Inlägg från: Anonym (Tina T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tina T)

    Ledsen efter valet

    Jag sympatiserar mycket med vad du skriver. 

    En sak som inte stämmer är att det inte ges resurser till utsatta grupper. 

    Förutom vettiga bostäder som det är stor brist på finns mycket hjälp och även pengar att få av samhället. Ändå funkar det inte. Hjälpen är dålig och ibland räcker inte pengarna. Andra kan få väldigt mycket i relation till andra grupper. För familjer finns som ett exempel mycket bidrag, mycket mindre för ensamstående. 

    Din man är priviligerad, inte bara för att han är vit och amerikan, utan också för att han har möjlighet att betala massor av skatt, liksom många andra invandrare. Många andra invandrare samt en del sjuka och funktionsnedsatta har inte den möjligheten.

    Det finns en arbetslinje men det finns inte en acceptans av det annorlunda. Vart ska de annorlunda svenskarna och invandrarna jobba? Jag tror att det ser likadant ut i andra länder men jag vet inte eftersom jag är svensk och inte tillräckligt priviligerad för att ha sett alla andra länder.

    Inget kommer att bli annorlunda vare sig det är blått eller rött. Folk gillar inte det annorlunda helt enkelt. 

    Undantaget som bekräftar regeln är autisten Greta Thunberg men jag misstänker att det att hon var ett barn när hon startade sin rörelse spelade in i varför den fick så stort genomslag. 

    Det är inte meningen att spä på din deppighet. Jag tycker att det är en viktig trådstart och förstår att du undanber dig påhopp, men jag hoppas att du är beredd på olika perspektiv. 

  • Anonym (Tina T)

    Det känns som om Familjeliv är höger TS? För du borde ha fått massor av svar från folk som är ledsna. Kanske håller de på och samlar ihop dig bara, kan inte skriva än som du. 

  • Anonym (Tina T)

    S och Mp är nog lika skyldiga, men jag håller med dig Mimosa. Det har varit helt omöjligt att diskutera flera perspektiv på invandring för folk i offentligheten under många år, vilket har lett till att offentlighetens åsikter inte alls speglar valresultatet. 

    Jag läste t ex att SD var näst största parti bland de som föddes utanför Europa. Det är inte den bild jag fått. 

  • Anonym (Tina T)

    Hej du vänsterliberal. 

    SD har väljare i alla läger numera. Ni i vänstern tycker om den där bilden av fattiga vita landsbygdssatar som inget förstår bara. De finns, men de utgör inte 20 procent av väljarkåren.

    Att vänsterliberaler hållit på sådär mot utsatta gör att jag inte längre kunde förmå mig att rösta vänster över alla val. Det är ju inte heller utsatta människor som röstar vänster, det är den kulturella medelklassen som röstar på sina fina värderingar snarare än bort sina privilegier, och kanske 13 procent i orten. 

    Men ändå skönt att höra att en vänsterliberal kan erkänna problemet som inte gått att tala om som vänster. Det ger en liten, liten strimma hopp. 

  • Anonym (Tina T)

    Dvs 87 procent i orten röstar på liberala S, de borgerliga, Nyans och faktiskt SD. Ja, det tog tempen, även om det inte är en jätteskillnad sen förra valet, mer än att partierna med de vackra värderingarna tappade, utom MP, och de har ju miljöfrågorna, så svårt att skilja ut. 

  • Anonym (Tina T)

    En sorglig symbol för vad S är numera: elbidrag till folk som bor i villa, oavsett inkomst?!? 

  • Anonym (Tina T)

    Vänsterliberalen, du skrev också om att SD-väljaren du målar upp skulle vara särskilt avundsjuk.

    Har du läst någon av alla artiklar om folk som vill lämna orten för ett annat liv? Har du sett någon av dokumentärerna på temat? Menar du att fattig = avundsjuk utan kraft att lämna.

    Det kan såklart saknas kraft och möjligheter att lämna. Dessa människor orkar nog inte skriva långt på Familjeliv. Jag önskar att de gjorde det för jag kan ha missuppfattat, men det kan finnas saker som gör att man måste ge upp, nu eller tillfälligt. 

    Pengar, bostad, nätverk, hälsa, viss kunskap är bra saker om man vill komma framåt.

    Inga pengar, ingen bostad, inget nätverk, sjukdom, ingen skolgång är dåliga saker om man vill komma framåt. Och inget blir bättre av alla viktigpettrar som är ute och viftar med den ortensvenska varianten på den amerikanska drömmen: becknarväskan. 

  • Anonym (Tina T)

    Frågan om elpriser: jo, jag har fattat ett beslut om att inte bo i villa av ekonomiska skäl. Vår elräkning är 300 kronor i månaden. Men vi skulle kunna bo i villa om någon lovade mig att rycka ut varje gång jag fick en extrautgift och kallade det krigsvinter. Där är jag avundsjuk som inte haft den tilliten till att staten skulle betala mina räkningar om det blev lite dyrt med el och amorteringar. Skulle valt villa om jag vetat att pengarna som kunde användas till bostäder åt dem som ingen har splashades på el åt folk oavsett inkomst.

    Jag köper att de som inte ser att se funkar får tillfälligt stöd tills de kunnat byta boende. Jag köper inte en långvarig lösning där staten betalar för välbärgade människors el. Men det var bara ett exempel på varför jag valde bort S och hela den sidan, de är ändå inte vänster just nu. 

  • Anonym (Tina T)

    Det kan bli så till slut, vilket jag hoppas, att M får gå till S om det inte funkar med SD. Så döm inte ut "rödingarna". Med S och M får du nog riktig svennebananpolitik med gratis el och städning för de som äger sitt boende medan strukturellt hemlösa  får bo i baracker på fält när de inte trampar på motionscyklar kopplade till elgeneratorer eller fejar bort jämställdheten hemma hos borgerligheten. Man tror faktiskt inte att det som hänt Sverige är sant, men det är det ju, och jag ger vänsterliberalen rätt i att det beror på att de flesta av oss fick det så väldigt ekonomiskt bra så snabbt. Vi tappade perspektivet, och nu är Sverige som vilket annat klass-samhälle som helst, plus våldet och knarket, som väl ingen tror att någon kommer att rå på.
    Det är mycket, mycket sorgligt. Vi ignorerade förändringen. Men den hände oss ändå. 

  • Anonym (Tina T)

    Avundsjuka är en term man kan klistra på vem som helst man inte vill lyssna på. Eller vad som helst som är obekvämt.

    Bemöt min argumentation istället. Är det rimligt att din bror/medborgare är strukturellt hemlös medan du får din elräkning betald? 

    Vi har naturligtvis gjort avvägningen att vi hellre har buffert än villa med risk för strukturell hemlöshet.

Svar på tråden Ledsen efter valet