• Hey19

    Dejta helnykterist

    Jag är relativt nyseparerade och har två barn. Jag har nu ett tag haft kontakt med en man som är knappt 10 år äldre än jag. Han verkar sund på alla sätt, men det är en sak som har fått mig att fundera. Han är helnykterist och han säger att det beror på att han inte gillar den han blir när han dricker och att alkohol sätter igång en massa tankar hos honom. Är inte detta en varningssignal? Låter det inte som om han har haft alkoholproblem? Det är svårt att ställa någon mot väggen innan man ens har setts samtidigt som jag inte har lust att ödsla tid på något som inte är bra. Det sista jag vill är att sätta mig och mina barn i någon obehaglig situation.

  • Svar på tråden Dejta helnykterist
  • Hey19
    Glinda från Oz skrev 2022-08-07 00:24:21 följande:

    Hur menar du att han skulle ha alkoholproblem nu när han inte dricker? På vilket sätt försätter hans nykterhet dig i en obehaglig situation? 


    Jag tänker att det finns risk för återfall. 
  • Hey19

    precis som Magical skriver så tänker jag att den person han blir när han dricker är ju han och inte någon annan. Det finns ju där. Han berättade att hans barn, även de små, reagerat på hans personlighet när han druckit. Jag vet inte, men jag tycker inte att det känns helt bra. Vad händer om han får för sig att börja dricka igen? Det är ju en sak om man tar ett glas vin ibland och inte mer, men att han har ett totalförbud tycker jag är en signal om att han inte alls kan hantera den. Det är inte helt lätt heller att gräva för mycket i dejtingstadiet, innan man ens har setts? Men som sagt, i övrigt verkar han vara en sund person. 

  • Hey19
    Guldnovan skrev 2022-08-07 14:21:27 följande:
    Håller med dig. Jag personligen skulle tänka efter både en och två gånger innan jag inledde något med en nykter alkoholist. En nykterist utan missbruksproblem i bagaget skulle vara en smula mer tänkbart. 
    Detta trots uppväxt med en förälder som dog i sitt missbruk. 
    Tack alla för bra input! 
Svar på tråden Dejta helnykterist