Inlägg från: Anonym (Ylva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ylva)

    Att bli föräldralös tidigt i livet och högtider

    Anonym (Ledsen) skrev 2022-11-23 06:35:56 följande:
    Att bli föräldralös tidigt i livet och högtider

    Hej! Kan inte sova och känner att jag behöver skriva av mig.
    Min pappa gick bort när jag var 8 år, han var min bästa vän. Mamma gick bort när jag var 21, det är nu 7 år sedan. Har ingen kontakt med övrig släkt.
    Åren som gått sen mamma gick bort har varit de tuffaste hittills i mitt liv. Jag bearbetade aldrig pappas död så det blev sorg på sorg när mamma gick bort. Och det blev så tydligt hur ensam jag är utan kontaktnät.
    Jag har nu senaste året hamnat på fötter igen, arbetstränar och klarar av en vanlig vardag. Sökte terapi sen mamma gick bort och fick äntligen hjälp för ett år sen, vilket har hjälpt mig till en normal vardag. Men den psykologkontakten avslutades tyvärr.
    Nu närmar sig julen som var mammas favorithögtid, och jag har ingen att fira med. Jag vet inte vad eller hur jag tänker kring det egentligen, det är bara ett stort ångestmoln framför mig. 
    Finns det någon som känner igen sig?


    Japp! Jag har syskon, men efter min mor gick bort finns det absolut inte samma typ av sammanhang som när hon levde. 

    Jag vill också slå ett slag för att arbeta på jul! Julen är en tid då folk fortsatt behöver stöd i sin vardag, en tid då folk faktiskt uppskattar de som har en stund över för andra än närmare familjen och då det faktiskt är socialt accepterat att ta kontakt med släktingar med en julhälsning!
Svar på tråden Att bli föräldralös tidigt i livet och högtider