• Grodanboll27

    Kallt inomhus

    Vi bor i bostadsrätt och har så jäkla kallt inne! Hyresvärden har kommit och mätt och då enligt dom är det 20-21 grader inomhus men det är inget man märker av. Både jag och min sambo fryser rejält , så pass att vi har dubbla kläder på oss salt dubbla strumpor . Ska tillägga att dom andra åren vi har bott här , så har det aldrig varit problem med att det har varit för kallt utan det har blivit nu. Man känner verkligen i luften att det är kallt🥶

  • Svar på tråden Kallt inomhus
  • Anonym (Xylofon)

    Om uppmätt temperatur anses godtagbart för vaktmästaren så får ju ni själva klura på vad ni kan göra själva för att inte frysa. 

    Se över om ni kan lägga ut fler mattor, häng upp tjockare gardiner, fler filtar och kuddar i soffan. Se över ventilation och se om något där kan stängas. Kolla allt tänkbart "kallras" från fönster, dörrar, ventilation och vädringsöppningar etc 

    Köp ett extra elelement och ställ där ni behöver mest värme. Tänd värmeljus och ljuslyktor. 

  • fornminne

    Kan det inte vara drag ni känner? 20-21 grader ska man inte frysa av om man inte är väldigt frusen av sig. Men är t ex fönstren inte ordentligt tätade blir det dragit och då bli inomhustemperaturen missvisande.

  • Anonym (Veo)

    Mät själva. Läs av på fasta tider och för anteckningar om temperaturen. Då har ni något konkret att diskutera. Rumstemperatur mäts generellt 1 m upp och en bit in i rummet (på golv och vid yttervägg får man räkna med lägre temperatur). 20 grader är en temperatur som anses godtagbar.


    Lägg även termometern på golvet. Lägsta rekommenderade temperatur på golvet är, enligt Fastighetsägarna, 16 grader. 


    Jag tycker att inneskor med riktig sula (typ Birkenstock) är mycket mer värmande än ett par extra strumpor. 


    Det finns ju lite tricks för att få upp temperaturen inne, som att dra för tjocka gardiner (särskilt på natten) och se till att inget står/hänger framför elementen. 

  • Anonym (Sisi)

    Om ni HYR så är det hyresvärden som ska se till att ni har skälig värme, men vissa saker kan man göra själv. 


    Om ni har KÖPT, står ni inte själva för värmen eller ingår den i avgiften? 


    Det finns el-element man kan köpa, de värmer på bra.

  • Anonym (Veo)

    Jag tänker också så här: bor ni i bostadsrätt ligger det i ert eget intresse att värna föreningens ekonomi, så det kanske är värt att ha det lite kallt. I hyresrätt är det ju främst värdens pengar som sparas när det snålas, men i ert fall är det för att skydda ert investerade kapital. Missköts föreningens ekonomi tillräckligt ryker ju värdet på er lägenhet. 

  • riboflavin

    Vi har 21 grader (uppmätt mitt i rummet 1,5 meter från golvet) men bredvid fönster och på golvet känner man tveklöst att det kan kännas lite kyligt om jag bara har vanliga kläder på. Så inte alls omöjligt att ni faktiskt har korrekt temp och ändå upplever det som lite kallt. Inneskor och en tjock tröja räcker för att jag ska hålla mig behagligt varm trots att jag är en riktig fryslort. 


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Anonym (Jag)

    Klä på er mer eller sätt in fler värmekällor - hur enkelt som helst.

  • Anonym (P)

    Det första är väl att mäta själva för att få ett värde? Vi har omvänt problem, väldigt varmt och vår hyresvärd mätte upp det till flera grader under vad vi (och sen firma med rejält mätdon), gjorde.

Svar på tråden Kallt inomhus