Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Besviken på regeringen

    Rataxes skrev 2023-01-11 19:53:34 följande:
    Man kan bygga där infrastruktur redan finns, t.ex. Karlshamn, Stenungssund, Marviken m.fl. samt SMR i närheten av större industrianläggningar där kraftledningar och ställverk redan finns.

    Hur tror du att avfallshanteringen finansieras idag? Det skulle inte bli någon skillnad mot befintlig kraftproduktion, några ören/kWh.

    Folk som bor i närheten av kärnkraftverk är i allmänhet väldigt positiva till kärnkraft. Kolla t.ex bostadspriser i närheten av dem. Ett par exempel: En tomt på 6000 kvm i princip granne med Ringhals begärs 1,6 miljoner för.
    En villa på 100 kvm i Bua, 3 km från Ringhals kostar 4,2 miljoner... och så vidare...
    Blir mycket svårare att få miljötillstånd där ingen kärnkraft finns, utredningar och överklaganden. En lagändring betyder inte fritt fram, det gör bara ett byggande möjligt.

    SMR finns bara på ritbordet, ingen anläggning är i bruk. Kan vi vänta 20-30 år på ny el?

    Avfallshanteringen är  en orsak till att kraftbolagen lade ner fungerande reaktorer, kostnaden är ingalunda försumbar.

    Just det, folk som redan bor där och är vana. Att etablera på nya orter är en annan sak. det kommer att bli protester och överklaganden som fördröjer byggandet. Jag bor nära Karlshamn och där finns ett motstånd bara mot den teoretiska tanken. 

    Och som sagt, hur blir det med det kommunala vetot?
  • Tecum
    Rataxes skrev 2023-01-20 12:27:42 följande:
    Jag har större förtroende för en som tjuvfiskat 2 gånger än för en som har skallat folk 2 gånger.
    Han har tjuvfiskat kontinuerligt sedan förbudet infördes. Men det stora problemet är att han LJÖG FÖR POLISEN! Han borde erkänt direkt och betalt böterna. M har profilerat sig som det parti som står för lag och rätt, kräver laglydnad och som håller fram vikten av en stark polis. Det är ytterst pinsamt för UK att hans närmaste man har en så föraktfull syn på både våra lagar och polisen. Han borde avgå genast. Men tydligen gäller våra lagar bara för andra än högerpolitiker. Som sagt, i Sverige är alla jämlika - men vissa är mer jämlika än andra...
  • Tecum
    Padirac skrev 2023-01-20 18:21:11 följande:
    Det är generna - han passar helt enkelt inte in i Sverige och kommer inte heller att kunna anpassa sig till Sveriges lagar och kultur då det är en medfödd egenskap att vara brottsling. 
    Ungefär som UK:s statssekreterare då? Fast han är ju helsvensk och då är det väl okej med lite brottsliga gener...
  • Tecum
    Rataxes skrev 2023-01-20 17:49:28 följande:
    Jag har också ljugit för polisen, måste jag dö nu?
    Inte alls, men du duger inte till tunga uppdrag i politiken - enligt den måttstock du ger utryck för när det gäller andra som inte är höger. 
  • Tecum
    Padirac skrev 2023-01-20 19:33:34 följande:
    Det är generna - du passar helt enkelt inte in i Sverige och kommer inte heller att kunna anpassa dig till Sveriges lagar och kultur då det är en medfödd egenskap att vara brottsling.

    Jag tror att grovt kriminella som INTE ljuger för polisen riskerar att dödas av andra grovt kriminella.
    Du tycker alltså att PM Nilsson ingår i gruppen grovt kriminella? Märkligt då att han sitter i Rosenbad och inte i finkan...
  • Tecum
    nihka skrev 2023-01-23 21:20:19 följande:
    Aj, aj, aj. Kristersson glömde kolla med högsta hönset Åkesson innan han uttalade sig om vad han tycker.

    Aj, aj, aj, aj, aj. Ytterligare en liberal som glömmer bort att komma ihåg att liberalerna inte själva bestämmer vad de tycker. 
    Det är både tragiskt och ironiskt men ändå talande att den högerregering som innan valet mest högljutt propagerade för svenskt Natomedlemskap nu har sumpat våra möjligheter i den vägen.
  • Tecum
    Rataxes skrev 2023-01-26 21:13:46 följande:
    Socialisternas stormtrupper fick som de ville

    www.expressen.se/nyheter/pm-nilsson-lamnar-jo.../
    Kristersson insåg vilken belastning ålgate blev för regeringen och gav PM sparken fast lät honom påstå att han avgick frivilligt.

    Inte konstigt alls, om man jämför hur ministrar tvingades avgå för obetald TV-licens är PM:s aktiviteter mångdubbelt värre. Inte nog med att han tjuvfiskade, han har gjort det kontinuerligt sedan förbudet kom, han ansåg sig stå över en lag han inte gillade, han ljög för polisen istf att ta sitt straff och till skillnad från t ex en viss misshandel som varit på tapeten var PM:s brott planerat, medvetet  och upprepat och inget som skett i hastigt mod och kanske med alkohol inblandat.
  • Tecum
    KillBill skrev 2023-01-29 09:41:59 följande:
    Bra om vänskapskorruption och det orimliga i att se mellan fingrarna när folk som ljuger för polisen (saker som folk till höger här i tråden uppenbarligen  inte anser är problem)

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/gEzz...
    Faktum är att vissa svårt högervridna ledarskribenter också erkänner att PM inte hade annat val än att avgå. Och det var just lögnerna och slingrandet som var det värsta, om det bara varit för fisket hade han klarat sig. 
    Men högerfolket här i tråden förstår inte detta, man kan inte gå till val på lag och ordning samtidigt som en hög tjänsteman och UK:s närmaste man gör tvärtom.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2023-01-31 08:59:52 följande:
    Ännu ett beslut från regeringen som alla borde kunna var stolta över

    Justitieministern vill stoppa möjligheterna till "fullmaktsäktenskap" och andra fenomen inom samma område.

    www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/sveri.../

    Därför är det mycket glädjande att justitieminister Gunnar Strömmer, M, så tydligt har signalerat att han vill stänga dörren för erkännanden av fullmaktsäktenskap. Det är tyvärr ännu en fråga där Sverige borde ha satt ned foten långt tidigare. 

    www.regeringen.se/tal/2023/01/anforande-av-ju.../

    "Regeringen tänker nu kriminalisera oskuldskontroller, oskuldsoperationer och oskuldsintyg. Vi ska utreda förbud mot omvändelseterapi och kusingifte. Månggifte och fullmaktsäktenskap har heller inte någon plats i ett jämställt och modernt samhälle."
    Det är väl bra, sen återstår att kontrollera efterlevnaden. Det blir inte lika enkelt...

    Men varför förbjuda kusingifte? Det var tillåtet långt innan invandringsproblemet uppstod och har väl aldrig skadat någon? 
  • Tecum
    Mentat skrev 2023-01-31 17:17:11 följande:
    Den Habsburgska inaveln på 16- och 1700-talen är väl ändå känd? Den siste av ätten i Spanien, Karl II, hade ett antal sjukdomar som anses vara resultat av inavel. Beräkningar på hur stor den var har gett ett värde som är högre än för kusinäktenskap, men inte SÅ mycket högre - ca 50% högre inavel.
    Kusinäktenskap är definitivt inte utan risker.
    Men det är om du sätter kusinäktenskap i system! Så fungerar det inte i ett modernt land där ungdomar fritt får välja partner.

    Jag tycker att kusinäktenskap ska fortsatt vara tillåtet, varför ska vi anpassa oss efter muslimska och somaliska problem?
Svar på tråden Besviken på regeringen