Inlägg från: Semlan3 |Visa alla inlägg
  • Semlan3

    Sätesbjudning & vändningsförsök

    Mitt första barn låg i säte och upptäcktes tyvärr inte förrän jag kom till förlossningen och var 10cm öppen. Så något vändningsförsök hann jag aldrig bli erbjuden. De frågade dock om jag ville föda i säte. Men hade i bakhuvudet att min moster skulle föda sitt första barn i säte och att det sen slutade i akut kejsarsnitt. Så bad om att få snitt. Hade det upptäckts tidigare hade jag nog velat ha ett vändningsförsök för att sen kunna föda vaginalt. 

  • Semlan3
    CQQkieë skrev 2022-12-28 18:25:15 följande:
    Tack för ditt svar :) 

    Jag tycker också att planerat snitt låter bättre än att det blir akut ifall man försöker på sätes förlossning och det blir problem. 
    Jag ska till sjukhuset imorgon för att prata om eventuell vändning, är bara så rädd för att barnet ska dö..har läst sådana skräck historier på internet och nu kan jag inte glömma det även om jag förstår att det är till ovanligheten att det händer. 

    Hur gick det att återhämta sig efter kejsarsnittet tycker du? Var du väldigt besviken för att du inte kunde föda vaginalt eller kändes det inte som en så stor grej med snitt 
    Ja är nog skönt att prata igenom det. Nej alltså, var första barnet så gick bra. Var ju längre återhämtning än efter vaginal förlossning men hade ju inga andra barn. Har dött två barn vaginalt efter och hade varit svårare med snitt.om jag haft äldre barn att ta hand om. Jag kände mig snuvad på förlossningen mest för att jag gjort större delen av förlossningen hemma och var beredd på att föda vaginalt. Hade snittet varit planerad hade det varit annorlunda. Jag fattar vad du menar med rädsla för vändningsförsök. Har mina andra graviditeter också varit rädd för att bebis ska ligga i säte igen och behöva göra vändningsförsök. Det görs nog många vändningsförsök varje dag som går bra. Men du ska såklart göra det som känns bäst för er. Vill du inte så ska du stå på dig. Lycka till!! 
  • Semlan3

    Usch vad tråkigt att höra att det var en jobbig upplevelse. Är dåligt påläst angående sätesförlossningar. Tänker liksom vad nyttan vs risken är. Se om du kan hitta studier. Vad är det du är mest orolig för ska hända? 


    CQQkieë skrev 2022-12-29 18:35:48 följande:

    Gjorde vändningsförsök idag, det var hemskt. Jag bor i Norge och här fick man inte den muskelavslappnande medicin som jag läst om. Även om många sagt att medicinen ger en hjärtklappning osv, så hade jag hellre prövat med den. Det gjorde hemskt ont, var så obehaglig för allt jag kunde tänka var på hur ont bäbis hadde det när jag höll på att dö av smärtan, speciellt för det känns som hela livmodern kämpade emot, den blev stenhård och dom pressade bara hårdare :( 

    Tillslut gav dom upp efter två försök. Nu har jag en inbokad igångsättningen nästa vecka, då dom vill (och rekommenderar) en sätes förlossning... 
    Jag och sambon är lite osäkra, han säger att jag får bestämma.. men är så orolig att göra fel val och om någon händer våran bäbis kommer jag aldrig förlåta mig själv. Men i Norge är säte förlossningar väldigt vanligt, och dom säger att det blir kejsarsnitt om inte förlossningen går enligt deras checklista.. 

    Vet verkligen inte vad jag ska göra.. 


  • Semlan3

    Skönt om du landar i ett beslut som känns bra. jag tänker ändå att det känns bra att lita på vården om man bor i Norge. 


    CQQkieë skrev 2022-12-30 18:32:00 följande:
    Jag tänkte också så i början och hade lite förlossningskräck, men har efter att ha läst på lite och lyssnat på poddar blivit taggad på att föda vaginalt.. nu är ju problemet att det blir i säte, om jag väljer det istället för snitt. Av vad jag hittat av information så är det mindre risk att spricka av att föda o säte. Så det är ju iaf bra! 
    Sedan är ett kejsarsnitt onödiga risker om jag inte måste, och kan också bidra till problem för barnet efteråt. 

    Efter att ha läst massor online och lyssnat på positiva erfarenheter så lutar det mer och mer mot att jag ska försöka på en sätesfödsel, jag känner att det är så många som tycker att det var den bästa och lättaste förlossningen dom haft, och tänk så har jag turen att få en riktigt dröm förlossning även om bäbis ligger med fötterna ned. 
Svar på tråden Sätesbjudning & vändningsförsök