• Anonym (MR klister)

    Andra föräldern gör adressändring trots att det finns dom

    Jag tror faktiskt inte att skatteverket tar hänsyn till tingrättsdomar om man har delad vårdnad, vill ena vårdnadshavaren att skatteverket ska utreda var barnet ska vara folkbokfört så gör skatteverket just det. 
    Sedan fattar de beslut på sådant du själv anger, avstånd till skola, var barnet har sin huvudsakliga vila/vistelse etc. 

  • Anonym (MR klister)

    En väg kring detta skulle kunna vara....
    Du anger att du är boendeförälder och inget umgänge finns registrerat hos tingsrätten utan det är upp till dig, bestäm då att barnet är en dag mer hos dig per månad så är det hos dig barnet bör vara folkbokförd. 

  • Anonym (MR klister)
    Anonym (Orolig förälder) skrev 2022-12-01 21:40:55 följande:

    Kan inte citera av någon anledning..
    Men Anonvm, det blev avslag på överklagan. I dec -21 trillade det in en ny stämningsansökan. Det blev ingen huvudförhandling, av olika anledningar men blev bestämt mellan parterna att barnet ska vara hos oss föräldrar växelvist. 
    Så (MR Klister) skulle jag plocka en dag mer nu hade det väl varit domstolstrots? 


    Oklart, men jag tolkar dig som att umgänget inte är fastställt och då är där ingen dom att trotsa. 
    Oavsett, ta hjälp av advokat innan du gör något som potentiellt skulle kunna ställa till det för dig, på familjerättsliga ärenden finns ett maxtak på arvodet på 1800 om jag inte minns fel, så välj någon som verkar erfaren. 

    Är du mamman eller pappan i detta? Även det kan nämligen påverka, tro mig, jag vet. Rätten ser betydligt mildare på mammor som beter sig skadligt mot barnen, i många fall inklusive mitt krävdes det tyvärr att mina barn skulle fara riktigt illa hos sin mamma innan socialtjänsten, familjerätten och tingstten tog mig på det allvar som behövdes.
  • Anonym (MR klister)

    Det är bara att beklaga men jag blir tyvärr inte förvånad. 

  • Anonym (MR klister)
    Anonym (Lola) skrev 2023-08-20 18:14:22 följande:

    fattar att ni kanske är fast i er kamp om vem som ska ha rätt.
    men, glöm inte att det är ett barn som blir lidande av att ni inte lyckas lösa alla dessa konflikter. Sätt dig ner och fundera på varför är det så viktigt och vinna vilken skola barnet ska gå i för dig och sen fundera varför ditt ex vill sitt? 
    tycker ärligt talat synd om flickan som inte vet var hon ska gå för hennes föräldrar inte kan samtala och komma överens som normalt folk. 
    Man får välja sina fajter, men ni verkar verkligen bråka och vara oense om allt. Vad skadar det att låta barnet gå på skola nära sin mamma för dig? Varför har ni ens delad vårdnad om det blir sånt här kaos?
    varför pratar mamman illa om dig inför barnet? Säger inte att något av det är rätt, men även du behöver rannsaka dig och se hur du kan få detta till att fungera bättre (om det så är att gå med på några av mammans val eller erkänna gamla oförätter) för att er dotter ska kunna få en drägligare tillvaro. 


    Du är inte lite fräck du 
  • Anonym (MR klister)
    Anonym (Lola) skrev 2023-09-01 19:10:58 följande:
    En främmande människa kan inte avgöra om detta är ett dåraktigt perspektiv då vi bara hör en sida av historien.
    ingen av oss har en aning om mamman verkligen är knäpp eller om det är ett resultat av föräldrarna dåliga relation, brist på kommunikation och taskig balans i att försöka komma överens. Det är bådas ansvar att jobba för att barnet ska få det bra och vi vet inget om hur mammans historia om det hela skulle låtit.

    jag håller helt med D om att barnet kommer i kläm här för föräldrarna (ja båda föräldrarna) inte lyckas hitta nyckeln till samarbete.
    Fast vi får ju utgå ifrån vad som skrivs i tråden och inte spekulera. 
    Barnet kommer i kläm för att en förälder agerar irrationellt och motgår samhällets principer och myndighets beslut. 

    En förälder har som skyldighet att agera för barnets bästa vilket TS gör, barnets mamma gör raka motsatsen. 
Svar på tråden Andra föräldern gör adressändring trots att det finns dom