Inlägg från: jeanette02 |Visa alla inlägg
  • jeanette02

    Manlig barnmorska

    Ja det hade varit helt ok. Hade kvinnliga med mina förlossningar, de gick ganska fort så hade inte så mycket kontakt med barnmorskorna egentligen. Fött tre barn. Hade en manlig barnmorska ngr gånger på Mvc, han var super. Mycket handlar ju om personkemin att man känner sig trygg typ. Men min trygghet på förlossningarna var mannen, inte personalen. Utan de gjorde sitt jobb. Vill inte ha en masa överdrivet daltande. 

  • jeanette02
    Anonym (alla) skrev 2022-09-02 09:48:00 följande:
    Fast en kvinnlig barnmorska behöver ju inte ha upplevt en förlossning själv och kanske inte alls kan bättre relatera till hur du upplever smärtan. 
    Precis, ett ganska vanligt problem tycker jag är att när jag som kvinna träffat viss kvinnlig vårdpersonal som minsann inte hade ont knappt, inte led av sin migrän exempel osv. Då kan ingen annan göra det heller typ.
    Empati och förståelse hänger inte ihop automatiskt med kvinnligt kön. 
  • jeanette02
    Gullvivor skrev 2022-09-02 11:17:26 följande:
    Undrar samma.. av allt man kan välja att jobba med så väljer de att bli gynekologer. Lite skumt ändå.
    Alltså Gynekologi är ett väldigt brett specialistområde. Där ingår hela reproduktionområdet, operation, cancervård m.m. Yngre som äldre kvinnor över 80 års åldern ska hjälpas. Därav.
    Det är liksom inte bara att glo i folks underliv. Dessutom det är knappast upphetsande att titta på framfall som hänger ut, underliv spruckna efter förlossning, missbildningar, könssjukdomar, cancertumörer, blödningar. 
    Tror man att det är ngt sexigt att välja det området så är man nog lite fel ute trots allt. 
  • jeanette02
    Gullvivor skrev 2022-09-02 12:49:19 följande:
    Jag menade inte att det skulle vara något sexuellt, är ju som du skriver inte direkt friska underliv det handlar om. Men känns ändå rätt skumt när män väljer att jobba med det tycker jag.
    Ja men man går ju oftast inte till Gyn iaf när man är problemfri i underlivet. Man får ingen tid för skojs skull liksom. 
    Varför tycker du det är skumt? 
Svar på tråden Manlig barnmorska