Inlägg från: Horisonten |Visa alla inlägg
  • Horisonten

    Planera bebis 2024

    Här verkar mensen typ vara över. Så från och med imorgon har vi sagt att vi kör med att mysa till de varannan till var 3 dag minst om vi inte får sig där i mellan då också. Hihi men mist så. Och mannen går på semester imorgon och vi har 2 hela semester veckor framför oss själva utan bar,så jag nu är de pirrigt och spännande 🥰

  • Horisonten
    Min mens är slut och nu funderar jag på när jag skall ta äl test. Vi tänker ju att vi skall ha Sex liksom varannan till var 3 dag hela cykeln. Så funderar på om jag skall ta äl test eller inte. Eller strunta inte och ev bara läsa av kroppen och ev bekräfta med äl test. Sist blev mannen lite stressad och pressad när han fick veta hur kort tid ägglossningen är.Väldigt osäker på om jag hade ägglossning sist även om testet var positivt så kändes de inte som sådan flytningar man får. Men hur skall jag göra?? Tänker kanske stressar mer. Så är osäker. Hur hade not tänkt/gjort??
  • Horisonten
    Sparks729 skrev 2023-07-21 11:36:44 följande:
    Jag tar mina tester och berättade för sambon i början men sen slutade jag. Tänkte för mig själv han behöver liksom inte veta exakt när jag har ägglossning. Vi har kommit överens om en tredje så vi kör på. Så jag tog helt enkelt första steget för sex runt ägglossningen lite extra! :) uppskattades! Och han kände ingen press liksom. Inte för att han hade gjort det iallafall, han tappar glatt byxorna 5 gånger om dagen om jag så velat 😂

    Jag förstår. Haha min har gärna ofta också men tror rädsla och pressen och göra mig gravid blev ändå lite. Då jag har barn sen tidigare men inte han och han är nog lite orolig för att De skall bli svårt mm. Men tänker också då jag kan testa för att ha koll och se hur kroppen är och ta intiativ mer den dagen om jag känner för det. Men känns som vi kommer passa på mycket nu när vi är själva i 2 veckor. Haha. Men har ägglossningstest kvar så tänker kan använda de för kommer nog inte köpa nya sen. 
  • Horisonten

    Jag pratade med sambon och frågade hur han kände med äl testen. Om vi skulle ta dem som sist och han visste eller om jag skulle strunta i det helt eller ta de själv utan och säga något till honom. Och han ville att jag skulle ta dem själv utan att säga något till honom. Och jag har inga problem med det. för vill inte stressa eller sätta press på honom. Och jag blir varken mer eller mindre stressad,eller stressad känns som fel ordval men jag vill gärna veta och se om jag läser av min kropp korrekt. 


    men ni till frågan när och hur ofta bör man börja kolla?? Jag har just nu 17 äl test och vet inte om jag köper nya till nästa månad om de behövs. Vi kör ändå varannan till minst var 3 dag med sex denna cykel. Men är idag på dag 7 i cykeln och förra cykel. Fick jag utslag på dag 10 och hade en cykel på bara 25 dagar.
     Eller 26. Mensen kom på dag 26. Så när hade ni börjat kolla?? Inte så han med äl test. 

  • Horisonten
    Sanlin90 skrev 2023-07-22 11:07:58 följande:
    Jag hade börjat testa idag eller imorgon :)
    ja men tänker nog jag skall ta ett i dag och sen nu när jag kommer hem ☺️
  • Horisonten

    Är det en svag liten skillnad på dessa öl tester? Jag är idag på cykeldag 8 och appen säger äl nästa lördag. Men sist fick jag positivt utslag på cykeldag 10 men tror inte ägget släppte då. Men hur räknar ni hur lång eran cykel är. Alltså räknar ni från första mensen och sen fram till dagen innan mensen kom och börjar om på mens första dag. För jag hade 26 dagar mellan mensen förra gången så mensen kom dag 27. Men räknar jag då 26 dagar cykel eller 27? Känns ju som 26 egentligen för sen börjar man om. Ja ni fattar rörigt i huvudet idag. Haha förlåt men hoppas ni fattar. 




  • Horisonten
    Sparks729 skrev 2023-07-23 13:33:28 följande:
      Du har en  26 dagars cykel 🥰 Men blir lite smått förvirrad 😜 en annan har tagit test (ägglossnin) men inte fan kan jag tyda det för det 😂 Så blev inte ett dugg klokare 
    Tack för svar. Känner jag mig lite mer förvirrad i allt detta ändå. Är det svårare och bli gravid med kort cykel? Bör jag oroa mig. Har ju inte helt koll på hur lång cykel jag ligger på riktigt eftersom spiralen varit Ute så kort och bara haft som 2 messar efter den. 
  • Horisonten
    cutepenguin skrev 2023-07-23 15:45:10 följande:

     


    Nej, det är inte svårare. ☺️ Har du väldigt kort lutealfas, dvs under 8 dagar mellan ÄL och mens har jag läst att det kan påverka. Men att ha en cykel på 26 är väldigt vanligt.


    Tack då slipper jag oroa mig för de☺️man oroar ju sig ändå för saker så behöver inte en sak till liksom 
  • Horisonten

    Kan ägglossningstest påverkas om man druckit innan man tar det?? För satt och drack kaffe med sambon och en vän och tog sen ett äl test nu för jag ändå var så kissignödig men kanske Max en timme sen jag kanske drack kaffe och tycker de är svagare idag än igår. Bör jag ta ett nytt om en stund?? 


    för små. Öm/lätt värk i magen och enligt appen 5 dagar kvar till äl. Första testet är ifrån förr går andra igår och sista bilden på testet jag tog nyss idag 




  • Horisonten
    Sanlin90 skrev 2023-07-24 19:01:55 följande:
    Det kan variera i styrka innan ökningen kommer
    Okej tack så mycket att du svara då behöver jag inte oroa mig då för att de var svagare utan bara fortsätta och testa och se🥰
Svar på tråden Planera bebis 2024