Inlägg från: Anonym (8barnsmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (8barnsmamma)

    Smittorisk med nyfödd och julfirande

    Jag skulle leva som vanligt, de har jag gjort med alla mina barn. För 11 år sen föddes min son 2 dagar före julafton, vi kom hem på kvällen efter förlossningen och hade lilla julafton med ena barnet då han skulle till sin mamma den 23/12.

    Men innan så åkte vi eftersom vi hade båda tagit ledigt den 22 för att handla julklappar då jag skulle ha haft fb den 28/12.
    Men de blev ju inte så så vi va tvugna att ge oss ut i julrutchen för att handla julklappar.
    Jag har sen jag fick mitt första barn för 17år sen haft handsprit och våtservetter i väskan för att rengöra händerna. De gick smärtfritt.
    Julafton firade vi hos barnens farmor först med släkt och sen åkte vi till mormor och morfar och firade med syskon och syskonbarn.
    Jag har idag 8barn varav en bonus, jag har levt som vanligt men ändå har jag ju så klart varit noggran med hygien kring tvätt av händerna m.m. Jag tänkte din son kan ju lika gärna komma hem med bacillerna från 6års.

    Å där e de ju skolplikt nu så du kan ju inte hålla syskonet helt ifrån bebis. Mina barn gick i skolan under coronatiden/rs när vi hade bebis här hemma, de lämnade skolan med en handtvätt och handsprit när de satte sig i bilen å sen när de kom hem var de samma prosidur i hem och dessutom så fick de byta kläder. Ta i trä så har vi än i familjen inte åkt på Corona. (Å då är vi ju ändå idag 11 i familjen) idag har jag även en 8månaders. Jag tror barn blir  inte blir smittad av att vi har de med men att man måste tänka på hygien mkt. 

    Men sen måste man tänka på hur du kommer må efter ett snitt, känn efter först, å känner du att du orkar fixa det så gö det❤️🥰

Svar på tråden Smittorisk med nyfödd och julfirande