Inlägg från: theotherone |Visa alla inlägg
  • theotherone

    Jobbigt med sex

    Studier Kemi har helt rätt här. Evolutionen har selekterat för olika reproduceringsstrategier mellan män och kvinnor, helt enkelt p.g.a. att män inte förlorar biologisk fitness av en befruktning, medan kvinnor gör det, samt att en man kan befrukta 100-tals kvinnor och därmed tjänar evolutionärt på att vilja ligga med så många som möjligt, medan en kvinna bara kan bli befruktad av en man i taget och därför tjänar evolutionärt på att bli befruktad av den bästa möjliga mannen.

    Jag vill minnas att skillnaden är väldigt markant. I försök gjorda med 100 män och 100 kvinnor kunde de flesta av männen tänka sig att ligga med nästan alla de 100 kvinnorna, och samtliga kvinnor blev valda av åtminstone några av männen. Medan kvinnorna valde ut en liten del av de 100 männen som nästan alla kvinnor kunde tänka sig att ligga med, samtidigt som många av de 100 männen inte blev valda av någon kvinna alls.

    Sådan är den krassa verkligheten. Att det sedan bildas en massa par i samhället ändå tyder på att ganska många kvinnor väljer en man de egentligen inte vill ligga med, av andra anledningar (trygghet, ekonomi, barnlängtan osv).

  • theotherone
    Osynlige jag skrev 2022-09-30 16:18:58 följande:

    Ni båda verkar tro att vi lever i ett jägare/samlar samhälle. 


    Våra hjärnor är utvecklade för det, ja. Den mänskliga civilisationen har bara funnits under de senaste dryga 2 procenten av vår arts totala existens.
  • theotherone
    Osynlige jag skrev 2022-09-30 23:35:55 följande:
    Ah så då är det helt ok att män våldtar kvinnor eller?
    Nej, givetvis inte. Hur drar du den slutsatsen?
  • theotherone
    Osynlige jag skrev 2022-10-01 00:00:48 följande:

    Du verkar ju tro att det är helt okej att tänka som en stenåldersmänniska när det gäller att hitta en partner/ligga. Det är ju naturlig  djurvärlden att de bara går upp till en hona för att ligga, oavsett om honan blir arg och måste brottas eller inte, om man tänker på lejon t.ex. Men nej då ska inte detta gälla män, män har ingen ursäkt när det gäller deras primitiva instinkter när det gäller parning. 


     


    Verkligen inte, du tolkar helt galet. Du får försöka läsa mina inlägg med andra glasögon - tror inte det hjälper att jag förklarar på andra sätt.
Svar på tråden Jobbigt med sex