• Anonym­4848
  Thu 29 Dec 2022 20:32
  17260 visningar
  19 svar
  19
  17260

  Sätesbjudning & vändningsförsök

  CQQkieë skrev 2022-12-29 20:23:18 följande:
  Ja det var inte en upplevelse jag vill göra om, men På samma gång, hade det gått att vända så skulle jag slippa att ta nästa svåra val. Såå ändå värt att testa. 

  Om man googlar "sätesbjudning" och ser på vad det skriver på svenska studier och hemsidor så blir man ju skrämd. Läste nånstans att det är 8 gånger högre risk att bäbisen dör av säte förlossning än av kejsarsnitt (1 på 217 mot 1 på 1667) men när jag läser på norska studier, då Norge är näst intill ensamma med att ha fortsatt föda barn i säte när alla andra länder slutade för 20 år sedan, så står det ju att det är högre risk att föda med kejsarsnitt... 

  Försöker hitta youtube videos med mammor som berättar om säteförlossningar som gått bra, men svårt att hitta. Ser ut som dom flesta valt att ta snitt istället, iaf i Sverige och utomlands
  De jag känner som haft bebis i säte har det gjorts röntgen innan för att mäta och se om det ens verkar fysiskt möjligt att föda vaginalt, har du fått det?
 • Anonym­4848
  Fri 30 Dec 2022 20:56
  #14
  CQQkieë skrev 2022-12-30 13:54:59 följande:
  Nej, dom sa till mig när jag frågade om det att det inte görs längre i Norge, bara ifall jag varit en kort och smal kvinna där man kan misstänka att det inte finns plats.

  Jag med mina 177 cm och breda höfter hade tydligen en "föda barn kropp"... Men igen känns det som att det är så olika i Sverige och Norge, och jag vill ju hellre ta det säkra före det osäkra.

  Med tanke på att barnen legat i säte i ca 10 veckor och va helt omöjligt att flytta på varken med vändning eller spinning baby tricks, och jag har läst att om bäckenet är osymmetriskt efter tex. Ryggskada (jag blev stelopererad för 15 år sedan efter en olycka och har fått skolios efter det) så kan det vara en anledning till att barnen ligger i säte. 

  Kanske det också spelar in vid en säteförlossning...

   
  Okej. Tycker dock också att du kan känna dig trygg i Norge, finns ju många andra länder som skulle kännas mer riskabelt känns det som. Och det låter väl vettigt att testa vaginalt och se hur det verkar gå, de är ju såklart beredda på att det kanske måste avslutas med snitt och det är ju du också medveten om. Jag har hört att ca 50% av vändningsförsöken lyckas, så att det inte gick är nog inget att hänga upp sig på.

  Om det går vaginalt är ju det att föredra! Jag har iofs bara fött vaginalt (huvudet först), men var så häftigt hur snabbt kroppen återhämtar sig. 
Svar på tråden Sätesbjudning & vändningsförsök
Logga in
Bli medlem