Inlägg från: Anonym (Veo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Veo)

    Kallt inomhus

    Mät själva. Läs av på fasta tider och för anteckningar om temperaturen. Då har ni något konkret att diskutera. Rumstemperatur mäts generellt 1 m upp och en bit in i rummet (på golv och vid yttervägg får man räkna med lägre temperatur). 20 grader är en temperatur som anses godtagbar.


    Lägg även termometern på golvet. Lägsta rekommenderade temperatur på golvet är, enligt Fastighetsägarna, 16 grader. 


    Jag tycker att inneskor med riktig sula (typ Birkenstock) är mycket mer värmande än ett par extra strumpor. 


    Det finns ju lite tricks för att få upp temperaturen inne, som att dra för tjocka gardiner (särskilt på natten) och se till att inget står/hänger framför elementen. 

  • Anonym (Veo)

    Jag tänker också så här: bor ni i bostadsrätt ligger det i ert eget intresse att värna föreningens ekonomi, så det kanske är värt att ha det lite kallt. I hyresrätt är det ju främst värdens pengar som sparas när det snålas, men i ert fall är det för att skydda ert investerade kapital. Missköts föreningens ekonomi tillräckligt ryker ju värdet på er lägenhet. 

  • Anonym (Veo)
    Anonym (K) skrev 2022-12-15 19:51:53 följande:

    Blir så otroligt förbannad på folk som säger att är det över x grader så ääääär det inte kallt. Håll käften liksom, jag slutar väl inte frysa för att det är si och så många grader??

    Vi bor i bostadsrätt och förvaltaren gör inget så länge det är över 20 grader. Varje år är det någon nyinflyttad som är orolig och tror att något är fel i lägenheterna. Så det är inte bara jag som fryser.
    Vi har en värmefläkt vi drar igång, väldigt sällan men gränsen går när man behöver ha på sig vantar inomhus. 


    Om du behöver vantar när det är 20 grader har du ju något hälsoproblem. Det är så klart väldigt tråkigt, men inget du kan förvänta dig att din brf ska ta ansvar för.
  • Anonym (Veo)
    Anonym (K) skrev 2022-12-16 09:18:06 följande:
    Nu är du den tredje som är precis just en sån som inte fattar att vi alla är olika. Jag tycker istället nästan aldrig att det är obehagligt varmt på sommaren, medan en del människor mår otroligt dåligt. Jag skulle dock aldrig slänga ur mig "det är inte varmt, huuuur kan du tycka det är varmt?!" Det är ju bara korkat. 

    Det är inte bara jag som fryser. Som jag skrev innan så är det varje år någon ny granne tror att något är fel. 

    Så klart jag förstår att vi är olika. Men det är fortfarande så att om du behöver vantar när det är 20 grader, torrt och helt vindstilla så är det något som inte är som det ska i din kropp och som borde kollas upp (jag tänker främst på cirkulationsproblem).


    Jag har aldrig i mitt liv sett någon med vantar (exkl skyddshandskar) på i den temperaturen ens utomhus, så du är exceptionell vad gäller det och kan inte förvänta dig att resten av världen ska anpassa sig. 


    Vi har alla våra små egenheter, men de får man se till att sköta själv. 

  • Anonym (Veo)
    Anonym (K) skrev 2022-12-16 15:29:29 följande:
    Kollade min hälsa för något år sedan, har jättebra värden enligt läkare och är kärnfrisk. Är dessutom inte särskilt smal så underhudsfett finns. 

    Är flera av mina grannar också sjuka då kanske..?

    Så du menar att i vårt rike står det någonstans ett flerfamiljshus där en betydande andel av de boende går omkring med vantar inomhus i sina 20-gradiga lägenheter? Jag kan inte låta bli att fascineras! 

Svar på tråden Kallt inomhus