• Sat 19 Nov 2022 17:49
    39897 visningar
    429 svar
    -20 +1
    429
    39897

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Har man inget vettigt att skriva så kan man låta bli att skriva överhuvudtaget i tråden. Tack. 

    Min 1-åring har inga hål i öronen då jag skjutit upp det denna gång, men funderar på att ta tag i det nu men känner mig lite tveksam pga oro att det är en "dålig" ålder med tanke på risk för infektion, läker sämre osv. Alltså pga att barnet inte förstår och pillar/drar. Men kanske bara jag som fått för mig det? 

    Finns det möjligtvis någon som tagit hål i öronen på sin 1-åring och kan berätta om ni tycker det är en bra eller dålig ålder? Har bara erfarenhet av spädbarn men inte just 1-åringar, så skulle uppskatta om någon här kanske ville berätta.

  • Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?
  • Sat 19 Nov 2022 18:13
    #5
    -8
    Anonym (E) skrev 2022-11-19 18:10:51 följande:

    Du vet precis vad detta skapar för diskussion och hur tråkig den är. Ingen seriös piercare tar hål på så små barn.


    Det blir ingen diskussion om jag ignorerar inläggen som inte har med frågan att göra.

    Piercare vet jag inte men med pistol brukar det inte finnas någon åldersgräns. 
  • Sat 19 Nov 2022 19:07
    #13
    -6
    Anonym skrev 2022-11-19 18:49:29 följande:

    ?Det blir inte diskussion om du ignorerar inlägg? ?
    Nä, det stämmer ju onekligen. Varför startar du en tråd på ett diskussionsforum då?
    I synnerhet när man inte skulle skriva om man inte hade något vettigt att komma med, och skriver du en trådstart fast du inte har något vettigt att komma med?


    Låter det i min trådstart som att jag är ute efter att diskutera? Jag ville ha svar av föräldrar (även om det bara är en person på hela sidan) som kan berätta hur det var att just ta hål i öronen på en 1-åring. 

    Andras märkliga åsikter om att det är misshandel och liknande är jag inte intresserad av. Vi har uppenbarligen helt olika syn när det gäller vad som är misshandel och hur "allvarligt" det är att ha hål i öronen. Det blir bara en tröttsam och ointressant diskussion och jag har ingen ork just nu.
  • Sat 19 Nov 2022 20:18
    #18
    Mrs Moneybags skrev 2022-11-19 19:56:22 följande:

    De skriver också att ingen ålder är bättre än någon annan och att det är varje förälders val om och när man vill göra hål. 


    Med andra ord är det fritt fram att göra hål i sin ettårings öron. 


    Personligen tycker jag det låter som en knepig tid eftersom de är så små och vill pilla och dra på saker. Å andra sidan hade jag själv örhängen i den åldern och hade inga problem med dem varken då eller nu. Fast jag var betydligt yngre när jag fick dem (6 veckor). 


    Min syster var 4 och har inte heller haft några problem med sina hål. 


    Det var så jag tänkte, om det kanske är så att just denna ålder inte är så lämplig för håltagning. Att 1-åringen märker att det är något nytt där som svider lite och då pillar/drar, tillskillnad från en 1-åring som haft hålen som nyfödd och inte reagerar på samma sätt.
  • Sat 19 Nov 2022 23:52
    #29
    -4
    Anonym skrev 2022-11-19 23:48:08 följande:
    Kan du tänka dig att svara på mitt inlägg när du ändå citerar det? Känns ju onödigt att citera och sedan bara börja berätta om vad du anser om andra.

    Varför startar du en tråd på ett diskussionsforum då, och varför skriver du inget vettigt när du säger att man måste ha något vettigt att skriva, var mina frågor.
    Kan gå med på två av dina månadslöner för svar.
    Du får svar på båda dina frågor om du tar och läser min trådstart igen. Alla trådar här på forumet är inte till för diskussion, utan många ställer enbart en fråga - för att andra ska dela sina erfarenheter. Man kan inte förbjuda diskussion, men det måste inte vara syftet med själva tråden. 

    Var det något mer du undrade?
  • Sat 19 Nov 2022 23:58
    #31
    -3
    Anonym (Ingrid) skrev 2022-11-19 21:55:41 följande:

    Tog hål hos en piercare med dottern när hon var 10 år. Diskuterade håltagning allmänt med piercaren. 10 - 12 år var en bra ålder, då hade öronen med brosk och allt blivit som det skulle och hålen ändras inte så mycket. 

    Det som verkar vara bra hål när man är 1 år kan "ändra placering" ju större man blir eftersom örat växer. 

    Dessutom är många nordiska öronsnibbar "tjocka" och inte gjorda efter håltagningspistoler. Så ska du göra hål, gå till en riktig piercare. Men risken är ju också att de säger nej då öronen bör växa ett tag till för att få en bra placering av hålen. 

    Är nöjd med att vi väntade tills nu. Med åldern hon hade, så hade hon dessutom vett att inte dra och pilla på örhängena som kompisarna som gjort hål som yngre. Idag fina och perfekta hål som sitter precis där de ska. 


    Kände inte till det här med att nordiska örsnibbar är tjocka.. förklarar nog varför många här är så rabiata när det kommer till håltagning och menar att det är en fruktansvärd smärta för barn. Kanske gör mer ont om man har tjocka örsnibbar och då förstår jag reaktionen.
  • Sun 20 Nov 2022 00:00
    #32
    Anonym skrev 2022-11-19 23:56:09 följande:
    Faktiskt inte. Först skriver du att man måste ha något vettigt att skriva, sedan skriver du inget vettigt. Det var den ena frågan och jag undrar fortfarande över det.

    Ja, massor. Försöker just nu få grepp om konceptet med gravitation vs tid, t ex. Själv?
    Vettigt = Något som har med min fråga att göra. 

    Nej, det var inget särskilt jag undrade faktiskt.
  • Sun 20 Nov 2022 09:51
    #40
    -1
    Anonym (Blomman) skrev 2022-11-20 00:15:58 följande:
    Ha ha nej det är inte pga nordiska örsnibbar du får den reaktionen. Det är för att många tycker det är bedrövligt att pierca bäbisar och små barn. Har inget med tjocklek på örsniibben att göra. 
    Försök inte vända fokus till din fördel. 
    Jag vänder inte något till min "fördel".. påtalar bara att om det här med nordiska örsnibbar stämmer så innebär det kanske att det gör betydligt mer ont att ta hål i dem med pistol än för andra som inte har lika tjocka. Då förstår jag reaktionen då man ju tycker det är bedrövligt att pierca barnens öron pga smärtan.
  • Sun 20 Nov 2022 09:53
    #41
    -5
    Anonym (Skadad) skrev 2022-11-20 09:06:40 följande:

    Att det inte finns körkort på barn. Föräldrar som använder sina barn som accessoarer grattis ni har vunnit pris som sämsta föräldrar som sätter era behov före, samt då barnen ej har rättigheter yttra sig om sin egen kropp. På min tid fanns det åldersgräns från 8 års ålder dock av en orsak när vi gjorde hos frisören, de som gör idag måste göra privat el så tillåts det hej vilt.  


    Att vara en bra/dålig förälder har ingenting med hål i öronen att göra. Det har med så mycket annat att göra, men är man själv en dålig förälder så tror man nog att sådana här skitsaker som hål i öronen har stor betydelse.
  • Sun 20 Nov 2022 11:56
    #48
    Anonym (Hedvig) skrev 2022-11-20 11:21:25 följande:

    Eh, klart det har betydelse för om man är en bra eller dålig förälder.


    Om det nu är en sån skitsak kan du väl lika gärna låta barnet välja själv om hon vill ha hål i öronen eller inte? Varför skulle det vara så bråttom att göra nu när hon inte kan ta ställning till det? Du säger ju själv att det inte ens gör ont, så varför inte låta henne ta beslutet om örhängen själv?


    Nej, det tycker jag inte. 

    Ja men självklart kan jag tänka mig att vänta, det måste inte göras nu. Hade mer varit skönt att få det gjort nu plus att slippa stressa (särskilt när folk hela tiden frågar när det är dags). Men kanske kan vänta ett par år om det nu är så att 1-årsåldern är en dålig ålder. Får se om någon förälder med erfarenhet svarar i tråden.
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?