• LFF

    Studenten

    Vad säger studenten? Vilka vill hen ha på sin mottagning? Vill hen ens ha en mottagning? Det är studentens önskningar som styr, det är hens firande. Då får du ta dina åsikter om den andra halvan av genpoolen och gömma i en mörk garderob.

  • LFF
    Anonym (Avskyr dessa människor) skrev 2022-12-09 12:41:31 följande:

    Jag vill att barnet ska få ett flådigare studentfirande än tårta på ett sunkigt elevhem. Restaurang är ett bra alternativ när man inte kan vara hemma på grund av avstånd, men jag ska inte betala mat och bokning av lokal åt pappan och hans släktingar. 
    om jag ordnar en fest så är det väl jag som är som värd och bestämmer över inbjudningar etc. Likaså om barnet studerat hemma och festen varit i vår trädgård, inte sjutton är dom välkomna i mitt hem


    Hade det varit en fest för DIG så hade du resonerat på rätt sätt, absolut. Men nu är det DITT BARN som är huvudpersonen denna gång, inte du. Då spelar det ingen roll hur mycket du hatar den andra halvan av barnets genpool. Du beter dig som en vuxen människa om barnet önskar sin andra genetiska uppsättning där. Punkt. Att villkora med att "vill du ha en stor fest så får inte pappa komma eller så får du betala hälften" är så satans puckat att det knappt finns ord (eller i vart fall inga ord jag kan säga här på Familjeliv). Att du har blandat in studenten i din konflikt med hens pappa borde vara kriminellt. 

    Så frågan är fortfarande: Vad vill STUDENTEN???? Utan ditt villkorande för firandet alltså. 
Svar på tråden Studenten