Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Barnmorskan rekommenderar en sak och 1177/livsmedelsverket en annan

    Det är skillnad på vad som är direkt farligt och vad som avråds ifrån. Tex avråds man från starkare nässprayer men tro mig, när man haft gravidnästäppa från vecka 16 och testat allt från lök under sängen till kortison och inhalator så har man inga problem med att nyttja Otrinex dygnet runt om så krävs. Täppan försvann samma minut som ungen var född.
    Med äldsta var sushi no no, nu är det ok.
    Sen kanske din BM inte är helt uppdaterad heller?

  • Anotherone
    Cereal Killer skrev 2022-12-19 20:40:10 följande:

    Och ja, när det gäller nässprayer så beror det som ovanstående redan skrivit att nästippa som beror på graviditeten i sig ofta är långvarig och nezeril och liknande kan ge ett beroende om de används för länge. Det är inte farligt att använda nässpray i 1-2 veckor - och det är inte farligt att bli beroende heller, bara väldigt jobbigt. 


    Precis så!
    Och grejen var att jag aldrig blev beroende. Täppan var helt kommen av graviditeten (hade inte så med första barnet) och inget beroende eller behov bestod efter att han väl var född sen. Helt sjukt. 
  • Anotherone
    elsi skrev 2022-12-20 13:45:25 följande:
    Fast då får man säga att det är det som är orsaken till rådet. Då ska man inte säga att man inte får använda Nezeril, utan att man ska undvika att överanvända all sorts nässpray. Och det gäller inte bara gravida utan alla med nästäppa, att det finns risker med överanvändning. 
    Håller med!
Svar på tråden Barnmorskan rekommenderar en sak och 1177/livsmedelsverket en annan