Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Härbärge

    Anonym (Kvinna ...) skrev 2022-11-04 12:42:34 följande:

    Synd att ingen svarar på hur det är att bo på härbärge då jag troligen kommer hamna där själv inom kort. (Ett par veckor)

    Jag hoppas man iaf får mat? Och helst eget rum?

    Jag har inga missbruksproblem eller psykisk ohälsa men däremot har jag levt i ett misshandelsförhållande som lett till skulder och förlorat boende. 

    Hoppas det går bra för din far ts.


    Det beror på härbärge. Här i stan är de en natt i taget, dvs du måste få en plats varje dag, då får du mat och säng, ibland delat rum. Blandat missbrukare, psykiskt sjuka och "bara" bostadslösa. De försöker dock skilja dem åt i den mån det går. Härbärgena här har ibland barn utan missbruk, äldre tonåringar också. Kvinnohärbärgen är ofta lite bättre, då det är färre kvinnor som söker härbärgen.
  • Anonym (hm)
    Anonym (Orolig anhörig) skrev 2022-11-01 11:41:57 följande:
    Härbärge

    Min älskade far bor på härbärge. Han säger att allt är bra men jag vet att han inte mår bra. Jag är rädd att han inte får mat, snus och diverse saker. Hur är det på härbärge? Vet nån som kan säga hur det är att bo där? får dom hjälp till att bli drogfria? Han säger att han testas 1 gång i veckan och åker ut om han visar positivt. 


    jag vet att han bara har en liten krona i inkomst. och jag förstår att man inte kan begära att mat och saker ska fås gratis. Men om han nu inte får deyta som han säger att han får så vill jag skicka pengar till Honom. 


    Men om du skickar snus eller något extra gott? Du måste ju inte skicka rena pengar.

    Härbärgena här är enbart för boende och mat, man får visserligen stöd om man säger sig vilja bli drogfri, men ingen drogtestas, men det kan ju skilja sig från stad till stad.
Svar på tråden Härbärge