• Tor 4 aug 22:03
  2838 visningar
  6 svar
  6
  2838

  Vad har er pco berott på? (Ni som inte lider av klassisk pcos med insulinres)

  Jag har fått konstaterat pco och oligo/anovulation hos gynekolog, men saknar både insulinresistens och höga testosteronnivåer på de provet jag har tagit, är normalviktig och lider inte av acne eller ökad behörighet, vilket indikerar på att jag INTE har klassisk PCOS. Jag vill jättegärna gå till botten med varför jag inte har normal ägglossning, och undrar därför har ni andra som har samma sits  som jag lidit av? Vad har liksom varit roten till varför ni inte ägglossar?

  Alla mina värden är "normala", inklusive alla hormoner, även om lh/fsh kvoten är något förhöjd.  Även mitt prolaktin har varit pyttelite förhöjt, men egentligen inte tillräckligt för att tyda på prolaktinom. Mina t4 nivåer är också något höga och ligger på runt 21, när den övre gränsen är 22, för att ge lite kontext. 

  Försöker vara min egna kroppsdektektiv här eftersom att min läkare ville säga tack och hej efter hon sett det typiska pärlbanden och tyckte att hon var klar där...

 • Svar på tråden Vad har er pco berott på? (Ni som inte lider av klassisk pcos med insulinres)
 • Fre 5 aug 00:27
  #3

  Tack för era svar!

  (Samma) Har också hört det där med autoimmuna sjukdomar kan leda till PCO pga av högre inflammation i kroppen, men har ingen vad jag vet! Skönt att höra att det funkat bra för dig ändå att bli gravid!! Grattis :) är själv jättesugen på bebis, men har inte officiellt börjat försöka än, men det är absolut anledningen till att jag vill försöka "ställa saker till rätta" i förebyggande syfte! 

  (Lilla my) 
  Tack för tipset med kosten! Har läst nån bok om PCOS som också rekommenderade det, men eftersom att jag inte har det metaboliska syndromet visste jag inte riktigt om det också fungerar på mig?  Men ska absolut testa när det är dags att försöka på riktigt! Tror att jag har ägglossning ungefär varannan cykel i dagsläget, så jag borde ju eventuellt kunna bli gravid på egen hand, men i och med min PCO blev jag väldigt orolig! Har stor bebislängtan i dagsläget och längtar efter att börja försöka. Skönt att höra att även du kunnat bli gravid!! :)

 • Lör 6 aug 00:40
  #5

  (BuoBä) ja det verkar ju tyvärr vara så att många inte har en djupare kunskap om det! Tråkigt eftersom att PCO verkar kunna bero på så mycket, och inte bara insulinrestistens som i de klassiska fallen. Jag tror inte jag har det eftersom att mitt fasteglukos varit lågt vid prover och har alltid haft en väldigt stabil vikt i lägre BMI, i princip inget underhudsfett på magen och är mer benägen att gå ner än upp om något. Hade jättegärna velat bli mer undersökt för att förstå den bakomliggande orsaken..  men ska absolut testa att äta bättre! Äter i dagsläget helt okej kan jag tycka, med rätt lite snacks och godis, men att gå över till en låg kolhydrat/ anti inflammatorisk kost kan kanske inte skada! Tack för ditt svar!! 

  Jag har också arytmi! Intressant att det kan vara kopplat! 

Svar på tråden Vad har er pco berott på? (Ni som inte lider av klassisk pcos med insulinres)
Logga in
Bli medlem