FuckGoggleAskMe skrev 2022-12-03 23:34:45 följande:
Detta beror väl helt på vilken mat det är. Skulle aldrig blanda tofu och linser i pannkakor. Däremot i grytor, köttfärssåser etc, tillsätter jag alltid en massa nyttiga saker som smakar gott i detta. Bönor, linser, finhackad vitkål etc, förutom grönsaker som normalt sett brukar användas.
På tal om pannkakor, kan man göra goda pannkakor och ha i lite havregryn och bananer.
När mitt barn var litet och väldigt kräsen med mat, blandade jag i diverse nyttiga saker i olika maträtter, men puréade dem först, så han såg inte vad det var.
Men naturligtvis tillsatte jag bara sådant som gjorde att det blev gott.
Självklart ska man laga mat som har nyttigheter och godsaker i sig. För mig är det en självklarhet.
Men jag tänker på dom barnen som aldrig får äta dom maträtterna dom önskar för att dom ska göras om Så dom blir mer näringsrika.
Själv kan jag tycka att vanliga scones är svingott med smör och sylt på. Det finns knappt någon näring i det alls. Jag äter inte det mer än typ en gång per år. Men om jag gör det vill jag äta just scones och inte blanda ner linfrön och allt möjligt annat. Utan då kan jag få äta äggröra, med steka grönsaker till, lite bönor som jag kokat med passerade tomater, morötter och chili och ja massa grönsaker och näring från äggen.
Men då kan man ändå ta en scones som efterrätt. För att lyxa till det.
Det handlar nog mer om att jag tycker att vissa rätter ska just få vara på ett visst sätt och att om man ändå ska äta det så kan man äta det på det sättet som man önskar. Våfflor är en dessert och inte hälsokost.
Sen om någon vill äta våfflor med rökt lax på och avokado, och ha spenat i smeten då är det ingen vanlig våffla. Så det är mer att man gör det barnen önskar men man liksom lägger till massa saker så det ändå inte blir va barnet önskar från början