Inlägg från: Anonym (Gammal vilsrie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gammal vilsrie)

    Bor på kommunalt gruppboende, åka på semester?

    Jag tror att Pralins svar är det mest rimliga. Att du ansöker om assistans/ledsagnibg via er handläggare och ger timmarna till någon. Har hon förresten redan assistanstimmar eftersom du skriver om att du ska jobba på natten? För övrigt tror jag ändå att upplägget kan funka. Vet många assistenter som följt med utomland, men ingen ordinarie boendepeesonal. Finns det ingen vikarie som hon känner sig trygg med som du kan fråga? Jag vikarierade själv inom LSS-boende och hade kunnat tänkt mig ett sånt upplägg som ung. Jag var på boendet mycket och brukarna var trygga med mig

  • Anonym (Gammal vilsrie)
    2barnsmoder skrev 2022-09-24 09:43:43 följande:
    Tack, ja en del svar låter lite som avundsjuka i mina öron, men de är kanske från personer som inte riktigt vet hur livet med funktionshindrade barn kan vara. Pralins svar var bra, hade hoppats på fler av den kalibern. Eller från personer som faktiskt fått igenom detta från sina kommuner.
    Hon har inte personlig assistens, bara en plats på kommunalt LSS boende. Vad jag menar med att jag "jobbar" på natten, menas bara att jag och dottern delar rum och att då är det jag som har ansvaret och personalen behöver inte titta till henne (som nattpersonalen normalt gör på boendet). De kan gå ut och partaja och göra som de vill kvällar och nätter, bara de dyker upp till frukost :D

    Sorry för massa stavfel i både signatur och text, börjar tydligen bli gammal nog för läsglasögon :)

    Jag tycker också folk verkar sura och avundsjuk, då kanske de skulle testa att vara anhörig. Jag har jobbat inom LSS och varit lärare i särskolan i massor av år så jag hoppas att jag kan vara lite mer nyanserad och ha förståelse för din situation. 


    nu hänger jag även med på nattupplägget. Tycker fot att ditt upplägg låter rimligt, hoppas att du får igenom det. men om du får igenom assistanstimmar men inte får ta med någon frivillig från boende, kan du tänka dig andra alternatvi? Någon vän/anhöri som kan jobba mot dottern? Någon gammal personal från boendet/skolan som du har kontakt med? 

Svar på tråden Bor på kommunalt gruppboende, åka på semester?