Inlägg från: Seven Costanza |Visa alla inlägg
  • Seven Costanza

    Trivs inte med mitt jobb, är föräldraledig

    Nyexade/nyanställda förskollärare har  enligt Skolverket precis som ämneslärare rätt att få ett så kallat introduktionsår med en mentor på arbetsplatsen - har du fått det på någon av dina arbetsplatser? Mycket av det du skriver att du inte har klarat av är sådant som ingår i handledningen från mentorn. såhär står det på Skolverkets hemsida:


    För förskollärare ska introduktionsperioden innehålla olika metoder för att planera och genomföra pedagogiskt arbete med barn i förskolans alla åldersgrupper. Utvecklingssamtal ska också ingå.


    Under introduktionsperioden ska lärare och förskollärare också få erfarenhet av


    att behandla frågor om bemötande av barn och elever

    förskollärares och lärares ledarskap

    förskollärares och lärares samverkan med barn, elever, kollegor, föräldrar och vårdnadshavare.

    Rektorn ska utse en mentor till den som ska introduceras.

    https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/ansvar-i-skolfragor/ratten-till-en-introduktionsperiod-for-larare-och-forskollarare


    Annars är ju ett råd att söka en ny tjänst och vara tydlig med att du vill ha ett introduktionsår med en erfaren kollega som är intresserad av att vara mentor. Hoppas att det löser sig för dig.


     

  • Seven Costanza

    Ursäkta, jag hade tydligen inte uppdaterat sidan så jag såg inte att du svarat att du fick en mentor efter ett tag. Tycker du att ni gick igenom ordentligt kring det som du har varit osäker på? Annars tycker jag ändå att du ska be om en ny mentor inför återgång till arbete och kanske att byta arbetslag eller arbetsplats. 

Svar på tråden Trivs inte med mitt jobb, är föräldraledig