Inlägg från: Fågel Flax |Visa alla inlägg
  • Fågel Flax

    Längtan efter att adoptera ett barn

    Hej!

    Du verkar vara en fin och varm person med hjärtat på rätta stället. Du har dock en naiv syn på adoption. Det står inte horder av barn med hopp i ögonen som väntar på att få komma till just sin nya alldeles egna familj. 

    Under ytan är det istället en cynisk människohandel där det är väldigt lukrativt för lokala brottslingar i fattiga länder att lura av biologiska föräldrar, eller rakt av stjäla från dem, deras barn, för att sedan sälja dessa som varor.

    Slutkunden blir någon i den enorma kö av västerländska intressenter som liksom du tror att barnen är legitimt hemlösa. 

    Även OM du skulle ta den enorma risken att kanske råka bli högst delaktig i att ha stulit någon annans barn, och att osannolikt nog just DU får ett av de få barn som är sant i behov av en ny familj, så är det som du själv spekulerar mycket komplext och problematiskt med adoption, där många barn med facit i hand får anknytningsstörningar, djupa identitetsproblem, etc. 

    Det är helt enkelt inget romantiskt över det, ingen julfilm från Hallmark där barn med tindrande ögon äntligen kommer hem till en egen familj där köket doftar pepparkakor. 

    Dessutom är det en lång kö av människor med brinnande hopp i hjärtat och hårt knutna händer i bön, och argumentet att dessa inte har barn sedan tidigare medan du har två och är fertil, är faktiskt högst legitimt. 

    Med så stort varmt hjärta och mer att ge till barn som har behov av din kärlek, så tänker jag snarare att det är en resurs du har. Det skulle kunna finnas många andra vägar att hjälpa barn. Via yrkesval, organisationer, volontärarbete, fosterfamilj i Sverige, engagemang i barnbyar utomlands, eller annat. 

    Det finns egentligen ingen hejd på barn i behov av kärleksfulla vuxna, det gäller bara att hitta en bro till dem. Tyvärr är det ju ofta inte de som får hjälp, via adoption eller annat, vilket är ett stort samhälleligt misslyckande både här och utomlands.

    Man tänker, hur svårt kan det vara att hitta ett alldeles eget kärleksfullt sammanhang till vartenda barn som föds, när så många älskar och längtar efter barn. Så jag förstår verkligen din tanke, att vilja erbjuda detta.

    Det är förresten som en fotnot verkligen underbart med personer som har så mycket kärlek att ge, och det är på intet sätt du själv som skapat denna fantasi kring adoption, utan den har skapats åt oss. 

Svar på tråden Längtan efter att adoptera ett barn