• Anonym (CB)
  Fri 9 Dec 2022 18:46
  157585 visningar
  394 svar
  394
  157585

  Kan inte gå vidare

  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-05 20:15:45 följande:

   till andra har han sagt att jag är psykiskt störd och mest troligt en narcisisst och sociopat.


  Det är han som är det. Sådana människor är duktiga att förvränga allt och få en att tvivla på ens verklighetsuppfattning. Har varit om detta själv. De är skickliga manipulatörer och många faller för dem. För min del var det en "familjemedlem", jag blev svarta fåret i "familjen", hackkycklingen. Det var fritt fram att kritisera mig, sade jag emot eller sade att "jag blev ledsen" brydde de sig inte om det, mina känslor betydde inget. Hade noll empati när det gällde mig. 

  Tills en dag jag bröt kontakten med odjuret när jag blev myndig och resultatet blev att alla tog den där hemska människans parti, som sade till alla "att jag var farlig" och "ljuger mycket" samt "en psykopat". Uppmanade alla att bryta kontakten med mig. Det kändes hemskt först, att vara helt ensam men samtidigt var man total överlycklig att man slapp odjuret och aporna. Tiden efter det, är ju inte världens roligaste. Men bättre att vara ensam än att vara folks hackkyckling.  Bokade även en tid hos en psykolog, diagnoserades med PTSD. 

  Tro inte att dina f.d. polare inte är i riskzonen, förr eller senare behöver han en annan hackkyckling. Att han hör av sig ibland beror på att du har något som han behöver just då, när du gett honom det så försvinner han. Detta kan pågå under en långt tid, han kan ge dig lite brödsmulor då och då så han har dig på kroken. 
 • Anonym (CB)
  Sat 10 Dec 2022 23:48
  #67
  Anonym (Maria) skrev 2022-12-10 20:06:36 följande:

  Alltså jag fattar inte. Ni som diagnostiserar honom som narcissist, psykopat, manipulator... varför gör han det här tänker ni? Han vill ju ändå inte veta av TS? En sån person gör väl detta mer med någon man typ bor ihop med för de vill ha en fast och makt över? Varför tar han henne inte till sin närhet och utövar misshandeln där istället?


  Han springer ju runt och kallar TS för sociopat/narcissist. Folk delar med sig sina erfarenheter och särskilt när det finns beteendemönster som påminner om dessa personlighetsstörningar. Man kör med worst case scenario. Den här killen har ju hört sig emellanåt trots att han inte vill veta av TS. När det gäller narcissister och psykopater behöver man inte alls ha någon som helst intim relation med dem, för att de ska utöva misshandel, finns ju flera olika sorters. Kompisar, arbetskollegor kan ju även råka illa ut. 
 • Anonym (CB)
  Tue 13 Dec 2022 09:31
  #87
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-12 22:57:21 följande:

  Förlåt alla också för att jag ältar och gnäller. Har ingen att bolla det med offline och är anonym här hoppas jag så jag tar tillfälle i akt men jag känner ju att jag är fruktansvärt jobbig. Nåt fel är det ju med mig, det förstår jag också :(


  Du får gnälla och älta hur mycket du vill. Alla har vi olika sätt att hantera situationer. Du har skrivit att du inte tycker att han är manipulativ, men det är han. Finns vissa beteendemönster hos honom som tyder på detta. En sund människa uppför sig inte så. 
 • Anonym (CB)
  Tue 13 Dec 2022 20:52
  #92
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-13 18:55:14 följande:

  Jag vet att jag ältar. Har gjort det i flera månader.
  Jag sitter liksom fast i detta eftersom jag inte förstår och eftersom jag inte känner att jag fick något avslut. Utan sett ett mönster där han kommer tillbaka. Så nu är det där jag är fast. Och eftersom de flesta vänner antingen lämnat mig eller inte orkar höra mer eftersom de är hans vän så är online mitt enda sätt att få stöd i detta just nu.
  Känslig tid på året också med jul och nyår. Då känns ensamhet värre.


  Du får älta, det är inte lätt att ha förlorat hela sin sociala nätverk på några månader. Rekommenderar dig att läsa det här(tror du kommer känna igen dig i en del som skrivs): 
  giftigarelationer.com/2019/10/14/nagra-saker-som-starker-dig-som-befinner-dig-i-en-giftig-relation/
 • Anonym (CB)
  Wed 14 Dec 2022 23:00
  #99
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-14 00:08:42 följande:

  Nej det är verkligen inte lätt. Gråter så fort jag tänker på det vilket är ungefär hela tiden.

  Läste på länken du skickade och lite stämmer ju. Att det växelvis varit varmt och kallt och att jag tar på mig skulden och vill fixa. Det enda jag inte får ihop är att han nu har mig i kylan sen flera månader. Jag är luft. Om det vore hans beteendemönster borde han väl fortsatt, inte slutat när han såg hur fäst jag är och hur påverkad och ledsen jag blir. 


  Sådana personer är knepiga. Ibland kan det handla om att de är färdiga med en, man har ingenting längre som de vill ha. Så försvinner dem, om man har tur för alltid. Men de kan även försvinna några månader i taget och återkomma igen när de vill ha något från en, kan vara att de vill ha sitt ego smekt eller vad de nu vill ha. Hade en före detta kompis som plötsligt hörde av sig efter 15 års frånvaro. Upptäckte att det enbart handlade om att få sitt ego smekt och ömkan, så jag gav honom inget av det. Så vips försvann han. 
 • Anonym (CB)
  Thu 15 Dec 2022 22:30
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-14 22:24:26 följande:

  Fick en läkartid idag och bröt ihop totalt. Aldrig skämts så mycket i mitt liv. Blev till och med sjukskriven... Vad i helvete är fel på mig. Känner mig så misslyckad.


  Du ska inte skämmas eller känna dig misslyckad! Ibland hamnar man lite snett i livet och behöver då extra stöd. Att få hjälp är ingen svaghet, tvärtom faktiskt. 
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-15 00:23:38 följande:

  CB: 15 år :( Herregud.  Måste kännas hemskt när någon dyker upp efter så lång tid utan genuina intentioner. Jag har varit luft nu i fem månader, blir det väl. Det är längsta tiden utan kontakt från honom. Så han har nog lämnat mig för alltid. Vill inte läsa gamla meddelanden och se efter men jag tror tre månader är maxtid utan kontakt. Men förut har han bara försvunnit bort. Senaste gången vi pratade var han upprörd, så det blev säkert ett definitivt avslut då.


  När jag träffade den människan mådde jag väldigt dåligt, hade komplex PTSD och kunde inte riktigt se allting med klara ögon. Jag mindes inte riktigt honom, hur han var som person. Kunde inte riktigt komma ihåg om han var en av de sunda före detta vännerna eller de mindre sunda. Men upptäckte rätt snabbt att han inte var en människa som jag ville ha kontakt med. Han snackade skit om folk, berättade historier som var uppenbart påhittade, fiskade efter komplimanger och ömkan samt skröt väldigt mycket. Väldigt självcentrerad och skrattade åt sina egna skämt. Så jag gav honom enformiga tråkiga svar och så vips var han borta. Och sen blockerade jag honom. 

  Håller tummarna att ditt ex aldrig dyker upp igen. Men med sådana personer finns det risk att de gör det, med tanken på hans historik. Bli inte förvånad om han skulle dyka upp om några månader eller år som ingenting har hänt och vill träffas eller hittar på en ursäkt för du ska skriva till honom. Gå inte på det, om du inte har blockerat honom så gör det, ifall att. 

  För den där människan var inte bra för dig och besitter beteende mönster som man ska hålla sig långt borta ifrån. 
 • Anonym (CB)
  Thu 15 Dec 2022 22:47
  Anonym (Maria) skrev 2022-12-15 21:56:25 följande:
  Tyvärr verkar det vara just det som TS går och väntar på. Att han ska höra av sig så att hon kan få en ny så kallad chans med honom. Jag vet inte vad vi ska skriva för att hon ska välja bort honom.
  Ja, tyvärr. Gissar på att TS vill tillbaka till den tiden då allt var underbart med honom. Men det var bara en mask som han bar, det är ju inte hans riktiga jag. 
  Anonym (My) skrev 2022-12-15 22:07:26 följande:

  Kom precis ur en sån relation och det psykologen sa till mig var att just tjat om att välja bort/ blocka den personen är sånt som ger exakt motsatt effekt vid medberoende- sk kognitiv dissonans. 


  Hon måste komma fram till det själv och ta det steget. Vilket är det alla experter inom området också säger.?


  Ja, min psykolog sa också detta, man kan försöka varna och hoppas på att det kanske klickar. Men det är sant att det är TS själv som måste förstå hur saker och ting ligger till. Sedan känns det ju inte bra att upptäcka att allting var just en dröm, fejk alltihop. 
 • Anonym (CB)
  Fri 16 Dec 2022 14:10
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-15 23:51:26 följande:
  Ja det är en personen han var som jag vill tillbaka till, den jag träffade. Inte personen som ignorerat, pratat illa om mig och sagt att saker inte hänt/sagts eller haft mig som någon man hör av sig till för att ses och sen försvinner. Det är den personen som gjort mig förvirrad och ledsen och jag hoppas att det nån dag känns som att jag inte vill ha något med honom att göra. För det är kanske den han verkligen är. Förstår bara inte hur man kan vara en så underbar och kärleksfull person och sen välja eller bli en snudd på mardröm. Då är det lätt att känna att det beror på mig. Att jag gjort något fel. Eller att det är något fel på mig. För den jag var med skulle aldrig gjort så mot mig. Han sa att han hade gjort vad som helst för mig. 
  Det finns ju en hel del falska människor, som man trodde var på ett sätt men sedan märker man att de var en helt annan. En person kan ju vara jättesnäll, kärleksfull, fantisera och planera framtiden ihop  tillsammans med dig. Men då hade den människan utbyte av dig, på något sätt eller ville ha något. 

  För empatiska människor är det jättesvårt att sätta sig in hur en utnyttjare fungerar. Finns ju människor som blir kompisar med en p.g.a. en person har ett hus utomlands, har ett umgänge som den personen vill åt, ser den personen som någon sorts statussymbol. Finns ju folk som letar efter den perfekta kärleken, som inte finns. De vill sväva på moln hela dagarna, men när verkligheten kommer ikapp blir de besvikna. En del är jätteduktiga på att anpassa sig efter människor, och ändrar åsikter, personligheter och känslor, alltefter personer och situationer. 
 • Anonym (CB)
  Fri 16 Dec 2022 14:43
  Anonym (My) skrev 2022-12-16 00:01:50 följande:

  Anonym(CB): Visst är det så. Sen är det förtåeligt ovh rent förnuftsmässigt att släppa såna personer.
  MEN vill man hjälpa personen blir det oftast motsatt effekt. För min del så knöt det mig bara ännu närmare den personen som gjort mig illa. Som var min trygga punkt och kärlek?(trodde jag).
  Att ta den hårda insikten att allt det han sagt/lovar/visat bara var en sjuk lek det tog lång tid att ta in. Otroligt smärtsamt. 
  Helt sjukt vilka krafter det finns gällande såpass manipulativa personer? ett beroende som sagt som de skapar i sin intensiva lovebombning. Ju mer jag läste ju mer började saker falla på plats, 6 månader tog det innan jag bröt mig loss. Och det gör fortfarande ont. 


   


  Trauma bonding är det första jag tänker på, när jag läser det här. Gissar på att TS har det också. De känslomässiga banden som uppstår är ju svåra att klippa, särskilt när de innehåller mönster av elakheter blandning med belöningar(kärleks bombning, extra uppmärksamhet, extra daltande eller var det nu det kan vara).

  Hade även själv det med min vårdnadshavare. Det gjorde även efter jag hade brutit med min vårdshavare så gjorde det att mitt undermedvetna sökte efter samma personlighetstyper som denne. Vilket blev att jag upplevde samma skit, kändes som man sprang runt i ett ekorrhjul. Men precis som du skriver, var det ett tryggt punkt(trots att det egentligen inte var det). Det tog mig några år av KBT för att bli av med inlärda beteendet/tankarna, då hjärnan var van att åka berg och dalbana.
 • Anonym (CB)
  Fri 16 Dec 2022 19:08
  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-16 16:24:31 följande:
  Det är så jag är rädd att han och alla omkring oss ser mig. Att jag är falsk och att de kom på mig med det.  
  Jag ville ju ha något. En relation, och kontakt när han hörde av sig. Hur den kontakten var vet ju bara han och jag. Men i efterhand har ju delen där han kontaktade mig och inte tvärtom suddats bort och istället blivit till att jag är en manisk psykopat som inte ger mig trots avvisande. Den kompis som från början pratade illa om mig till honom pratade den här killen om ibland redan när vi var med varandra. Han sa att hon var avundsjuk på mig som var med honom. Därför kändes det konstigt när han sen trodde på allt hon ska ha sagt om mig, om hon nu skulle varit så avundsjuk som han sa. Hon pratar fortfarande väldigt mycket om hur sjuk jag är. Att jag är psykopat som gjort henne illa. I början nämndes det ibland lite ytligt i t ex gruppkonversationer där jag kunde läsa och så att andra sen frågade henne privat vad jag egentligen gjort för hemskt. Och då började en efter en eller folk gruppvis behandla mig som luft. Några få har visat vad hon skriver och återberättat vad hon säger och det var då jag förstod att det är ett helt gäng av vänner och inte bara hon som helt ändrat syn på mig. Det var som att de fått inblick i hela mitt liv och relation till den här killen och även andra ex till mig och att allt jag upplevt var helt påhittat från min sida och att han och de nu visste sanningen om mig. Jag blev typ ett internt skämt när det i gruppkonversationer skrevs om mig utan att nämna mitt namn och när jag frågade om det är mig de pratar om blev jag kallad paranoid. Det har gjort jätteont att veta att han är en del av allt det och att han inte nån stans försvarat mig. Att han tvärtom spär på den negativa bilden av mig som sjuk så att jag själv också frågasätter om jag ens är frisk eller minns rätt eller vad som är fel på mig. Så när han hört av sig och sagt att han avskyr skitsnacket om mig och att han vill ha mig hos sig har jag hållt så hårt i honom och gått sönder när han försvinner eller tillslut blev upprörd och tog farväl. Skakar när jag skriver detta och förstår inte hur jag kan bli så påverkad av något som egentligen är rätt barnsligt och litet.
  Nej det är inte barnsligt eller litet, det är inte konstigt att du blir så pass påverkad. Klart du ville ha en relation med honom, du tyckte ju att han var underbar och du fick intrycket att han tyckte likadant, du fick dubbla signaler från honom. Det är inte konstigt att du blev väldigt förvirrad. 

  Verkar som du har dragit nitlotten när det gäller kompisgänget, de gillade uppenbarligen inte dig. Det skulle kvitta hur genuin, gullig, hjälpsam du skulle vara mot dem, de skulle tycka fortfarande att du var falsk. Ibland kan det vara så att man folk inte tycker man passar in i ett gäng och går då och väntar bara på ett tillfälle för att sparka ut en från umgänget. Det kan mycket väl vara avundsjuka av något slag. Det är inget fel på dig, du har bara umgåtts med helt fel folk. 

  Har någon sagt vad du skulle ha gjort tjejen? Eller är alla helt tysta och säger inget? Om han hade avskytt skitsnacket, hade han inte snackat skit om dig och lämnat kompisgänget och valt dig och inte dem. 

  Anonym (Matilda) skrev 2022-12-16 16:25:38 följande:

  (har äntligen insett hur man citerar men tydligen inte hur man delar upp texten i stycken då... förlåt för vägg av text...)


  Ingen fara. Inte lätt att veta hur saker och ting fungerar. Tryck på returtangenten när du vill dela in texten i stycken. 
Svar på tråden Kan inte gå vidare