Inlägg från: Ruter |Visa alla inlägg
  • Ruter

    Panik och gråter i förskoleklass

    Ta det lugnt och stötta henna. Allting är nytt för henne. Är ju inte säkert att det blir bättre av att byta heller. Min dotter har också precis börjat i förskoleklass. Skillnaden mot din är att hon har alla sina kompisar med sig till sin klass. Och hon är precis likadan som din dotter, hon gråter och  ill inte att jag ska lämna henne på skolan. När man frågar är hon livrädd att hon ska bli kvarglömd någon stanns och tycker att det är läskigt att de inte är något staket runt skolgården som på förskolan. Varje dag är en kamp att få dit henne och att lämna henna för att hon blir jätteledsen. Och då har hon med sig alla sina bästa kompisar hon känt sen hon var 1år. Har aldrig varit några problem att lämna på förskola där har hon studsat in utan problem även under hela covid perioden då vi inte änns fick gå in på förskolan utan blev möta i entrédörren.

    Det är en period i livet och hon börjar bli stor och kommit bort från sin trygga tillvara. Inser att världen är stor. Stötta henne, hjälp henne att se det positiva med skolan istället för att fundera på att byta efter 2 veckor. Ge det iallafall 1 termin och se hur det utvecklas. 

    Bjud hem en kompis från nya klassen och låt dom leka på en för henne tryggare miljö hemma och skapa band till nya kompisar. Visa henne att hon ska tro på sig själv och att det kommer bli jättebra det här också med massa nya kompisar. 

Svar på tråden Panik och gråter i förskoleklass