Inlägg från: annieh897 |Visa alla inlägg
  • annieh897

    Smittorisk med nyfödd och julfirande

    Vår bebis kommer födas med planerat snitt några dagar före julafton. Om allt går bra kommer vi vara hemma igen för julfirande. Nu funderar jag på hur vi ska göra med firande. Vi har en sexåring som så klart ser framemot julafton, som alla tidigare jular inneburit träffar med närmaste släkten. 

    Men med en nyfödd i RS/influensa/covid-tider känns det inte som en höjdare med några släktbesök. Frågan är om vi ska begränsa oss till några få personer på julafton (ffa för sexåringens skull) eller om vi ska isolera oss helt och inte träffa någon utanför familjen alls. Normalt sett firar vi med ytterligare tio personer men det har vi sagt att det inte är aktuellt. 

    Hur tänker ni andra som kommer ha/har haft nyfödda under jultider?

  • Svar på tråden Smittorisk med nyfödd och julfirande
  • annieh897

    Tack för svar. Det verkar vara lite blandade åsikter.

    Några förtydliganden: om vi ska fira med några en liten stund är det med mina föräldrar och syster. Antingen att de hälsar på en liten stund eller att vi är hos dem. 

    Barnens pappa skulle gladeligen slippa åka iväg, det är jag och 6-åringen som är mer roade av firande. Om jag orkar vill jag gärna träffa mina föräldrar. Men som sagt, nojig över smittorisken... och om 6-åringen åker iväg kan ju hon lika gärna dra med nån bacill hem.

    Å andra sidan, 6-åringen går i skola t o m 22/12 och hur gärna jag än skulle vilja sätta henne i karantän för att slippa baciller därifrån är det inte görbart. Så jag kanske är överdrivet nojig. 

    Det var enklare med en sommarbebis...

  • annieh897

    Jag räknar med att vara trött och ha ont en ganska lång tid efter snitt. Jag har andra fysiska svårigheter som gör att jag oavsett förlossningssätt kommer att vara mycket begränsad. Så julfirande för mig är ju endast aktuellt om jag känner att jag orkar med. Och då tänker jag att en frustrerad och rastlös sexåring inte är någon höjdare.

Svar på tråden Smittorisk med nyfödd och julfirande