Inlägg från: Anonym (Suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Suck)

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Gullvivor skrev 2022-11-19 17:49:40 följande:
    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Har man inget vettigt att skriva så kan man låta bli att skriva överhuvudtaget i tråden. Tack. 

    Min 1-åring har inga hål i öronen då jag skjutit upp det denna gång, men funderar på att ta tag i det nu men känner mig lite tveksam pga oro att det är en "dålig" ålder med tanke på risk för infektion, läker sämre osv. Alltså pga att barnet inte förstår och pillar/drar. Men kanske bara jag som fått för mig det? 

    Finns det möjligtvis någon som tagit hål i öronen på sin 1-åring och kan berätta om ni tycker det är en bra eller dålig ålder? Har bara erfarenhet av spädbarn men inte just 1-åringar, så skulle uppskatta om någon här kanske ville berätta.


    Du igen. Ska du inte omskära barn ska du pierca hål i öronen på dem.

    Vad är det med dig och göra ingrepp på små barn egentligen? 
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 11:56:57 följande:
    Nej, det tycker jag inte. 

    Ja men självklart kan jag tänka mig att vänta, det måste inte göras nu. Hade mer varit skönt att få det gjort nu plus att slippa stressa (särskilt när folk hela tiden frågar när det är dags). Men kanske kan vänta ett par år om det nu är så att 1-årsåldern är en dålig ålder. Får se om någon förälder med erfarenhet svarar i tråden.
    Hur svag är du i ditt föräldraskap egentligen, människa?

    Säg åt idioterna som tjatar att du avstår för att du inte vill ge ditt barn infektioner. Eller är din ettåring också förbjuden att leka utomhus? Fattar du basal hygien?
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 13:08:42 följande:
    Vadå tjatar? Jag skrev att de frågar, vilket inte hade spelat någon roll om jag inte ville ta hål i öronen på barnet. Men nu vill jag det, men vet inte när eftersom det redan känns "sent" och vill därför veta hur det är att ta hål i öronen på 1-åringar. Känns stressande eftersom åldern kanske blir sämre om 1 eller 2 år. 

    Min ettåring får inte krypa ute, nej.
    Stackars ditt barn. Det får inte utveckla sina motoriska färdigheter och du vill ta hål i öronen på det på ett av de sämsta vis som går, med pistol. Har du levt under en sten? Pistolhåltagning är INTE rekomnenderat. Ohygieniskt och kan sprida smitta, krossar vävnad och utförs inte av kunnigt folk.

    Ta hål i dina egna öron. Låt din dotter få välja själv. VARFÖR är det så viktigt för dig att en bebis ska ha örhängen?!?
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 13:33:25 följande:
    Jag hoppas inte någon får för sig att jag försvarar barnmisshandel nu, för det är ju bland det värsta som finns. Hela grejen med omskärelse, hål i öronen osv  provocerar eftersom det inte är norm i landet att göra så, vilket jag respekterar fullt ut. Men om vi även har lagen på vår sida så tycker jag det säger det mesta, dvs att det inte är barnmisshandel. Sedan får man tycka vad man vill om det även om faktum kvarstår. 
    Det kommer att bli barnmisshandel. Du kommer ha historien emot dig.

    Det värsta som finns är såna som du, som försvarar att du åsamkar dina barn smärta bara för att det ännu inte är olagligt. Du är på INGET vis bättre än de som agade sina barn regelbundet innan det blev olagligt här i landet.
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 13:38:36 följande:
    Varför låter man sin ettåring som inte kan gå krypa bland smuts ute? 
    För att barnet på så vis utforskar världen utifrån sin egen nivå? 
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 13:51:02 följande:
    Och det är inte möjligt inomhus tills barnet lärt sig gå? 
    Jag ser inte poängen med att låta ett barn krypa bland smuts och jaga barnet och uscha varje gång något ska stoppas in i munnen. Knappast rolig utforskning för barnet. 

    Utomhus och inomhus är långt från samma sak, det tror jag du med förstår om du tänker till lite. Det ger helt andra intryck och utmaningar ute, som ditt barn missar. Att stoppa saker i munnen är en del av att växa upp, och en del av att vara förälder. 


    Dessutom är det inte säkert att det är ?renare? inne, med alla kemikalier och plastbitar som finns. Ute finns grus. Gräs. Löv. 


    Har själv en ettåring som får vara ute, tulta, krypa, kladsa och där vi föräldrar får stoppa att grus åker in i munnen, ja. Barnet ÄLSKAR att vara ute och bankar på dörren för att få komma ut, skrattar stort åt att vara ute och älskar att interagera med naturen. Så ja, det verkar i högsta grad vara roligt.

  • Anonym (Suck)
    Kockobello skrev 2022-11-20 13:58:59 följande:
    De kan ju ha smutsiga omgivningar med piss, fimpar och kanyler. Annars förstår jag inte att barnet inte får röra sig utomhus.

    Blir säkert en allergiker.
    Ja, men då jag antar att barnet har en vagn (då jag gissar att det iaf får lämna huset och man inte orkar bära runt en ettåring på längre promenader) så går det ju att ta sig till ställen som inte är fulla av tex fimpar.
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 14:01:39 följande:
    Det finns cigg, tuggummi och massa annat vidrigt jag definitivt inte vill att min 1-åring ska råka ha i munnen. Sedan är det väl roligt för ditt barn som uppenbarligen vill ut, min har inget behov ännu.
    Min ettåring vill ut för att vi låtit barnet vara ute. Om du aldrig låtit ditt barn utforska utomhus, hur ska det veta?

    Du kan gå en promenad med ditt barn gissar jag. Ta bil eller buss.
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 14:01:39 följande:
    Det finns cigg, tuggummi och massa annat vidrigt jag definitivt inte vill att min 1-åring ska råka ha i munnen. Sedan är det väl roligt för ditt barn som uppenbarligen vill ut, min har inget behov ännu.
    Ditt barn har heller förresten inget behov av örhängen.
  • Anonym (Suck)
    Gullvivor skrev 2022-11-20 14:31:39 följande:
    Men nej snälla, börja inte med snusket igen. 
    Och när det gäller din andra fråga i det andra inlägget så har mitt barn inte frågat efter hål i öronen, men det är upp till föräldrarna att ta sådana beslut anser jag. 
    Är det upp till föräldrarna att PIERCA SINA BARN FÖR ESTETIK?

    Nej. Det är det banne mig inte. Du begår ett övergrepp på din dotter. Måhända inte ett straffbart. Men det är en helt onödig grej som dessutom kan skada barnet.
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?