Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    Rotfrukt skrev 2022-10-22 15:40:51 följande:

    Nu är ju SD större än M och näst största parti efter valet så ser inget fel i att dom bestämmer mest. Däremot satt sossarna med Stefan och Magdalena i knät på det lilla marginalpartiet MP i förra regeringen och alla ser vad det ledde till med bl.a en alvarlig energikris och nedlagd fungerande kärnkraft.


    Det är fake news att regeringen har stängt kärnkraft. Det var ägarna som stängde kärnreaktorer av affärsmässiga skäl.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonvm skrev 2022-10-23 08:58:24 följande:
    Jag tror att en ganska stor del av befolkningen ger blanka faan i vad några miljöextremister lyckats tvinga in för formuleringar och mål i nått avtal som de allra flesta sunt resonerande människor inser inte går att driva igenom i praktiken...

    Det som i praktiken faktiskt gör nytta och skillnad är att vi globalt minskar användandet av fossila bränslen och drar ner på utsläppen av koldioxid.

    Att vi i lilla landet här uppe i norr blandar i några % mer sprit i soppan ger inte ens mätbar skillnad på utsläppen globalt, men det ökar en utgifterna för en genomsnittlig svensk familj otroligt mycket mer....

    Lösningen på "omställnigen" är självklart att elektrifiera det som idag får sin energi ifrån fossila bränslen. Så långt är jag med på tåget.

    Tankevurpan klimatextremisterna gör är ju att inte samtidigt förstå att detta kommer kräva att vi kraftigt ÖKAR framställningen av el. Då behöver detta göras på ett sätt som INTE släpper ut koldioxid.
    Det finns idag enbart 2 sätt att framställa el utan att det genererar koldioxidutsläpp och samtidigt är plannerbart, dvs att elen levereras just i den stund när den behövs 24 tim om dygnet, 365 dagar om året.
    Det är då endast vattenkraft och kärnkraft som är de enda praktiskt fungerande teknikerna, vattenkraften går inte att bygga ut mera i nån större utsträckning, då återstår endast kärnkraften.

    Man kan tycka vad man vill om det, men så ÄR det.

    Vill man leva ett liv utan kärnkraft så måste man också vara villig att acceptera att det inte finns el att tillgå när väder och vind inte levererar... Jag är personligen inte villig att göra det.
    Högersidan har varit kritisk till att Karlshamnsverket varit igång några timmar då och då de senaste åren.  När tidölaget sänker reduktionsplikten så motsvarar det en ökning av utsläppen som motsvarar 67 Karlshamnsverk (räknat på år 2021 års produktion). Till och med oljeindustrin är starkt kritisk mot beslutet att minska reduktionsplikten.



     
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det är rätt skrämmande att det är foliehattar som Widding (SD) och Kronlid (SD) som nuförtiden indirekt styr Sveriges miljöpolitik.



    - - - 

    Uttalande av Julia Kronlid (SD)


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonvm skrev 2022-10-23 12:18:55 följande:
    Det ÄR sund politik att avveckla reduktionsplikten, som den är utformad idag är det fullständigt hål i huvudet.

    Det är inte en framkomlig väg att lägga dessa kostnadsökningar direkt på medborgarna på individnivå.
    Ska det blandas in "förnybart" i soppan så får staten ta den kostnaden, om fungerande kärnkraft läggs ner av ideologiska skäl så får staten ta konsekvenserna av detta, sen får vi ALLA vara med och betala detta via skatten.

    Som det fungerar idag så vinner de som sitter i storstäderna och trycker igenom politiska beslut, sen får alla andra betala notan....

    Man kan ju bara hoppas att SL nu höjer månadskorten till 10.000:- för att kompensera för det skenande elpriset, då vore det nån rättvisa i det hela....

    Det är beslutet av SD, M, KD och L att minska reduktionsplikten som är idiotiskt.  Jag har inget emot om staten står för kostnaden.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2022-10-23 12:55:31 följande:
    Formellt ingår inte SD i regeringen men det är bara skyltfönstret utåt.

    Tidölavtalet talar om " ett inre kabinett" där Åkesson ingår och det är där alla regeringsbeslut i praktiken kommer att fattas.

    Precis och det är det som ledaren i konservativa SVD handlar om. Formellt sett ingår inte Åkesson i regeringen men i praktiken är det han som styr. Regeringen är bara en marionett. Kristersson, Busch och Pehrson är Åkessons galärslavar. 


    www.svd.se/a/abbdjM/ulf-kristersson-framstod-som-jimmie-akessons-galarslav
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det finns tydligen ingen gräns för hur okunnig man får vara för att bli minister i Kristerssons regering..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?