• Sön 4 dec 2022 08:50
  3442 visningar
  3 svar
  3
  3442

  Det bästa ni förberett innan barn

  Vi ska försöka få ett syskon till vår 3-åring nästa år. Tänkte på, vad är det bästa ni förberedde innan syskon/bebis kring föräldraledighet, flerbarnsliv osv? Eller något ni önskade att ni förberett/planerat osv? 
 • Svar på tråden Det bästa ni förberett innan barn
 • Sön 4 dec 2022 10:37
  #1

  Sparade pengar så att vi kunde unna oss en längre f-ledighet än första gången. Tog ut minimalt med dagar första året för att kunna vara hemma och skola in ett tag efter tvåårsdagen.
  Vi visste också med 100% säkerhet att det inte skulle bli fler barn och med tanke på att man inte får så många "pauser" från arbetslivet så var det ett viktigt skäl att göra så.

 • Sön 4 dec 2022 11:28
  #2

  Bästa vi gjorde: höll fasta utgifter nere så att vi kunde jobba deltid länge (många år) och skaffade ett mycket lättskött boende (hyr). Med de komplikationer som dykt upp längs vägen är vi otroligt nöjda med det valet. 

  Förbered er på att barn nr 2 kan vara väldigt annorlunda jämfört med det första. De trix ni lärde er då kanske inte funkar nu. Inte så uppiggande råd kanske, men kan vara skönt att vara mentalt förberedd. :) 

  Syskonkärlek är det gulligaste som finns! <3 Förbered er på söt-chock!

 • Sön 4 dec 2022 12:02
  #3

  Se över hemmet ur praktiskt perspektiv. Se till att underlätta för er så mycket som möjligt så ni har vad som behövs. Får alla plats i samma säng? Kan ni byta blöja och samtidigt hålla koll på en 3-åring? Hur ska barnen sova för att inte störa varandra? Kan vissa saker skötas med en baby i famnen och en vrålande 3-åring i andra handen? Etc... Var beredd på att bebisen kommer ha andra behov och andra rutiner än vad ni har just nu. Ha även i åtanke att er 3-åring över en natt kan förvandlas till monster och dramaqueen delux för att det nu finns syskon. (det behöver inte bli så men man vet aldrig) 

  Något bra att komma ihåg är att inte hamna i fällan att göra er 3-åring större än vad det är och plötsligt börja kräva saker hon inte är redo för ännu för att hon nu är storasyster.. Hon är fortfarande liten med behov därefter. 

Svar på tråden Det bästa ni förberett innan barn
Logga in
Bli medlem