. Vad mer kan jag göra?


    Du kan börja med att läsa hela den här tråden, där många förslag ges.
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (G) skrev 2022-08-15 17:32:20 följande:
    Det tycker jag. Att någon som riskerat sin hälsa för att försvara kvinnor blir ombedd att läsa igenom en tråd med närmare 1000 inlägg istället för att komma med konstruktiva svar är i min värld rätt så respektlöst. Men vi är alla olika.
    Vi är olika, men har det gemensamt att vi tagit enskilt ansvar och försökt försvara kvinnor i våldsutsatt position.
  • Anonym (Fortsätt)
    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 17:24:30 följande:
    Du ställer två frågor som inte har med varandra att göra och han ska hålla med om den ena eller den andra //

    För att hålla med om dina halmgubbar om mina antaganden måste han gilla "din" ideologi och din barnsliga retorik.

    " eller vill du bara heja på eftersom det låter bra, men du själv inte förstår ord Som ?hegemonisk maskulinitet? "

    Att förklara allt med mansnormen är uppenbar pseudovetenskap.
    Du förstår inte heller hegemonisk maskulinitet.
    Jag håller helt med om att mansnormen inte förklarar allt. Vad vill du med det påståendet? Sprida fördomar om genusforskning? Kan vi återgå till ämnet?
    Odd Even skrev 2022-08-04 02:28:14 följande:
    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det sägs ibland att män inte engagerar sig i problemet med mäns våld mot kvinnor. Kanske är det så, och då borde det bli ändring på det. 
    Men vad kan vi göra, konkret?
    Förslag?



  • Anonym (Fortsätt)
    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 16:55:04 följande:
     Vänsterfeminister förstår inte korrelation och kausalitet.
    Kockobello skrev 2022-08-15 16:58:28 följande:
    Haha, det är inte mycket de begriper.

    I den här tråden finns många exempel på nedsättande kommentarer och även hot. Anmärkningsvärt med tanke på TS syfte och desto viktigare att fortsätta arbetet med att motverka mäns våld mot kvinnor.
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-14 08:36:26 följande:
    Det där är rent trams och fullständigt ologiskt.

    Du förbättrar inte några relationer genom att avhumanisera grupper och att sprida vilseledande fördomar.

    Som jag tidigare påtalat så är den enda logiska effekten av dina inlägg att du ökar våldet mot kvinnor. Inte överraskande bemöttes också ett av dina inlägg med det mest brutala inlägget i tråden.

    Inget jag står bakom men när man sprider hat så skapar man hat. Det är fullständigt logiskt.
    Exempel på hotfull kommentar ovan
  • Anonym (Fortsätt)
    Tow2Mater skrev 2022-08-15 20:42:38 följande:
    Vilken rad anser du vara hotfull?
    "Som jag tidigare påtalat är den enda logiska effekten av dina inlägg att du ökar våldet mot kvinnor"
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Större anledning) skrev 2022-08-16 10:18:14 följande:
    En orsak kan vara att man kan anses vara ingen riktig man om man inte har en kvinna.
    Överste Senap skrev 2022-08-16 11:08:12 följande:
    En orsak till vad?

    Jag tolkar det som att "Större anledning" syftar på heteronormen och att den ses som en anledning till att män slår kvinnor. Det vill säga att en man som känner sig tvingad att va ihop med en kvinna för att betraktas som en "riktig man" slår kvinnan för att det egentligen inte är hans "förstahandsval" att va ihop med henne.

    www.regionvarmland.se/vardgivarwebben/samverkan-avtal-och-vardval/folkhalsa/livsvillkor-och-levnadsvanor/sexuell-och-reproduktiv-halsa-och-rattigheter-srhr/heteronormen-och-hbtq
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-16 20:17:28 följande:
    Jag tror att man ska låta män bli öppna med att prata om sina känslor exempelvis genom genusvetenskap i förskola och skola. Sen att män ska vara medvetna om hur de pratar med kvinnor, om kvinnor med andra män och vad du skriver på nätet om kvinnor/till kvinnor. Detta i sin tur signalerar till andra män att aggressivitet inte är något som samhället tolererar, men också signalerar till kvinnor som befinner sig i ett misshandelsförhållande att det inte är något normalt att befinna sig i.

    tog upp tidigare Magdalena Graafs bok ?det ska bli mig ett sant nöje att döda dig? där hon är gravid, går med sin kille och hans kompis. Blir misshandlad på öppen gata av sin kille och hans kompis som ser detta, gör absolut ingenting. antar att kompisen tyckte att det var en normal situation hur kan man annars förklara det. det Ska mycket till om man tolererar att en gravid kvinna blir misshandlad.

    vet dock inte hur man ska nå fram till män. bara i den här tråden Finns ett motstånd och aggressivitet. Vissa människor har svårt att acceptera att det rör sig om män. (samtidigt som de vill hävda att det rör sig om biologi i samma andemening)

    jag tror reformen handlar om att män tar på sig andra glasögon och ser saker från ett större perspektiv. Men hur? Uppenbarligen är vissa rädda, reagerar på triggerord som exv ?mansroll? andra verkar ha som agenda att splittra i syfte att få folk att rösta på missnöjespartier. på något sätt verkar dessa också kunna enas i sitt motstånd till att göra något.
    Jag tror faktiskt att många, många män och kvinnor läser den här tråden och funderar lite på vad som tagits upp. Bara det att en man startat den är positivt. Jag ser som du motståndet men det finns också inslag med tankar från en hel rad män som inte vill ha allt våld i samhället och som mer eller mindre öppet tar avstånd från mäns våld mot kvinnor (och män). Som vill ha en mjukare gemenskap där man kan få erkännande för den man är. Kanske att man som man är duktig på omvårdnad, sång och dans? Det är som sagt fler skillnader mellan individer än mellan könen. De kan nog de flesta hålla med om, om de tänker till några varv. Sen att som Tracey Champman sjunger: talkin bout a revolution it sounds like a whisper.
  • Anonym (Fortsätt)
    Postman skrev 2022-08-18 07:29:34 följande:

    Som sagt, vad är en mansnorm? Jag har aldrig fått höra att jag ska slå någon, göra brott eller försöka begå självmord. Däremot har jag fått lära mig att jag kommer offras om det blir krig för då kommer jag bli inkallad för att försvara landet och kvinnor och barn. Jag har också fått lära mig att kvinnor och barn går före mig i alla nödsituationer.
    www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/for-skolor-och-ungdomar/monstring-och-varnplikt-vad-galler/

    Numera är det allmän värnplikt i Sverige för både flickor och pojkar födda 1999 eller senare. 

    https://charlottehitochdit.blog/2015/03/18/skilj-pa-mansroll-och-mansnorm/
  • Anonym (Fortsätt)
    Postman skrev 2022-08-18 08:27:50 följande:

    Att någon radikaliseras beror på ett misslyckande från föräldrar, skola och annan omgivning. Både män/kvinnor är delaktiga i det.
    Jag läser en indirekt fråga kring kvinnors ansvar angående mäns våld mot kvinnor (och män).. Jag tycker absolut att kvinnor också ska ta ansvar för att lösa det här stora samhällsproblemet. Varför det ansvaret inte explicit diskuteras är som jag ser det en följd av att TS frågeställning riktas till män:
    Odd Even skrev 2022-08-04 02:28:14 följande:
    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det sägs ibland att män inte engagerar sig i problemet med mäns våld mot kvinnor. Kanske är det så, och då borde det bli ändring på det. 
    Men vad kan vi göra, konkret?
    Förslag?



  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Mn) skrev 2022-08-18 12:49:05 följande:
    Du ser inte paradoxen?
    Vill du verkligen etablera en Mansnorm som säger att du är okej om du är svag och liten?
    Menar du att någon kvinnonorm säger detta, det är okej om du är en svag stackare?
    Vem i helsike vill identifiera sig som sådan?
    Detta är genus men utan någon helst verklighetsförankring.
    Från samma värld är ord våld och vi skall värna andra från att bli kränkta.
    Så med den bakgrunden/förståelsen så blir det mitt ansvar att skydda alla kvinnor från alla män och jag förstår hur du tänker.
    Som en polis skall jag ingripa och med min högre moral bekämpa allt som kan tolkas/misstolkas som misogynt.
    Jag kommer ha fullt upp men då jag har tolkningsföreträde så är alla andra rasister och kvinnohatare.
    Problemet är, det är inget mänskligt samhälle där vi alla går omkring, skyddade från allt ont och utan eget ansvar för oss själva.
    Snälla, läs 1984 och se det som en varning, inte som en målbild
    Jag bidrar idag genom att vara en förebild.
    Finns våld så ingriper jag efter bästa förmåga.
    Har uppfostrat min son att ha sunda värderingar. Mina döttrar är starka, har integritet, vet vad som är acceptabelt och kan säga ifrån.
    Kommer aldrig bli genuskommisarie där jag rättar min med-män i vad som är acceptabelt att säga i exempelvis omklädningsrummet.
    Humor och sarkasm är starka säkerhetsventiler och det som kan uppfattas misogynt i andra sammanhang, är helt ok här.
    Härligt att du bidrar genom att va en förebild! För övrigt kan jag tycka att det är starkt att kunna visa sig svag, att kunna be om hjälp och visa sig sårbar. Det finns en frihet i det, att inte behöva bita ihop och "ta det som en man". 
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Mn) skrev 2022-08-18 14:41:44 följande:
    Det är det som är så paradoxalt, det är bara starka människor som vågar visa sina svagheter.
    Det är svaga personer som använder våld för att upprätta sin heder eller hantera sin kränkthet.
    Du åtgärdar inte problemet genom att säg att det är OK att vara svag då de svaga inte kan ta åt sig budskapet.
    Men det beror väl på hur svag man är. Jag ser det som att alla, som inte har misshandlats till döds, går att påverka.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?