Inlägg från: Anonym (Fyrklöver) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fyrklöver)

    Igångsättning pga överburenhet

    Jag har blivit igångsatt med två av mina fyra barn. Tvåan och fyran. Tvåan blev igångsättning på bf +15 ( född 2015). igångsatt vid 9 på morgonen han föddes 17.36 på kvällen. Hade riktigt ont ca 1 h och 40 min bara. Inte en skråma på mig och han mådde toppen! 


    Fyran var vi inne på kontroll på bf +8. ( Man bli erbjuden en tid för bedömning hur bebis mår) Ultraljud och CTG. CTG blev ej godkänd och de valde att sätta igång då. Igångsättning ca 10.30, hon är född 16.07. Återigen inte en skråma på mig och hon mådde toppen! Hon är född i år. Så saker har ju ändrats en del? 

    Min kropp verkar föredra igångsättning då de vart smidigast, kortast förlopp, inga bristningar eller något. Mina andra två förlossningar har vart med utdragna och då även fått sy en del efter.


    Jag bor i Jönköpings län.  

  • Anonym (Fyrklöver)
    Felicccccia skrev 2022-08-26 20:27:14 följande:
    Åh skönt att höra en positiv upplevelse av igångsättning också. Jag önskar såklart att det kommer igång av sig själv och att jag inte behöver gå över så långt men jag är en väldigt orolig person och vill mentalt förbereda mig lite på olika scenarion även om jag försöker ha så öppen inställning som möjligt. Ja jag har förstått att man inte får gå riktigt så långt som tidigare, att rutinerna ändrats en del senaste åren. Men blev nyfiken på om man alltid blir inbokad på senaste dagen om allt är bra eller om man faktiskt kan få en tid tidigare än så. Tack för att du delar!😊

     


    Om allt ser bra ut, du inte har några speciella anledningar till att bli igångsatt tidigare så kommer det högst troligt bli 41+5 om inget hänt innan dess. Lycka till när det väl blir dags :)

  • Anonym (Fyrklöver)
    Anonym (Caroline) skrev 2022-08-26 21:52:57 följande:
    Som jag förstått det så ska barnet vara fött den dagen. Vilket kräver att man bokar igångsättning ett par dagar innan, inte specifikt på sista dagen. 

    Jag födde barn i mars i år och då var det igångsättning v 41+5 om bebis inte kommit tidigare. Dvs det är den dagen man kommer in till förlossningen och blir igångsatt. En igångsättning kan ju ta flera dygn. Sen är det ju olika i olika landsting vilken dag som är ?sista dag? men tror just det är samma för alla, inte att det är en dag barnet ska vara fött på utan det är dagen man åker in på. 


    Tidigare Var det ju igångsättning 42+0 och då samma, man åkte ju in den dagen för igångsättning. 

Svar på tråden Igångsättning pga överburenhet