• EpicF

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Helt idiotiskt att ta hål i öronen på en 1-åring. Lika idiotiskt att ta hål i öronen på en nyfödd. 

    Bättre att vänta tills barn är iallfall 7 år och kan bestämma själv.

    Förstår inte vitsen med att ta hål i öronen på små bebisar. 

  • EpicF
    Gullvivor skrev 2022-11-20 09:51:16 följande:
    Jag vänder inte något till min "fördel".. påtalar bara att om det här med nordiska örsnibbar stämmer så innebär det kanske att det gör betydligt mer ont att ta hål i dem med pistol än för andra som inte har lika tjocka. Då förstår jag reaktionen då man ju tycker det är bedrövligt att pierca barnens öron pga smärtan.
    Ehhh....Det är inte pga smärtan barnet kan känna vid håltagandet utan själva helheten att ta hål i öronen på små bebisar. Fattar du inte det? 

    Står det bibeln att mam ska pierca små bebisar? 
  • EpicF
    Gullvivor skrev 2022-11-20 11:56:57 följande:
    Nej, det tycker jag inte. 

    Ja men självklart kan jag tänka mig att vänta, det måste inte göras nu. Hade mer varit skönt att få det gjort nu plus att slippa stressa (särskilt när folk hela tiden frågar när det är dags). Men kanske kan vänta ett par år om det nu är så att 1-årsåldern är en dålig ålder. Får se om någon förälder med erfarenhet svarar i tråden.
    Eller så väntar du till sitt barn själv eventuellt vill ta hål i öronen. Som normala föräldrar gör. 
  • EpicF
    Gullvivor skrev 2022-11-20 13:33:25 följande:
    Jag hoppas inte någon får för sig att jag försvarar barnmisshandel nu, för det är ju bland det värsta som finns. Hela grejen med omskärelse, hål i öronen osv  provocerar eftersom det inte är norm i landet att göra så, vilket jag respekterar fullt ut. Men om vi även har lagen på vår sida så tycker jag det säger det mesta, dvs att det inte är barnmisshandel. Sedan får man tycka vad man vill om det även om faktum kvarstår. 
    Så din 1-åringa dotter har själv sagt att hon vill ta hål i öronen? Dvs samtycker till att det görs. Med ett tydlig ja, jag vill ta hål i öronen. 
  • EpicF
    Gullvivor skrev 2022-11-20 13:51:02 följande:
    Och det är inte möjligt inomhus tills barnet lärt sig gå? 
    Jag ser inte poängen med att låta ett barn krypa bland smuts och jaga barnet och uscha varje gång något ska stoppas in i munnen. Knappast rolig utforskning för barnet. 
    Att barnet kryper ute bland smuts och stoppar saker i munnen stärker immunförsvaret. Och ett starkt immunförsvar är bra för barn att ha. 

    Och jo, för barnet är det ett roligt och bra sätt att utforska saker på. Precis samma sak med att de utforskar sina kroppar och könsorgan genom att ta på sig själva. 
  • EpicF

    Nej, det är inte upp till föräldrarna om barnen ska ha hpl i öronen eller inte. Först och främst är det barnet som själv ska vilja ha det. Sedan kan föräldrarna tillsammans med barnet bestämma i vilket ålder det är lämpligast att ta det. 

    Och nej, att utforska sin egen kropp är inte snusk. Det är normalt. Lika normala som att utforska naturen, världen etc. 

  • EpicF
    Gullvivor skrev 2022-11-20 15:37:50 följande:
    Snarare - Jag tycker det är omoraliskt vilket land jag än befinner mig i, men befinner jag mig i ett land där detta är lagligt så utgår jag ifrån att varje människa själv avgör om detta går emot personens moral eller inte, utan att jag personligen lägger mig i. I de länder där det är olagligt så finner jag det positivt. 

    Samma sak gäller väl hål i öronen, det är lagligt och därmed varje förälders rätt att avgöra om det är moraliskt försvarbart eller inte. Om det kommer en dag och det blir förbjudet så är det en annan sak, och då positivt för er som är emot hål i öronen på barn.
    Vänta lite....Du tycker det är positivt att det i vissa länder är olagligt att få barm som ogift kvinna och att dessa hamnar i fängelse? 

    Rutten människosyn du har.
  • EpicF

    Gullvivor: Varför måste man vara gift för att skaffa barn? Du var inte det... 

    Det ska inte ens vara förbjudet i några länder att skaffa barn som ogift. Man ska få bestämma själv om man vill gifta sig eller inte. 

  • EpicF
    Kockobello skrev 2022-11-20 21:06:59 följande:
    Samt att man ska få bestämma själv om man vill betala 50% av lönen i skatt 

    Men sist jag kollade var det inte frivilligt.
    Vilket inte har med saken att göra. 
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?