Inlägg från: Anonym (Moder Svea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Moder Svea)

    Smittorisk med nyfödd och julfirande

    Anonym (Inte ängslig) skrev 2022-11-10 20:31:45 följande:

    Skulle det vara så känsligt hade mänskligheten dött ut för länge sedan. Barn blir allergiska idag för attan aldrig utsätts för något. Fira jul som vanligt de som vill gulla med bebisen kan tvätta händerna innan. 


    Precis så. Idag är det så övertramsigt och ängsligt för allt möjligt trams som man inte ens ägnade en tanke för inte ens så länge sedan.

    Mina barn är mellan 20 och 40, jag tramsade ingenting utan levde på som vanligt. 

    Men ska det tramsas så låt pappan och syskonent åka och fira väl?
  • Anonym (Moder Svea)
    elin1989 skrev 2022-11-12 17:59:17 följande:
    Men varför ska ts sitta ensam själv på julafton? De kan väl fira hemma med familjen, ha lite julmat och kolla på kalle anka och öppna presenter typ. Det är väl det en 6-åring bryr sig om iaf. De kan väl träffa andra familjemedlemmar någon annan gång. 
    Hon är inte själv, hon har bebisen de få timmar pappan och syskonet är iväg.
  • Anonym (Moder Svea)
    elin1989 skrev 2022-11-12 20:37:35 följande:
    Då tycker du uppenbarligen att det är roligare att vara ensam med en nyfödd en vad jag tycker, för det är typ det sista jag skulle vilja göra på julafton, framförallt precis efter ett kejsarsnitt. Men men, där kan man ju tycka olika. Jag skulle vara hemma med bara familjen i det läget, och ingen skulle åka någonstans 
    Jag prioriterar sexåringens jul för min egen.
    Du får gärna vara ego men gör det inte till en norm.
  • Anonym (Moder Svea)
    annieh897 skrev 2022-11-13 13:53:21 följande:

    Tack för svar. Det verkar vara lite blandade åsikter.

    Några förtydliganden: om vi ska fira med några en liten stund är det med mina föräldrar och syster. Antingen att de hälsar på en liten stund eller att vi är hos dem. 

    Barnens pappa skulle gladeligen slippa åka iväg, det är jag och 6-åringen som är mer roade av firande. Om jag orkar vill jag gärna träffa mina föräldrar. Men som sagt, nojig över smittorisken... och om 6-åringen åker iväg kan ju hon lika gärna dra med nån bacill hem.

    Å andra sidan, 6-åringen går i skola t o m 22/12 och hur gärna jag än skulle vilja sätta henne i karantän för att slippa baciller därifrån är det inte görbart. Så jag kanske är överdrivet nojig. 

    Det var enklare med en sommarbebis...


    Som du själv säger, bacillerna får ni nog hem ändå. Det är betydligt större risk att skolbacillerna anfaller än att dina föräldrars ev skulle göra det.

    Ja, du är överdrivet nojig.
Svar på tråden Smittorisk med nyfödd och julfirande