Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Härbärge

    Anonym (Kvinna ...) skrev 2022-11-04 12:42:34 följande:

    Synd att ingen svarar på hur det är att bo på härbärge då jag troligen kommer hamna där själv inom kort. (Ett par veckor)

    Jag hoppas man iaf får mat? Och helst eget rum?

    Jag har inga missbruksproblem eller psykisk ohälsa men däremot har jag levt i ett misshandelsförhållande som lett till skulder och förlorat boende. 

    Hoppas det går bra för din far ts.


    Du kan inte ens räkna med att få en plats varje natt, det är inte som att man har ett rum man hyr. Härbärge är en natt i taget. Där jag bor blir det fort fullt så vissa nätter får de hemlösa sova utomhus. 


    Hur kommer de sig att du helt saknar inkomst? 

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Kvinna ...) skrev 2022-11-04 18:15:30 följande:
    Jag saknar inte inkomst. Men då jag har skulder och betalningsanmärkningar är det omöjligt att få nytt kontrakt eller 2:a hands boende. Hoppas på att få bo på hotell igen, alternativt skyddat boende i lägenhet någonstans med mina husdjur.
    Kommer inte kunna bo utomhus ens en natt, det skulle jag verkligen inte klara av alls.

    Men ts, kan du på något vis hjälpa din far med boende i andra hand med dig som säkerhet? Alternativt att han kan bo hos dig ett tag?
    Du kan hyra ett rum, det är bättre än att sova på gatan. Jag tycker du ska försöka omplacera dina djur så snart så möjligt, du får givetvis inte ha med dem på ett härbärge man får inte ha dem på lägenhetshotell heller och det vanligaste är att man inte får ha djur på skyddat boende (undantag finns) 
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Kvinna ...) skrev 2022-11-04 20:11:12 följande:
    Kommer aldrig att omplacera mina djur! Jag har bra kontakt med soc som har försäkrat mig att jag får ta med mig djuren. Så det du säger tror jag inte stämmer. Finns boende där man får ha djur. 

    Härbärge är mitt sista alternativ och skulle det hända så kommer jag definitivt börja missbruka - precis vad som helst. Alternativt låtsas vara kär i nån man och flytta in hos honom.

    Då är det avlivning som gäller. Du skrev att du skulle bo på härbärge där får man inte ha djur. Det är inte säkert att det blir som socialen säger har du inget juridiskt giltigt kontrakt med dem så kan det bli hur som helst. 


    Har du vänner eller släktingar kan såklart djuren vara hos dem. 

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Orolig anhörig) skrev 2022-11-05 11:58:49 följande:
    Det finns boende man får ha djur!! Gör dig inte av med djuren!! Alltså dom är ens värld. jag skulle aldrig göra mig av med min hund. Du kommer inte hamna på gatan. Du kommer få hjälp det hoppas jag. jag hoppas att du snart kommer på fötter igen. Det är tufft i början. 
    Jag tycker det är bättre att omplacera än att avliva men hon gör såklart som hon vill. 
Svar på tråden Härbärge