Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Flytt till en annan ort!

    Hon får väl bo var fasen hon vill, men hon ska inte tro att du har skyldighet att fixa umgänget för det. Då får hon komma på besök.

  • Anonym (Enkelt)

    Och, om hon nu står skriven tio mil från där barnet bor så kan du lika gärna
    begära enskild vårdnad av praktiska skäl.

    Jag vet egentligen inte vad ditt problem är i det här ärligt talat?

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Stålpappan) skrev 2022-12-26 12:14:25 följande:
    Då vi har delad vårdnad, och om hon flyttar 10 mil ifrån mig och att vi har varannan vecka.
    Men... och? Diskutera inte saken med henne, hon får väl upptäcka själv att det inte är hållbart, självklart kan barnet inte bo varannan vecka om hon flyttar så långt bort. Vårdnaden påverkas inte, om du inte gör en ansökan (vilket du då borde) men barnet ska så klart bo kvar hos dig på heltid. Umgänget får ni lösa på annat sätt, kanske varannan helg istället.
  • Anonym (Enkelt)

    Så när hon har flyttat och så kommer pratet om att "Vårt barn bor ju varannan vecka, det är min vecka nästa gång" så bara konstaterar man att "Nej, självklart inte. Det är inte praktiskt genomförbart." Och sedan får hon väl bråka bäst hon vill men det finns ingen tingsrätt som skulle tvinga barnet att pendla 20 mil om dagen för att det är mammas vecka.

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Stålpappan) skrev 2022-12-26 12:32:39 följande:
    Ja exakt. Det får hon göra, men jag undrar får man göra det med barn i bild? Om vi har delad vårdnad ? Det är mest det jag undrar över.
    Självklart får man det. Men samtidigt ger hon upp en del rättigheter, indirekt. Hon kan t ex inte förvänta sig att barnet ska bo varannan vecka, och hon riskerar vårdnaden på sikt iom att det inte alltid är så praktiskt om man bor långt från varandra.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (===========) skrev 2022-12-26 12:42:57 följande:
    Man blir inte av med vårdnaden för att man flyttar långt bort. Det är inte en anledning att mista vårdnaden.
    Umgänget däremot blir ju lidande.

    Men det är två skilda saker.
    Det sker inte automatiskt, jag har inte påstått det heller, men jo det ÄR en grund för att ansöka om enskild vårdnad pga praktiska skäl. Och ja, umgänget är något helt annat. Just därför sitter vårdnaden löst i vissa situationer.
    Anonym (===========) skrev 2022-12-26 12:50:51 följande:
    Hon kommer inte mista vårdnaden. Det vågar jag garantera.
    Som sagt, umgänget. Men inte vårdnaden.

    Börja med familjerätten. Advokater är dyra och chansen att lyckas är minimal.
    Tvärtom. Umgänget kommer hon ALDRIG förlora för det är barnets rätt enligt lag. Däremot vårdnaden för det ÄR en orsak att få enskild om det inte fungerar av praktiska skäl.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Stålpappan) skrev 2022-12-26 13:05:45 följande:

    Är det verkligen sådana små chanser för att lyckas? Även om hon inte vill samarbeta med mig alls, flyttar långt bort, utan att ens ha diskuterat någonting med mig? Hon har inget intresse för hans skolgång. Hon ville inte vara med på utvecklingssamtal, skolavslutning. Hon verkar inte bry sig, utan hon lever i sin egna lilla bubbla och tror hon kan göra vad som helst. Jag är väldigt orolig! 


     


    Jag vet advokater är dyra och det kan ta lång tid! Skall jag testa familjerätten igen? Även om vår senaste möte hos dem, så mitt i allting brusade hon upp och sade att hon vägrar kommunicera med mig, och gick, har detta inspelat. Ska jag ändå försöka en sista gång genom familjerätten? Jag gör mer än gärna, men är osäker om hon vill ens komma dit. 


    Du behöver inte vara orolig. INGEN kommer att tvinga barnet att bo varannan vecka och om du ansöker om enskild vårdnad har du stora chanser att få det.

    Advokater kostar skjortan men om du har en hemförsäkring så brukar rättsskydd ingå, prata med ditt bolag. Man måste alltid börja via Familjerätten innan man går till tingsrätt, det är numera ett krav, så prata med dem om samarbetssamtal. Om hon inte kommer så blir det så klart ännu en sak emot henne.
Svar på tråden Flytt till en annan ort!