• Anonvm

    Andra föräldern gör adressändring trots att det finns dom

    Även jag känner igen detaljerna du nämner, vi har ju skrivit en del PM....

    Det låter orimligt att skatteverket skulle ändra barnets folkbokföring när det finns en relativt färsk dom som reglerar detta.

    Det som nu skett antar jag är att du blivit kontaktad för att samtycka till ändringen?
    Om du istället motsätter dig ändringen så ska skatteverket starta en utredning för att fastställa barnets boendeförhållanden.
    När du medverkar i denna utredning så drar du hela historien som den utspelat sig för den som håller i utredningen och om de ber om det skickar du kopior på tingsrättsbeslutet och socialtjänstens rekommendation när fallet var uppe i rätten....

  • Anonvm

    Jag läste lite för snabbt... Fattar jag det rätt att "B" stämt igen nu så ni har en ny vårdnadstvist som är igång just nu?

    Om jag minns rätt så stämde ju "B" även igen ganska direkt efter att förra domen vann laga kraft, men fick då avslag? Är detta nu ytterligare en ny stämning?

  • Anonvm
    Anonym (MR klister) skrev 2022-12-01 21:29:15 följande:

    Jag tror faktiskt inte att skatteverket tar hänsyn till tingrättsdomar om man har delad vårdnad, vill ena vårdnadshavaren att skatteverket ska utreda var barnet ska vara folkbokfört så gör skatteverket just det. 
    Sedan fattar de beslut på sådant du själv anger, avstånd till skola, var barnet har sin huvudsakliga vila/vistelse etc. 


    Det finns mycket matnyttigt på följande länk:

    https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/330377.html#h-Om-vardnadshavare-inte-samtycker-till-flyttanmalan

    Det finns även listat prejudicerande fall för olika omständigheter.

    Bor barnet i praktiken "ungefär lika mycket" hos vardera förälder så väger dom och utredning tungt.
  • Anonvm
    Anonym (Orolig förälder) skrev 2022-12-01 21:40:55 följande:

    Kan inte citera av någon anledning..
    Men Anonvm, det blev avslag på överklagan. I dec -21 trillade det in en ny stämningsansökan. Det blev ingen huvudförhandling, av olika anledningar men blev bestämt mellan parterna att barnet ska vara hos oss föräldrar växelvist. 
    Så (MR Klister) skulle jag plocka en dag mer nu hade det väl varit domstolstrots? 


    Då klarnar det.

    Har "B" fortfarande inget umgänge bestämt enligt dom alltså? Det är upp till ert godtycke?

    I så fall skulle du kunna minska barnets boende hos "B" med 1 natt så att barnet bor 8-6, men det kanske blir till er nackdel vid "nästa steg" i denna historia?

    Som jag läser de prejudicerande exemplen på domar i länken till skatteverket jag klistrade in här ovan så SKA skatteverkets utredning följa dom eller avtal i de fall där barnet i praktiken bor ungefär lika mycket hos båda.

    Kanske bäst att ta några timmar med en jurist som kan detta? Då kan sen möta utredaren på skatteverket påläst och med självförtroende och därmed tvinga dem att göra rätt.
  • Anonvm
    Anonym (Lola) skrev 2023-08-20 18:14:22 följande:

    fattar att ni kanske är fast i er kamp om vem som ska ha rätt.
    men, glöm inte att det är ett barn som blir lidande av att ni inte lyckas lösa alla dessa konflikter. Sätt dig ner och fundera på varför är det så viktigt och vinna vilken skola barnet ska gå i för dig och sen fundera varför ditt ex vill sitt? 
    tycker ärligt talat synd om flickan som inte vet var hon ska gå för hennes föräldrar inte kan samtala och komma överens som normalt folk. 
    Man får välja sina fajter, men ni verkar verkligen bråka och vara oense om allt. Vad skadar det att låta barnet gå på skola nära sin mamma för dig? Varför har ni ens delad vårdnad om det blir sånt här kaos?
    varför pratar mamman illa om dig inför barnet? Säger inte att något av det är rätt, men även du behöver rannsaka dig och se hur du kan få detta till att fungera bättre (om det så är att gå med på några av mammans val eller erkänna gamla oförätter) för att er dotter ska kunna få en drägligare tillvaro. 


    Du har viss poäng i sak, men i detta fall är det faktiskt TS som bor kvar i ursprungsbostaden, TS har även fått "sin linje" igenom vid utredningar och domar.
    Barnets mor är fullständig rättshaverist och driver bara stenhårt på sitt eget race, vägrar följa det som kommit överens och det som beslutats över deras huvuden.

    Fallet har varit uppe vid ett flertal tillfällen tidigare.

    Det är fullständigt ohållbart att låta en person som TS ex hållas bara för att man vill vara "den större personen" och lugna ner situationen.
    När man handskas med en person som exet i denna saga så är det enda rätt att sätta mycket tydliga gränser och sen hålla stenhårt med alla till buds stående medel.
  • Anonvm
    Anonym (D) skrev 2023-08-31 12:05:37 följande:
    Tycker det är helt sjukt det ni håller på med. Stackars barn! Du är lika skyldig till detta. 

    Du skulle låtit barnet få gå i skolan hos mamman eftersom du visste att hon skulle göra såhär. Detta blev ju knappast bättre. 
    Vilket fullständigt dåraktigt perspektiv och resonemang.

    TS har precis noll skuld eller ansvar över barnets andra förälders agerande.


Svar på tråden Andra föräldern gör adressändring trots att det finns dom