• Sun 6 Nov 2022 00:35
    2650 visningar
    13 svar
    -3
    13
    2650

    Folk med autism

    Varför kan folk med autism ej bryr sig om andra vad de gillar för filmer ,mm?
    Varför kan folk med autism ej bry sig om vad andra gjort och hur andra mår? Är antagligen ej autistisk eftersom jag ej kommer överens med autistiska. Gillar en kille som har autism men tycker han är som vem som helst. Ser ej skillnad. Trodde liksom att är man autistisk är man som robert gustavssons ik teatern rain man som var helt borta. Men ingen av de jag känner som har autism är som hans karaktär. Blir så jäkla trött på att folk med autism ej vill socialisera.

  • Svar på tråden Folk med autism
  • Sun 6 Nov 2022 12:01
    #1
    +2

    Autistiska vill troligtvis inte socialisera med just dig eftersom du har så mycket fördomar. 

  • Sun 6 Nov 2022 12:54
    #2
    +1

    Man bör hålla sig borta från datorer och telefoner när man har supit!

  • Sun 6 Nov 2022 13:12
    #3
    -1

    Upplever att de bryr sig väldigt mycket om vad någon annan gillar för filmer men att de tycker denne har fel. Kan bli argumentation kring en sån sak. 

    Hade ofta den typen av diskussioner med min lillebror i timtal när jag växte upp. Kanske även jag är autistisk som tyckte det var roligt att försvara friends mot allo allo (den bästa serien som nånsin gjorts enligt honom) där han jämförde karaktärer, djup, skämt, miljöer osv.

  • Sun 6 Nov 2022 14:13
    #4
    -1

    Därför att det ingår i ?sjukdomsbilden? om man nu ens vill kalla det en sjukdom. Jag har en son som nyligen blivit diagnostiserad och han har, trots att han är så liten, redan svårigheter i sociala situationer. Han visar inte empati om någon gråter osv. För han ser Helt enkelt världen på ett annat sätt. Han har en massa andra intressen men frågar sällan hur andra mår eller liknande. Helt inne i sin egen värld.

    jag förstår i ärlighetens namn inte var din frustration kommer ifrån? om du inte gillar hur en person beter sig så sluta umgås med den och hitta de du gillar. Då slipper du bli irriterad!

  • Kockob­ello
    Sun 6 Nov 2022 14:24
    #5
    Spucks skrev 2022-11-06 12:54:13 följande:

    Man bör hålla sig borta från datorer och telefoner när man har supit!


    Haha, ja verkligen.
  • Sun 6 Nov 2022 14:29
    #6
    USA111 skrev 2022-11-06 00:35:49 följande:
     Blir så jäkla trött på att folk med autism ej vill socialisera.
    Det är ett av kärnkriterierna för autism: Svårigheter i socialt samspel. Uppenbarligen kan du ingenting om autism.

    Sedan är det också så att det ryms oerhört olika personligheter inom begreppet autism. Jag känner väl till två unga män som bägge har diagnosen trots att de är varandras motsatser i snart sagt allting!
  • Sun 6 Nov 2022 14:35
    #7
    Theolina22 skrev 2022-11-06 14:13:43 följande:

    Därför att det ingår i ?sjukdomsbilden? om man nu ens vill kalla det en sjukdom. Jag har en son som nyligen blivit diagnostiserad och han har, trots att han är så liten, redan svårigheter i sociala situationer. Han visar inte empati om någon gråter osv. För han ser Helt enkelt världen på ett annat sätt. Han har en massa andra intressen men frågar sällan hur andra mår eller liknande. Helt inne i sin egen värld.


    Nej, sociala svårigheter behöver inte betyda att personen inte bryr sig. Ett litet barn har mycket utveckling framför sig, autism eller inte. Många gånger är det inte någon brist alls utan svårt att veta hur man faktiskt ska göra i olika situationer. Inget man kan lägga på ett barn, de är av naturen inte fullt utvecklade och smått egoistiska.
  • Sun 6 Nov 2022 14:44
    #8
    +1

    Folk med autism!? 
    Likväl som folk med mörkt hår, glasögon, små fötter och stora fötter så är folk med autism väldigt olika varandra.
    Finns folk utan autism som ger blanka tusan i vilka filmer andra gillar och inte.
    Jag förstår nog inte vad ditt problem är ?
    Någon kille med autism dom inte gillar samma film som du?

  • Sun 6 Nov 2022 15:35
    #9
    -1

    Men har med autism men kan ej ha autism eftersom man ej klickar med andra med autism

  • Sun 6 Nov 2022 15:44
    #10
    USA111 skrev 2022-11-06 15:35:52 följande:

    Men har med autism men kan ej ha autism eftersom man ej klickar med andra med autism


    Man klickar med människor , inte med diagnoser.
    Bara för att man har glasögon eller brunt hår så klickar man inte med alla andra som har glasögon eller mörkt hår.
    Så det har inte med själva autismen att göra utan handlar om personkemi
  • Sun 6 Nov 2022 16:36
    #11
    +2

    Nu ska jag låta mitt autistiska jag spela fritt utan minsta tanke kring vad som är en socialt gängse respons. Hur man ?ska? svara. Kör ofiltrerat nu alltså. 


    Autister vill högst troligtvis inte vara sociala med dig, för att det är helt uppenbart att du är inskränkt och inte särskilt smart. Den kombon ihop är verkligen avskräckande. Varför i helskotta skulle man vilja ödsla energi på en sån?! Icke smart, men öppensinnad människa är däremot helt ok. En sådan kan man ha ett utbyte med ändå. Men inskränkt folk? Alltså bara nej. Orkar inte med skiten. Livet är för kort. 


    Sedan är det såklart så att ingen är sin diagnos, variationen i personlighet, smak och tycke, är minst lika stort hos autister som hos nt personer. Jag klickar inte med varenda autistisk person. Vore jätte märkligt. Däremot kan det emellanåt vara enklare att kommunicera med autistiska personer, då man ej behöver tänka på hur någonting kan tänkas tolkas lika ofta. Men en utav dom största missuppfattningarna kring autism är detta med empati/omtanke. Att vi baseline inte har dessa egenskaperna. Jo då, det har vi. Vilket studier/forskning också visar. Däremot kan det skilja sig i hur det tar sitt uttryck- därav att missförstånd i kommunikation uppstår. Jag visar att jag bryr mig om familj/vänner/random jäkla människa, som jag knappt känner, problem via att vara naturligt lösnings orienterad. Jag vill LÖSA ditt problem. Det är min naturliga, och mest logiska, reaktion. Men det är ofta inte det nt personen själv vill, när hen luftar sitt problem. Man vill ofta bara ha bekräftelse, och att bli lyssnad på. Finns många fler exempel. 

  • Sun 6 Nov 2022 17:37
    #12

    Man är inte bara sin diagnos men många autister vill att man säger är och kallar sig själva autister eller Aspies. 


    Inteutanproblem skrev 2022-11-06 16:36:40 följande:

     


    Sedan är det såklart så att ingen är sin diagnos, variationen i personlighet, smak och tycke, är minst lika stort hos autister som hos nt personer. 


  • Tue 3 Jan 2023 19:36
    #13

    Jobbiga är de

Svar på tråden Folk med autism