0 Följare 0 Följer

Seven Costanza

Debattör

-

Ålder

36 år

Civilstatus

Sambo

Personlighet

Ambitiös     Glad     Neurotisk     Omtänksam     Tänkare     Töntig    

Intressen

Ekonomi     Musik     Resor    

Musik

Indie     Pop     Rock    

Aktivitetsflöde

2019-04-18 Seven Costanza svarade i tråden: Närförort vs innerstad:
Jag tycker det är viktigt att det är fint och tryggt runt omkring, så då låter det ju bättre där ni är. Vad skulle fördelarna vara med innerstan, är det närmare till era jobb?

2019-04-15 Seven Costanza svarade i tråden: Trixigt med *de* och *dem*: Aha du menar så. Jag menar att om både de/dem ska anses vara rätt blir det ju inget ?knep? att byta pronomen eftersom jag tror att de flesta precis som jag skulle anse att vi/ni i det här fallet låter fel, och därmed.
2019-04-15 Seven Costanza svarade i tråden: Trixigt med *de* och *dem*: Vad är det som fäller avgörandet då? Säger du inte emot dig själv med ?Är man osäker kan man alltid tillämpa knepet att byta mot annat pronomen, eftersom det inte kan bli fel då båda ändå.
2019-04-15 Seven Costanza svarade i tråden: Trixigt med *de* och *dem*: Just i som-satser är båda godkända, precis som andra skrivit, men jag själv föredrar dem och att jämföra med ett annat pronomen i plural, där man ser att objektsformen passar bäst:

en lista på dem.
2019-04-06 Seven Costanza svarade i tråden: När satte ni era barn på förskola? Fördelar/nackdelar?: Vårt barn började vid 19 månader för det var svårt att få plats för inskolning på den förskolan vid någon annan tid än i augusti, och vi hade inte möjlighet att vara hemma ytterligare ett år.
2019-03-19 Seven Costanza svarade i tråden: Sparar ni pengar till era barn?: Sparar i fonder med ganska låg risk. Vi sparar i vårt namn så kan vi välja senare hur och när vi vill ge dem - lite i taget till specifika ändamål eller allt i en klumpsumma till exempelvis kontantinsats.
2019-03-15 Seven Costanza svarade i tråden: Inga pengar till vår sons födelsedag: Köp ett litet paket ballonger i olika färger, blås upp och häng en massa runt köksbordet och köp en muffin, ett paket med småljus så att ni kan sätta med två ljus i medan ni sjunger för honom.
2019-03-13 Seven Costanza svarade i tråden: Hur kan lärare lägga utvecklingssamtal mitt på dagen?: Eftersom diskussionen alltid glider in på lärares ledighet vill jag bara upplysa/påminna om att lärare inte har flextid, mycket svårt att få komptid om tiden inte räcker till ör det passar aldrig att ta ut.
2019-03-13 Seven Costanza svarade i tråden: Hur kan lärare lägga utvecklingssamtal mitt på dagen?: På högstadieskolan där jag jobbar finns absolut inga pengar till att sätta in vikarie för att lärarna ska kunna ha extra tid att hålla i utvecklingssamtal, så det går tyvärr inte att göra som.
2019-03-10 Seven Costanza svarade i tråden: Vad sägs om detta förslag? Föräldraledighet och föräldravecka.: Jag tror att det skulle räcka alldeles utmärkt med dagens regler ifall försäkringskassan bara så till att informera alla arbetsgivare om att rätten till föräldraledighet (dvs detta med att föräldraledighet.

Innehåll