Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Besviken på regeringen

    nattuw skrev 2022-12-31 11:19:31 följande:
    De som bor i glesbygden struntar i din blockpolitik. De vill slippa åka nio mil för att få sjukvård och om det inte går ordna så vill de slippa miljöpopulistisk energipolitik där skatter och reduktionsplikter gör bränslet så dyrt att de inte längre lönar sig att pendla till jobbet och deras närmiljö bara ses som en lämplig yta att kalhugga för att resa fågelgiljotiner som skall ge Stockholmarna el.
    klimatsans.com/wp-content/uploads/2022/06/220...
    De enda som värnar om glesbygd och lokala skolor, sjukhus och annan service är Centern, Du tror väl inte på fullt allvar att M bryr sig det minsta om glesbygden, det de kallar skräphörnor? För att inte tala om L som är lika dåliga som Mp när det gäller landsbygd!

    Folk trodde på SD och högern när de lovade sänkta priser på drivmedel. Men det var en ren lögn.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-31 14:27:33 följande:
    Synd för Centern då att folk i glesbygd inte uppfattar dem så utan istället röstar på SD, M och S (om man är vänster)
    Ja det är synd att de lät sig luras av högerns lögner.
  • Tecum
    nattuw skrev 2022-12-31 14:01:56 följande:
    Att M, L, KD, S, V, SD eller MP inte bedriver en politik som främjar glesbygden gör inte C politik mer glesbygdsvänlig.
    Jo det gör det, du vill bara inte erkänna det.
  • Tecum
    nattuw skrev 2022-12-31 15:59:53 följande:
    Att ett eller flera partier inte bryr sig om glesbygden innebär inte med automatik att det måste finnas något annat parti som bryr sig om glesbygden. Särskilt inte centern som stödde en regering som bedrev en miljöpopulistisk politik som slog direkt mot glesbygden. Glesbygdsborna står som så ofta ensamma.
    Som du vet var och är det stora konflikter mellan C och Mp när det gällde jord- och skogsbruk. C drev igenom en skogspolitik som innebar ersättning för alla inskränkningar i äganderätten, mot Mp:s vilja. Extremt viktigt för glesbygden. C hade också ett förslag att reformera strandskyddet som skulle gynnat glesbygden, men där gjorde högerpartierna gemensam sak med Mp och fällde det...
  • Tecum
    nattuw skrev 2023-01-02 04:53:31 följande:
    Att C vill skydda skogsbolagen och göra det lättare för storstadsbor att bygga sommarhus vid vatten innebär inte att C är ett landsbygdsparti.
    Lär dig läsa, det är enskilda skogsägare som ska få ersättning. Finns inget viktigare för glesbygden än att vi antingen får bruka skogen eller få ersättning. Skogsbolagen klarar sig, de vågar myndigheterna inte röra.

    Och vem säljer tomterna om någon vill bygga vid en sjö? Jo en landsbygdsbo. Och det är de som får jobbet vid byggandet.
    Högern vill ju att de rika ska få bygga vid havet i redan tättbebyggda områden och stänga ute allmänheten.
  • Tecum
    Rataxes skrev 2023-01-02 10:27:33 följande:
    Hoppas verkligen att centern väljer Muharrem Demirok till ny partiledare. Det blir ett riktigt bojsänke = vi slipper dem efter 2026.

    Är det förresten förtal att skriva om vilka brott han är dömd för? Eller gäller det bara kriminella advokater?
    Det har stått överallt att det är misshandel. Så förtal gäller bara kriminella advokater...

    Tveksamt om det ens går att förtala politiker...
  • Tecum
    nattuw skrev 2023-01-03 14:38:16 följande:
    De flesta glesbygdsbor är inte skogsägare. De flesta glesbygdsbor har inga strandtomter som de kan sälja. De flesta glesbygdsbor har ingen anledning att rösta på Centern ty det enda intresse Centern har av glesbygden är att utnyttja dess resurser.
    Hur ska du skapa jobb i glesbygden utan att utnyttja dess resurser???
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2023-01-03 22:45:33 följande:
    Det är som att du tror att bor man i glesbygd så jobbar man i skogen.

    Folk i glesbygd har helt vanliga jobb som övriga svenskar men inte sällan långt till jobbet och ingen fungerande kollektivtrafik och det bland annat där som Centern gör bort sig gentemot glesbygden.
    Men man måste utnyttja de resurser som finns, skog, jord, vind, vatten. Man måste inte äga skog för att jobba i den och dessutom kräver förvaltningen av naturresurser service som verkstäder, reservdelar, entreprenad för vägunderhåll, olika hantverkare för att underhålla bostäder osv osv. Om alla jobbar på annat håll slutar det med att man flyttar och bygden utarmas.

    Kollektivtrafik fungerar inte i glesbygd, det vet  t o m Mp. Därför vill de, precis som M och L, tvinga in folk i städerna. Så det är lite komiskt att du anklagar C för höga drivmedelskostnader när vår nya regering ljög om att ordna det och vann valet på det. Det bidde inte ens en tumme, 5 kr blev 14 öre och nu steg oljepriset så även den "sänkningen" är utraderad.
  • Tecum
    nattuw skrev 2023-01-07 15:08:34 följande:
    Du kan bara sälja en strandtomt en gång. När pengarna för den försäljningen är slut sitter du där utan både pengar och strandtomt. Samma sak med skogen. När du huggit ner och sålt ditt träd så tar det 100 år innan det vuxit upp ett nytt som du kan hugga ner och sälja. Kolonialpolitik där glesbygden plundras på resurser löser inte glesbygdens problem.
    När du sålt strandtomten ska det byggas, väg ska dras fram, el och vatten också. Det skapar lokala jobb. Och när folk flyttat in vill de ha service, affär, snöröjning, hemtjänst, kanske skola. Ännu fler jobb...

    All skog huggs inte ner på en gång, det sker successivt så det alltid finns ny skog att hugga. Det ska planteras, röjas och gallras innan skogen är avverkningsmogen, det skapar också jobb.

    Jag frågar igen, hur vill du lösa glesbygdens problem utan att använda dess resurser?   Är du miljöpartist?
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2023-01-11 10:47:13 följande:
    Bra!

    Precis så ska man göra.

    Ta för sig. Våga bestämma. Man har både rätten och makten att göra det.

    www.dn.se/ekonomi/regeringen-vill-se-karnkraf.../

    Regeringen föreslår lagändringar som skall underlätta för mer kärnkraft.

    Och vi är bara ett par månader in i mandatperioden.

    .

    TS kanske ångrar nu att hon ångrade att ha röstat på dagens regering?
    Att ändra lagen betyder inte att det blir ny kärnkraft, någon måste vilja bygga och denne någon finns inte idag. Det måste till en bred och långsiktig uppgörelse och den processen har inte ens börjat. Och att bygga nytt där ingen infrastruktur för eldistribution finns är bara dumt, det blir mycket dyrare och tar längre tid än att bygga i Ringhals eller Oskarshamn.

    Dessutom sa miljöministern idag att den som bygger och driver ny kärnkraft också ska ta ansvar för avfallet. Gissa hur mycket byggviljan ökade med det...
    Man vill också ha kommunalt veto för ny vindkraft, Undrar om det också gäller ny kärnkraft...
Svar på tråden Besviken på regeringen