• Gullvivor

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Anonym (gode Gud?) skrev 2022-11-29 18:01:38 följande:
    Det du missar är att även om du har rätt i att Gud finns och har de åsikter du tror om homosexualitet så gör det inte att Gud har ett moraliskt övertag. Han kan döma mig till helvetet för att jag stod upp mot honom, och jag kan inte hindra det, men jag kommer i så fall till helvetet för att Gud var mäktigare än jag - inte för att han var mer god än jag. Tvärtom: en Gud som dömer folk för att de älskar någon av samma kön är, allt annat lika, moraliskt underlägsen mig.
    Det du missar är att ingen har sagt något om att ha känslor, utan om att leva ut känslorna. Då kan man inte skylla ifrån sig om att det handlar om vem man är, utan det är handlingarna som är fel. Heterosexuella kan också ha känslor som de vet att de inte kan leva ut, man kan inte skylla ifrån sig där heller. 

    Det är inte du som avgör om Gud är "moraliskt underlägsen" dig. Otroligt arrogant skrivet. 
    Anonym (.....) skrev 2022-11-29 18:15:00 följande:
    Lol en slags perfekt gud som man inte kan ifrågasätta, helt sjukt att såna här tankar existerar på 2000-talet.
    Gissar att du gillar diktaturer också?? Det är ju ngefär samma fast i mänsklig skepnad. Skillnaden är att människan iaf existerar och det gör inte ditt påhittade fantasifoster... 

    Sen som någon annan här ovan så klokt skrev, man är moraliskt överlägsen en gud om hans påbud är förtryck/begränsad frihet. 
    Varför skulle jag gilla diktaturer? Jag följer Guds ord för det är han som är perfekt, har inget behov av att bli styrd av människor som aldrig kommer bli perfekta. 
    Det är inte alls "ungefär samma sak". Inte ett dugg. 
  • Gullvivor
    Anonym (Blomman) skrev 2022-11-29 18:47:52 följande:
    Du anser ju att en del av pojkars kropp skall skäras bort . Är inte det ett ifrågasättande av Guds skapelse? 
    Du tänker att jag ska strunta i Guds ord om att omskära pojkar och istället lita på din tolkning av att ifrågasätta Gud? 
  • Gullvivor
    Anonym (gode Gud?) skrev 2022-11-29 19:23:36 följande:
    Den där finten går inte. Om Gud tycker att homosexuella ska behöva leva utan att få uppleva ömsesidig kärlek och sexuell utlevnad så är han ett arsle, och verkligen ingen som jag skulle få för mig att dyrka.

    Att du upplever mig som arrogant kan jag inte göra något åt. Förmodligen kommer ingen av oss att stå inför någon gudomlig domare, men om så är fallet får du hoppas att han eller hon inte är god, för då kommer du att ha problem.
    Alltså skriv med respekt tack. 
    Och homosexuella behöver väl inte leva utan att få uppleva kärlek. Man kan väl gifta sig med motsatt kön ändå (t.ex homosexuell man och homosexuell kvinna) och få den typen av kärlek istället. 

    Gud är god men det är synd att ni inte ser det. 
  • Gullvivor
    Anonym (Jag) skrev 2022-11-29 19:58:53 följande:

    Det värsta med att ta hål i öronen på ett så litet barn är ju att man berövar barnet hela upplevelsen. Att önska sig hålen, be om dem, få tillåtelse, välja örhängen, ta hålen d.v.s. att klara av det, euforin, att känna sig fin och att känna sig stor samt MINNET av händelsen. Det är elakt och egoistiskt!


    Snarare tvärtom ju. 
    Tänk att som 4-5 åring vilja ta hål i öronen men känna sig rädd och orolig för hur ont det kommer göra. Känns taskigt, tycker jag iallafall. 
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-29 20:14:35 följande:
    Du är ju inte på riktigt.

    Du kan ju gifta dig med någon som du inte på något vis kan uppleva riktig kärlek med då och se om du förstår bättre. Det där förslaget är ju som barn som vill gifta sig med sina föräldrar, helt okunnigt och naivt och utan insikt om vad romantisk kärlek är.

    Det du beskriver är ondska.
    Det finns ju bara tre alternativ 

    1. Leva i celibat, aldrig uppleva någon form av kärlek. Aldrig bli förälder. 

    2. Välja livet istället för livet efter detta, och begå synd. 

    3. Göra det bästa av situationen och gifta sig med någon av motsatt kön, som också är homosexuell. Uppleva en annan typ av kärlek och få familj. 

    Hur är det ondska? 
  • Gullvivor
    molly50 skrev 2022-11-29 20:18:23 följande:
    Men du säger ju att det inte gör ont att ta hål i öronen på barn?
    Hur ska du ha det?
    Hur ska någon som inte tagit hål i öronen innan veta det?
  • Gullvivor
    molly50 skrev 2022-11-29 20:27:47 följande:
    Du skrev ju nyss att barnet kommer att gå och vara rädd för att det ska göra ont.
    Så hur ska du ha det?
    Ja, ett äldre barn som aldrig haft hål innan vet ju inte hur det känns. Dvs man kan ha oro i förväg. 
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-29 20:29:17 följande:
    Du förvägrar andra människor att uppleva kärlek genom att lägga DINA föreställningar om synd och efterlivet på dem. Om det inte framgår i denna tråd är det allt fler som inte håller med dig utan anser att du faktiskt har fel och din gud inte är så god.

    Alternativ 4 är att gifta sig mednågon av samma kön eftersom livet efter detta antingen är en bluff skapad av kontrollerande människor under hotet om en gudomlighet som straffar den som inte följer vad de vill, eller något helt annat, där man faktiskt inte straffas för att man gör något naturligt, dvs älska. Som du kanske såg i en länk jag la upp är ca 1000 arter av djur identifierade som att ha homosexualitet, där mänbiskan är en av dem. Det är naturligt och fyller en funktion.

    Du satsar allt på att du har rätt och gamblar med livet du HAR  fått på en tanke att du får ännu ett liv sen. Det är väl okej om det bara är för dig, men att tvinga att andra ska göra det är ondskefullt av dig och din religion. Du vet ju att om du har fel och det bara blir slut när du dör så måste du aldrig be om ursäkt liksom. Men att du liksom på riktigt ander att man ska förstöra och förminska livet man har här och nu.,,jadu. Elak är du.

    Jag är bara SÅ glad och tacksam att leva i en del av världen där de med din inställning till livet inte styr. Och jag tycker så synd om de du och de med dina åsikter förstör livet för. Jag hoppas de har det i sig att bryta med dig. 
    Nu har du ju missförstått helt och hållet. 
    Jag skrev ju alternativ för en troende människa. Tror man inte på Gud så behöver man väl knappast lyssna på vad jag säger utan göra det man vill, eftersom man uppenbarligen inte tror på en Gud som förbjudit utlevd homosexualitet.

    Så nej, jag tvingar inte på andra min syn. Folk gör sina egna val.
  • Gullvivor
    Anonym (gode Gud?) skrev 2022-11-29 21:02:46 följande:
    Jag skriver med precis den respekt en gud utan sinne för etik förtjänar, tack så mycket.

    Tror du på allvar att en homosexuell person får ut samma sak av att vara gift med någon som de inte är förälskad i och inte attraheras av som de skulle få av en samkönad relation? Är det händelsevis så att du inte begriper vad homosexualitet är?
    Nej det är inte samma sak men det är väl bättre än ingenting, om man nu vill lyda Gud. 

    Varför skulle jag inte begripa vad homosexualitet är? Tror du inte det förekommer att många homosexuella inte kommit ut ur garderoben och är gifta med motsatt kön? Särskilt i länder där detta är tabu, men trots det har de barn och lever familjeliv. Varför skulle det vara något konstigt bara för att jag skriver det nu? 

    Det viktiga tycker jag är att ens partner vet om det, därför skrev jag homosexuell man med en homosexuell kvinna, så gifter de sig på samma villkor. Istället för att en homosexuell man gifter sig med en heterosexuell kvinna utan att hon vet om det och så fantiserar han om hennes pappa, typ. Eller att en homosexuell kvinna gifter sig med en heterosexuell man och kanske inte kan utföra sina äktenskapliga plikter och syndar på så sätt. Jag förstår dilemmat liksom, inga perfekta förutsättningar men det mesta går väl att lösa bara man har viljan att lyda Gud, även om det inte blir exakt som man själv önskat. 

    Det viktiga är ju livet efter detta.
    Och Gud älskar människor som kämpar för att stå emot frestelser för hans skull.
  • Gullvivor
    molly50 skrev 2022-11-30 08:23:55 följande:
    Om jag vore en troende och/eller muslimsk homosexuell så skulle jag hellre välja att lämna religionen än att tvingas leva hela mitt liv utan kärlek.
    En gud som inte tillåter homosexuella att leva ut sin läggning är ändå ingen god gud.

    Hur många homosexuella tror du skulle må bra av att tvingas leva med någon de inte är eller kan bli förälskade i pga sin läggning?
    Är det värt det att leva ett liv man mår dåligt av bara för att lyda gud?
    Det tycker i alla fall inte jag. 
    Så känner du antagligen för att du inte tror på Gud, du förstår därmed inte kärleken man har och med den kärleken kommer såklart uppoffringar. För Guds skull och för sitt eget bästa, eftersom Gud inte förbjuder sånt som är bra för en utan det finns alltid en anledning till hans ord. 

    Människan bör sträva efter att lyda Gud och lägga sina egna behov åt sidan. Man gör ju det redan tillexempel när det gäller ens egna barn, och tänker på dem först, men tydligen är det något konstigt att göra samma sak för Gud som skapat oss och gett oss liv. 
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-30 10:04:53 följande:
    Är du homosexuell? Om inte, uttala dig inte i deras plats.
    Det har jag inte heller gjort, utan skrev ett allmänt inlägg som berör alla synder, även utlevd homosexualitet.  
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-30 11:31:07 följande:

    Ja, det förefaller mig konstigt att samma Gud skulle vara accepterande mot homosexuella kristna som levt goda liv i kärlek och uppfostrat barn, men fördömande mot muslimer som gjort exakt samma val. 


    Du måste verkligen vara helt okunnig om du tror att Kristendomen accepterar homosexualitet. Du vet mycket väl Kristendomens syn på homosexualitet samt andra kristnas syn. 

    Svenska kyrkan är inte lika med all Kristendom. 
    Har du missat att Sverige brukar räknas som ett av de mer extrema länderna pga värderingarna som råder här? De är inte normala om man jämför med resten av världen.
  • Gullvivor
    Gullvivor skrev 2022-11-30 12:33:31 följande:
    Du måste verkligen vara helt okunnig om du tror att Kristendomen accepterar homosexualitet. Du vet mycket väl Kristendomens syn på homosexualitet samt andra kristnas syn. 

    Svenska kyrkan är inte lika med all Kristendom. 
    Har du missat att Sverige brukar räknas som ett av de mer extrema länderna pga värderingarna som råder här? De är inte normala om man jämför med resten av världen.
    Här är t.ex exempel på hur det kan bli om man är ärlig om sina åsikter. Det är verkligen häxjakt i Sverige och jag har full förståelse för präster som inte längre vågar. Måste vara otroligt tufft att vara troende kristen och präst i ett land som detta, där man måste anpassa sin tro efter människor. 

    www.expressen.se/gt/praster-erbjuder-bot-mot-homosexualitet/
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?