Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen (efter 18 oktober 2022)

    KillBill skrev 2022-10-23 10:56:46 följande:

    Skillnaden är att det inte är förenligt med vårt EU medlemskap att ha permanenta gränskontroller. Tidigare i år fattade EU-domstolen beslut om detta.  Länder i EU har bara rätt att ha tillfälliga gränskontroller och dessa måste då kunna motiveras av nya och allvarliga hot. Om Sverige skulle införa permanenta gränskontroller skulle Sverige drabbas av hårda sanktioner. Det är faktiskt uppseendeväckande att Ulf Kristersson agerar som att det inte är så. Antingen är han en idiot som inte har förstått eller så har han medvetet lurat väljarna.


    Det ena behöver inte nödvändigtvis utesluta det andra
    Jag skulle inte köpa en begagnad bil av Kristersson, inte heller en häst.
  • Padirac
    Tecum skrev 2022-11-20 16:14:59 följande:
    Regeringar av alla de slag har svårt att hantera inkompetenta makthavare som måste bytas ut. Oftast sparkas de snett uppåt men ibland obstruerar de och vill ha en riktig tjänst. Att bara sparka dem vore enklast men kan ha sina risker då de kanske sitter på besvärande information som de kan förmedla ut till media som hämnd...
    Det har diskuterats tidigare vilka villkor spom gäller tex generaldirektörer och varför de flyttas till elefantkyrkogården där DE just nu befinner sig  - det är reglerat i deras anställningsvillkor och har ingenting med konspirationsteorier du sprider om besvärande information och läcka till media.

    "En generaldirektör förordnas på sex år, med möjlighet till två omgångar av förlängning på vardera tre år. För att säkra deras oberoende i förhållande till regeringen kan de inte fråntas sin anställning som generaldirektör, bara förlora sin ställning som myndighetschef."

    sv.wikipedia.org/wiki/Dan_Eliasson

    "Eliasson lämnade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap den 6 januari 2021 och blev generaldirektör med placering i Regeringskansliet. Den 22 januari 2021 meddelade regeringen att han ska arbeta vid Regeringskansliets enhet för krisberedskap med uppgiften att se över Sveriges krislagstiftning. Anställningen, med bibehållen lön, är tidsbegränsad till utgången av 2022"

  • Padirac
    Tecum skrev 2022-11-20 18:08:40 följande:
    Det stämmer  att myndighetspersoner på den nivån har väldigt stark anställningstrygghet och det är en orsak till att olämpliga personer kvarstår på höga poster. Men möjligheten finns alltid att köpa loss dem. Det är dock känsligt att använda skattepengar till att så öppet belöna inkompetens.

    Det känns ändå som att det finns en slags "kåranda" på den nivån, man vill inte kasta en av gänget till vargarna. Både för att inte avskräcka blivande GD:ar och för att de faktiskt vet saker som inte lämpar sig för allmänhetens öron.
    Så du känner så?

    De som regeringen inte vill ha kvar som GD flyttas över till regeringskanslitet där de får arbeta med andra saker än deras tidigare förordnande under den tid de uppbär ersättning enligt sitt anställningsavtal.

    "En generaldirektör förordnas på sex år, med möjlighet till två omgångar av förlängning på vardera tre år. För att säkra deras oberoende i förhållande till regeringen kan de inte fråntas sin anställning som generaldirektör, bara förlora sin ställning som myndighetschef."
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2022-11-20 18:33:27 följande:
    Du har rätt, bara sparka Eliasson är inte lätt, istället mutar man med en annan tjänst för att få dom o flytta på sig. Även om Eliasson ville stanna kvar som polis.
    -

    Att regeringen vill byta ut Dan Eliasson är självklart. Socialdemokraterna kan inte driva en valrörelse om brott och straff när oppositionen hela tiden vill avsätta polischefen.
    Då är det bättre att sparka honom själv.
    Alltså valde justitieminister Morgan Johansson i dag att flytta på polischefen. Redan i förra veckan fick Dan Eliasson ett erbjudande han inte kunde säga nej till, trots att han egentligen ville stanna. I stället för polischef får han nu bli generaldirektör på den mer undanskymda Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
    Du har fel - regering utser GD och kan när de så önskar byta ut den person som är GD.  Det har inte med vad en snkild GD bill eller inte vill. Att som GD få ett erbjudande denne inte kan tacka nej till betyder varken mer eller mindre än att regeringen omplacerar en GD till en ny tjänst på en annan myndighet eller på regeringskansliet.

    Det är en del vilseledande påståenden som du sprider i inläggen. 
  • Padirac
    KillBill skrev 2023-01-23 21:04:08 följande:
    Regeringen verkar helt stenad smile2.gif
    KDs och SD kristna talibanism genomsyrar regeringspartiernas retorik

    Varken regeringsarbete eller rättsapparaten är en bibelskola...

    Sverige har inte ett rättskipande som bygger på  konfessionella teser ur en religiös skrift.

     
  • Padirac
    K Markatta skrev 2023-03-23 15:07:46 följande:

    www.svt.se/nyheter/ekonomi/regeringen-hojer-tillaggsbidraget-till-barnfamiljer-med-bostadsbidrag

    Regeringen höjer det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer med bostadsbidrag

    Det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer med bostadsbidrag höjs, meddelar Tidöpartierna vid en pressträff på torsdagen.

    - Vi förlänger det fram till slutet året, men därtill gör vi en rejäl höjning av tilläggsbidraget, säger vice statsminister Ebba Busch (KD).


    Inte konstigt att Timbro anklagar tidö-partierna för att bedriva socialdemokratisk bidragspolitik. 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-09-23 12:51:37 följande:
    Lera på sluttande berg. Det förstår alla, utom klimattalibaner.
    Samtidigt hos Naturvårdsverket 

    www.naturvardsverket.se/amnesomraden/klimatforandringar/klimatet-i-framtiden/effekter-i-sverige/

    "Klimatförändringarna kommer att påverka hela samhället och få effekter för olika ekosystem och samhällssektorer.
     
    Variationerna i nederbörd mellan år och decennier bedöms bli än större än variationerna i temperatur. Nederbörden kommer att öka i större delen av landet under höst, vinter och vår. Sommartid får vi ett varmare och torrare klimat, särskilt i södra Sverige.
     
    Följande hör till effekter att vänta:
     
    Ökad nederbörd i hela landet. En generell nederbördsökning väntas i hela landet. Även antalet tillfällen med intensiv nederbörd väntas öka. Mest väntas nederbörden öka i norra och västra Sverige. I fjälltrakterna kan nederbörden öka med uppemot 25 procent. Det betyder ett stort tillskott av vatten i ett redan i dag nederbördsrikt område.

    Ökad risk för översvämningar. Ökad nederbörd och mer intensiva regnfall ökar risken för översvämningar.

    Vattenbrist och torka i södraSverige. Förändringar i nederbörd liksom ökad avdunstning kan leda till ökad sommartorka i södra Sverige. Samtidigt väntas antalet skyfall bli fler och öka i intensitet även i södra Sverige.

    Temperaturzoner flyttar norrut. Växtperiodens längd beräknas kunna öka med mellan en och två månader i hela landet utom längst i söder där ökningen kan bli uppemot tre månader."

    Naturvårdsverket är en statlig myndighet för miljöfrågor. Vi arbetar på uppdrag av den svenska regeringen med miljöfrågor inom Sverige, inom EU och internationellt.

    Ökad nederbörd och ökade intensiva regnfall påverkar mark som riskerar att mättas och omvandlas till lera - det begriper en del människor, men inte allaSolig 
  • Padirac
    Kirenaj68 skrev 2023-12-02 15:24:50 följande:
    Jag har röstat på SD sedan 2010 och det finns muslimer i min bekantskapskrets. Hyvens människor allihop som tar avstånd från allt vad radikal och extrem islamism står för och det är dem radikala nötterna Tidöregeringen bekämpar. Inte dem som sköter sig. Till och med du måste väl medge att det är rätt. Men det är ju förståeligt att ni rödgröna är rädda om era väljare och sluta yla om rasism. Det är ett ord som är så urvattnat nu att det har tappat all tyngd, så som ni rödgröna har missbrukat det ordet. Tyvärr, måste jag tillägga.   
    Jag förstår att SDs väljare genom en normaliseringsprocess inte längre fattar vad rasism är och vad som är rasism. Det ligger helt i linje med vad SD trummat ut sedan de bildades av nazister, fascister,rasister och vitmakt.

    Redan innan BSS -som bildade SD - bildades lade fascisten och nazisten Per Engdahl - vars ideologi och tankar var grunden för BSS - fram att rasisterna måste sluta prata om 'ras' utan istället lägga fram det som att det handlade om kultur och etnicitet och geografisk härkomst.   Samma rasism som Åkesson i slutdebatten inför valet 2018 förde fram i PS när han påstod att människor som kommer från andra delar av världen inte kan passa in i Sverige  för att de inte kan förändras.  Åkesson visade då att han och SD inte kan förändras, se är fortfarande de rasister de vad då de bildades. 
  • Meddelande borttaget
  • Padirac

    Regeringen verkar överväga att satsa mer pengar och resurser på hemspråksundervisning för att bryta utanförskap

    www.dn.se/sverige/regeringen-ser-over-undervisningen-i-modersmal/


    "Så utredningen kan komma fram till att modersmålsundervisningen behöver stärkas?
     
    ? Det får utredaren titta på. Direktiven är neutralt utformade och det är en öppen utredning som ska se över hur modersmålsundervisningen fungerar och analysera hur den påverkar elevernas kunskapsutveckling. Vid behov ska den ge förslag på hur den kan stärkas.
    Språkforskare lyfter ofta fram att gedigna kunskaper i modersmålet underlättar för inlärningen av ett nytt språk.
     
    ? Den forskning som finns tyder på att det kan vara bra med tvåspråkighet. Däremot är det viktigt att se över hur man lägger upp modersmålsundervisningen i Sverige, säger Lotta Edholm."
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen (efter 18 oktober 2022)