Inlägg från: Anonym (Lis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lis)

    Ledsen efter valet

    Föregående regering har inte lyckats särskilt bra med de frågor som många väljare tycker är viktiga. Då är det naturligt att man vill ha något annat. Svaret från de rödgröna är att fortsätta samma stil och miljöpartiet har just sagt att invandring kan öka, inga problem. T ex. De måste ha egna svar på de frågor som SD driver. Jag gillar inte SD och är ledsen över att de fått så stort stöd men jag vill absolut inte ha mer av MP och deras verklighetsfrånvända syn på allt. Det är dags att sluta anklaga folk till höger och vänster för allt möjligt och börja diskutera de samhällsproblem som väljarna tycker är viktigast. Sluta säga blåbrunt och tycka man är en bättre människa men undvika sakfrågan, inte ha några egna svar och helt sakna självkritik. Fler bidrag och ökad invandring har vi testar nu och det går väl sådär? Hur ska man komma till bukt med problemen? Är det verkligen mer bidrag och mer invandring???? Jag är arg på SD men ännu argare på de partier som styrt det här landet i 8 år. 

  • Anonym (Lis)
    Anonym (Mörkret dignar) skrev 2022-09-15 15:21:18 följande:
    Familjeliv är tyvärr väldigt SD och borgerligt, som de flesta med god inkomst och trygga liv. Välstånd (särskilt överflöd) göder det blå istället för empati och socialism. Avundsjuka och rädsla för det okända och främlingar göder SD. Så denna valrörelse var ju en stor temp på hur landet mår och vilka värderingar som frodas. Inte särskilt positivt. Tänker att varannan svensk numera, främst män är någon jag föraktar och skyr i sitt tankesätt.  Tror vi kommer se mer polarisering, klasshat, rasism och upploppsvåld.
    Du föraktar och skyr alla som inte tycker som du. Ja det är ju verkligen en fin människosyn du har. Vilka är det som ska stå för upplopp och klasshat menar du? 50% röstade inte på SD. 50% röstade på högersidan. Du kan själv räkna ut att 50% av väljarna består av väldigt många olika människor med olika bakgrund. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (Tina T) skrev 2022-09-15 15:43:39 följande:

    En sorglig symbol för vad S är numera: elbidrag till folk som bor i villa, oavsett inkomst?!? 


    Vad menar du med det? Elpriserna kommer drabba alla rakt över. Oavsett inkomst. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (Tina T) skrev 2022-09-15 16:04:23 följande:

    Frågan om elpriser: jo, jag har fattat ett beslut om att inte bo i villa av ekonomiska skäl. Vår elräkning är 300 kronor i månaden. Men vi skulle kunna bo i villa om någon lovade mig att rycka ut varje gång jag fick en extrautgift och kallade det krigsvinter. Där är jag avundsjuk som inte haft den tilliten till att staten skulle betala mina räkningar om det blev lite dyrt med el och amorteringar. Skulle valt villa om jag vetat att pengarna som kunde användas till bostäder åt dem som ingen har splashades på el åt folk oavsett inkomst.

    Jag köper att de som inte ser att se funkar får tillfälligt stöd tills de kunnat byta boende. Jag köper inte en långvarig lösning där staten betalar för välbärgade människors el. Men det var bara ett exempel på varför jag valde bort S och hela den sidan, de är ändå inte vänster just nu. 


    Eh ja du kanske missat att det är en extraordinär situation med krig i vårt närområde. Inte "lite höjda elpriser". Nej du skulle inte valt villa för det kräver betydligt fler utgifter än lägenhet ändå. Men just avundsjukan är ju annars typisk för vänsterfolk. Man vill gärna ha själv men det är de där andra som ska betala. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (Tina T) skrev 2022-09-15 17:35:21 följande:

    Avundsjuka är en term man kan klistra på vem som helst man inte vill lyssna på. Eller vad som helst som är obekvämt.

    Bemöt min argumentation istället. Är det rimligt att din bror/medborgare är strukturellt hemlös medan du får din elräkning betald? 

    Vi har naturligtvis gjort avvägningen att vi hellre har buffert än villa med risk för strukturell hemlöshet.


    Men snälla människa är du på riktigt. Avundsjuk var du själv som skrev att du var. Vem är det som blir strukturellt hemlös? Ja det är rimligt att människor som utbildat dig, jobbat, betalat skatt, skapat sig ett liv, byggt samhället, skapat företag, och arbetstillfällen, betalat massa skatt till bidrag åt sjuka och arbetslösa osv osv också får hjälp att inte behöva gå från hus och hem för att elen chockhöjs pga ett krig i vårt närområde. Hoppas du fattar nu! Hur kan du tycka att andra som betalar in massa skatt inte själva ska få hjälp i extraordinära situationer. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (Tina T) skrev 2022-09-15 18:57:58 följande:

    Jag förstår inte hur folk inte kan veta om skillnaderna Elsa! Cervenkas bok om Girig-Sverige har ju varit överallt. De vill inte veta?

    Men en person som ovan, som tycker att han har rätt att bo subventionerat i villa för att han i likhet med de flesta betalar mycket skatt, samtidigt som han på fullt allvar anser att de som inte betalar lika mycket skatt ska riskera att bli strukturellt hemlösa men inte han själv, visar ju på det problemet med all önskvärd tydlighet. 

    Liksom den vänsterliberal som ömmar för fattiga, bara inte SD-väljare, för just de fattiga som är SD-väljare anses känna avund på den som har det gott ställt, men inte de som inte är SD-väljare? 

    Många SD-väljare har dessutom gott ställt.

    Det är klart att det går att känna avund på den som har det bättre ställt än en själv, men nu raljerade jag över den avund som vänsterliberalen tillskrev vissa fattiga, eftersom jag inte bor i villa pga dyrt, fast vi skulle kunna. 

    Problemet för Sverige är att många blev så välbärgade och andra blev fattigare samtidigt, och de som kommit hit från andra länder på senare år har ofta blivit kvar i fattigdom. De fattiga håller inte heller ihop i något parti, eftersom det inte finns något parti för dem. 

    Jag tror hela vänsterröstningen blir ännu mera körd av att sådana som Amanda Schulman säger åt folk på Östermalm att ljuga för sin man och rösta på S, eller att Jens Liljestrand röstar rödgrönt men "blev lättad över valresultatet".  Det ökar inte incitamenten för S att bedriva vänsterpolitik. Men jag tror inte att M vågar driva riktigt rasistisk politik heller. Därför tror jag att det kommer att sluta med den där mitten som Annie Lööf pläderade för innan hon avgick. M plus S plus några liberaler som en vante. Svennebananerna kommer att hållas nöjda, och de fattiga fortsatt lämnas utanför. 

    Här ett underbart citat från kommunstyrelsens ordförande på Lidingö:

    "Vad vi hör av många andra är att vi ska bygga mer, tätare och helst hyresrätter. Till dem vill jag säga: flytta till Botkyrka, flytta till Sundbyberg, flytta till Solna".

    Han missar att folk är trångbodda i hyresrätterna som det är.

    Jag vet inte mer vad jag ska säga. Sverige är ett land för dem som redan har och blir mer och mer så för varje dag som går. 


    Du är på riktigt helt verklighetsfrånvänd. Kanske vi ska införa medborgarlön så blev du nöjd. Fundera på hur alla bidrag finansieras. En liten stund iaf. Ingen bor subventionerat i villa som du skriver. Det är en extraordinär situation i vårt land med rusande elpriser. Varför ska folk som jobbat och försörjt sig själva och bidragsmottagare behöva sälja sina hus. Det är ju de som betalar ändå, via skatten!! Fattar du inte det. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (Tina T) skrev 2022-09-15 19:18:01 följande:

    Alla som bor i bostadsrätt och hyresrätt med första, andra, tredjehandskontrakt eller inneboende subventionerar din elräkning via skatten. Inklusive de arbetskraftsinvandrare som bor på vandrarhem för att kunna jobba PÅ Northwolt. Lets agree to disagree om att elsubventionerna till villaägarna är rättvist. 


    Ja du fattar uppenbarligen inte. Det är inte orättvist att människor får hjälp i extraordinära situationer i vår omvärld för att inte behöva gå från hus och hem. Det gäller oavsett om man bor i lägenhet eller villa. Och de som har högre löner bidrar mer till stadskassan och det är helt orimligt att inte de som betalar mer i skatt också ska få bidrag vid extraordinära situationer. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (hm) skrev 2022-09-16 10:28:51 följande:
    Ändå är det en verklighet att folk får sälja sina hus. Äldre människor som faktiskt har betalat skatt hela livet.
    Ja exakt. Men det tycker ju Tina T är rätt. De som har ska inget ha. De kan sälja sitt hus och betala vinsten till bidragstagare i Tensta som bor 8 st i en tvåa. Det är rättvist. 
  • Anonym (Lis)
    Anonym (Tina T) skrev 2022-09-16 11:45:26 följande:

    Men det är därför elbidragen ska vara inkomstprövade. Jag har ingen lust att betala skatt för elbidrag i villor till mångmiljonbelopp där människor med valmöjligheter bor.

    En villa som jag har råd med ligger i landsbygd. Men om jag inte har jobb där så hjälper ju inte det. 

    Låginkomsttagare och pensionärer i villa utan buffert ska få hjälp att bo kvar. De som har möjlighet att flytta till något annat och åka på semester och renovera huset och you name it samtidigt ska inte ha bidrag. Det är inte rimligt alls. 


    Du behöver inte inte vara ledsen över att betala skatt till villaägare medhögre inkomst. De har för länge sedan betalat mycket mer i skatt än du så har på flera sätt betalat för det. Alla som har det lite bättre än du ska inte få någon hjälp alltså. Smart tänkt. Typiskt V och verkligen empatisk. Vart ska alla tusentals villaägare flytta tänker du? Och vem ska köpa deras hus? Om elen kostar tre gånger så mycket? 
Svar på tråden Ledsen efter valet