• MeIMyself

    Vi som startar IVF 2023

    grimaserar skrev 2023-10-27 14:31:33 följande:

    Jag har varit på VUL idag och allt såg bra ut! En 16 millimeter liten böna med ett snabbt slående hjärta. Känns helt fantastiskt och både jag och sambon blev väldigt rörda och grät en skvätt. Är bara uträknad till 7+6 men känns ändå som att jag faktiskt vågar tro på att jag är gravid nu, håller tummarna för att det ska få fortsätta.

    Har haft såå mycket blödningar, ganska rejäla (men korta) och en som gjorde rejält ont, men det verkar inte som att de kommer från livmodern. Tänker att det kanske kan ge lite hopp till er som också blöder och är oroliga! Det är ju väldi läskigt, men det behöver inte betyda att det är något fel ❤️ 


    Stort Grattis Hjärtablev så lycklig av att läsa ditt mejl.
    hoppas vi har samma tur nu har jag haft blodiga flytningar i ca 2,5 vecka :( 
    men bokade tid imorgon så får se vad vi serHjärta
  • MeIMyself

    Jag var också inne igår och gjorde ett privat UL för att lugna mina nerver efter 2,5 vecka me mörkröda/bruna flytningar efter en kraftig blödning.
    Det såg fint ut och lillen splattrade runt med armar och ben så man ska verkligen inte tappa hoppet även om det är så svårt Hjärta Imorgon kommer vi in i vecka 11 så vill bara passera sista 2 veckorna och passera vecka 12. 


    Rockbrud skrev 2023-10-30 12:58:55 följande:

    Det går bra nu. Hemska smärtor o svullnad sen igår em. Fick tid till gyn nu på förmiddagen o konstaterades måttlig överstimulering samt inflammation på äggledarna. In med antibiotika, starka värktabletter o sjukledigt resten av veckan. Dessutom gissade läkaren att det int kan göras nån insättning mer iår då min kropp behöver vila. Det enda som fattas är väl att alla äggen dör innan frysen. får hoppa till tråden vi som gör ivf 2024 😿


    Beklagar verkligen, och krya på dig. hoppas du återhämtar dig snabbt Hjärta
    Jag fick antibiotika efter äggplock men lyckades dra på mig UVI direkt efter återföringen. Ge inte upp hoppet, håller tummar och tår för att de ska klara sig till frusen. 
  • MeIMyself
    Sola13 skrev 2023-11-03 07:21:49 följande:

    Jag tar som sagt progynon inför frysåterföring. Började för precis en vecka sedan. Redan i onsdag fick jag riktigt mycket ägglossningssekret, och nu är jag orolig att tabletterna gjorde så att ägglossning sker nu snart supertidigt och att vi kommer missa det (ska på ultraljud på måndag 10 dagar efter start), någon som varit med om liknande??


    Det hade jag också haft känndes som att jag hade ÄL tom men allt var som det skulle, så tror inte att du skulle få ÄL innan.

    Håller tummarna för dig att det går bra på måndag men tror absolut inte att du ska vara orolig för det  {#emotions_dlg.flower}
  • MeIMyself
    Smilla93 skrev 2023-11-03 11:40:27 följande:
    Vågade inte testa igår? Men eftersom jag hade samma stressiga känsla tog jag ett test idag (RD 10, dag 16 efter ovitrelle). Ett extremt svagt streck. Dock ändå lite hoppfull eftersom det va supersvagt dagen innan testdagen när jag var gravid med min son. Ska göra nytt på söndag och se vad det blir då.  
    Ser helt klart ut som ett positivt test :)

    Grattis :) 
    Zaro skrev 2023-11-03 12:09:51 följande:

    Lite nyfiken - vilka av er har barn sen tidigare, och vilka siktar på att bli förstagångsmammor? Måste kännas lite tryggare när det är barn nr 2 då man vet att man har förmågan att bli gravid!?


    Första gången för mig :)
    Har lyckas bli gravid en gång innan via IVF som slutade med MF, är nu inne i vecka 10+3 så hoppas att det går hela vägen denna gången. 
  • MeIMyself
    ivf90 skrev 2023-11-08 19:03:34 följande:

    Tänkte bara kika in och berätta att mitt tidiga ultraljud gick bra idag! Embryot hade vuxit 1 mm om dagen sen sist. Det är alltså fortfarande 3 dagar "för litet" (7+3 istället för 7+6), men eftersom det hade vuxit på i normal hastighet var barnmorskan inte oroad. På måndag blir det inskrivning hos barnmorska i den ordinarie vården. 

    Kommer nog att betala för ett ultraljud i vecka 10 eftersom min stora skräck är att gå med ett dött embryo i flera veckor och sen upptäcka det på RUL. 


    Det gjorde jag också och den känslan när man ser att allt är bra är obeskrivlig värd alla pengar i världen :) 
    Så rekomenderar starkt. 
  • MeIMyself
    Gravida Gravid

    Noelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Allt såg fint ut i vecka 12 och låg risk KUB, RUL 11/12, BF 3/5-24


    Zaro - 30 år, IVF 1 via Stork i Kph, rul 27/12.

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, 11+3,  KUB 14/11.  




    Ivf90 - 33 år, IVF1 återföring 2 via Livio Gärdet. Vecka 7+6 (8/11). Har varit på ultraljud och sett hjärtslag i vecka 6+6 och 7+6. Embryot mätte 6+2 första ultraljudet och 7+3 andra. Inskrivning hos barnmorska 13/11. 

    Grimaserar - 32 år. Första försöket på Sahlgrenska. FET med femdagars embryo. Vecka 8. VUL fredag 27/10. 





    GurkApan93 - 30 år, IVF 1 via RMC. Vecka 5+1. 
    Första ultraljud 13/11

    orkideorkide81- 42 år, 4 st IVF, vecka 25, BF 19/2

    Awesomeginger - 34, oförklarig barnlöshet. IVF 1, inget ET utan FET.  Baby  Första VUL 29/11






    Under behandling Solig

    Mathilda88 - 35, först manlig infertilitet (inkl sekundär infertilitet), nu oförklarlig? RMC Malmö påstår dålig äggkvalité vilket jag motsagt. IVF1 - 4 embryon ut av 17 ägg dog på dag 2. IVF2 - 7 embryon ut av 15 ägg varav 6 dog på dag 3 och en cellfattig dålig blastocyst på 4BC. IVF 3 Långt protokoll påbörjas 30 oktober.

    JohannisenIVF - RPC Akademiska IVF 1 + 2 inga bra resultat, IVF 3 = en FET, missfall. IVF 4 - behandlingsstart med injektioner 20/10 

    Vito87 - 36 år. 3e och sista IVF/PGT försöket.  Under stimulering med menopur 400 IE.

    Quincey - 34 år, manlig faktor/oförklarligt barnlösa/dålig embryoutveckling. 1 MF, IVF/ICSI 3, 1 ET (3D), FET i december (3D)

    M1n4x - 39 år, oförklarad infertilitet, sekundär infertilitet. 1 tidigt MF.
    IVF/ICSI 1, 1 ET 2-dagars embryo, testdag 3/11

  • MeIMyself

    Hej Awesomeginger,

    kunde inte citera av någon anlednin, jag har blött i princip sen vecka 7-8. och då såg allt bra ut och vi fick se en liten bebis. 


    Men nu började jag blöda igen i fredags och förstår verkligen din oro, jag är också så orolig :( 
    Men det såg bra ut sist och då blödde jag rejält, det droppade. Nu kom det mer som en flytning men fortsätte. Ska på KUB på tisdag så får bara vänta in :(

    Men det behöver inte vara något negativ. 

  • MeIMyself

    Hej,

    Vill bara säga att allt såg så fint ut på KUB testet och vi får förmodligen reda på könet 28/11 december :)
    Så om ni har blödningar som mig behöver det inte alltid betyda något dåligt. 

    Lycka till för alla som försöker och jag hoppas från hela mitt hjärta att alla vi som kämpar blir mammor/pappor snarast. {#emotions_dlg.flower}

  • MeIMyself
    Mathilda88 skrev 2023-12-01 13:05:31 följande:
    Jag är i chock - på ett positivt sätt Hjärta
    Fick besked om att av de 11 äggen var hela 10st naturligt befruktade!! Hjärta{#emotions_dlg.flower} 

    Fått tid för återföring imorgon eftermiddag av 2 st om allt utvecklas fortsatt okej Hjärta
    Stort Grattis, håller tummar och tår för dig att du blir gravid Hjärta{#emotions_dlg.flower}
  • MeIMyself

    Till mig sa dom efter vecka 18, det verkar vara olika från BM till BM så konstigt :( nu blir jag förvirrad.
    när jag gjorde Glukosbelastning runt vecka 12 sa hon ingenting igen om vaccin, frågan är om jag ska påminna henne.. 
    jag ska inte träffa min BM förrens vecka 21 nästa gång. 

  • MeIMyself
    Zaro skrev 2023-12-01 21:43:57 följande:
    Tänker att man inte kan noja för allt... googlar du ser du att man kan ta det from vecka 16 fram till två veckor före förlossningen. Bm har ju olika riktlinjer och säkert olika tycke mm att hålla sig till. 
    ja, sant men samtidigt står det om man gör den försent då kanske det inte funkar om man tidigare.
    Ja, man får lite på dom
  • MeIMyself
    Zaro skrev 2023-12-27 10:31:07 följande:

    Då var jag tillbaka. Jag är i vecka 19+ dvs vecka 21 nu på fredag. Idag var vi på rul. Minns att en medlems vatten gick i vecka 19 och att det slutade hemskt. Har känt på mig i några dagar att något är fel trots att vi precis var hos specialistmödravården (som i och för sig inte tittade på fostret). Är smal från början och fortfarande smal och känner inga fosterrörelser alls. Måste ju inte vara något fel för det. Men idag på rul konstaterades för lite fostervatten samt att moderkakan låg illa dvs att det kan sluta med kejsarsnitt som jag ju helst slipper. Ingen idé att älta men nu väntar vi på tid hos fostermedicin inom en vecka och sen ett till rul då de inte såg kön och så. 


    Åhh :/
    Hoppas det går bra, håller tummarna nu när vi kommit så långt :(
    Jag har också RUL imorgon, men är så nervös att något inte ska se bra ut.
    Har din mage börjat växa?
    Jag vet det är svårt men försök inte tänka på det värsta :(
    Jag har heller inte känt någon rörelse än, bara mer som tarmrörelser men endå lite annorlundare. 

    Hopper tummar och tår för er Hjärta
  • MeIMyself
    Zaro skrev 2023-12-27 20:37:22 följande:
    Tack MelMyself!
    Jag vill såklart inte skrämma er andra. Det går säkert jättebra för dig, du har ju kommit så långt! Tror inte heller magen eller rörelser säger så mycket, men det är klart att det är en mer eller mindre emotionell resa. Vill ni ta reda på könet imorgon?
    Jag har gått upp flera kg och har absolut en kula jmf med min planka till kropp i vanliga fall, är nog bara inte så stor som jag trodde att jag skulle vara. Hur är det för dig?

    Vi kommer vilja ta reda på könet :)
    vi får se om bebisen vill det också.
    jag har gått upp också, och magen syns nu  :) 
    tror jag har gått upp runt 6 kg.
    är i vecka 19 (18+1).
    jag vill ha kejsarsnitt men vet inte hur jag ska övertala min barnmorska för jag är så rädd för vaginalförlossning  :( men vi får se.

    hur kände du att något var fel? Hade du ont eller extrema flytningar? 


     

  • MeIMyself
    Zaro skrev 2023-12-28 13:23:45 följande:

    Melmyself - hur har det gått? 


    Sola - tycker det ser positivt ut och skulle också köpt ett från clearblue.

    Själv har jag fått tid på sjukhuset imorgon då det är vecka 21.


    Hej, 

    av någon anledning kunde jag inte skriva här igår, men det gick bra allt hon honde se såg bra ut men ska på återbesök 15/1 för att bebisen är liten och hon ville kolla nogrannare och den var inte så samarbetsvillig heller inte still en sekund haha :)

    Vi ska ha en liten flicka Hjärta

    Skriv hur det går för dig idag?
  • MeIMyself

    Zaro - jag beklagar verkligen och vet inte riktigt vad jag ska skriva :( 
    jag skickar all kärlek till er.
    vi har redan gått igenom så mycket varför kan inte våra graviditeter vara smärtfria :( 

    Hjärta

  • MeIMyself
    Zaro skrev 2024-01-11 13:01:12 följande:

    Jag kan tydligen inte hålla mig ifrån denna grupp! Ni som känner till mig vet att jag har två kroniska sjukdomar och tar en kraftig medicin som gör att en bebis inte kommer kunna vaccinera sig sitt första halvår och vara infektionskänslig. Men vårt första IVF fungerade och vi skulle på rul 27 december. Dagen före julafton blev min mage helt platt och jag kände under fyra dagar inte de förmodade fosterrörelser jag tidigare känt. På rul säger hon att det knappt finns fostervatten och inte ser bra ut, och vi får en akuttid till överläkaren som ser samma sak och säger att vi får två veckor på oss, till idag, men att vattnet mycket sällan fylls på och att vi ska förbereda oss för att idag ansöka till socialstyrelsen om abort den sista dagen, dvs imorgon. Sen blir det annars en vanlig förlossning där vi troligen skulle se barnet dö. Under dessa veckor har vi inte haft någon samtalskontakt och vi har pratat med en präst om begravningen. Vii har gråtit som fan och min sambo som inte är en känslig typ har nästan tappat det. Men! Under dessa veckor har magen blivit lite större och framförallt har jag tydligt känt sparkar, och även min sambo har känt dessa och vi har till och med filmat dem utanpå magen. Och idag säger de att det är ett mirakel. Det är mer vatten, den rör sig, troligen har en inre fosterhinna spruckit utan att det kommit ut och läkt. Troligen är den inte sjuk och troligen kan det se bra ut på återbesök om två veckor. De tror inte heller längre att det är fel på den och att det är möjligt att vi får ett friskt barn i fullgången tid. Vi fick också för första gången veta att vi haft helt rätt, det är en underbar liten pojke vi väntar. Vi är helt chockade, har grav sömnbrist, men är försiktigt positiva. Tack för att ni läst så långt.


    Jag får tårar när jag läser detta, vilket mirakel.
    hoppas att allt ska fortsätta fint och att ni får er bebis i famnen när det är dags.
    Tack för att du delar med dig Hjärta
  • MeIMyself
    Quincey skrev 2024-04-24 17:14:53 följande:
    LMSM skrev 2024-04-24 14:33:40 följande:
    Jag har också hört att det kan vara positivt vid återföring men annars har jag inte hört ngt. Det är nog ingenting att oroa sig över skulle jag tro. 

    Jag hoppas det! På Eliva frågade läkaren alltid min sambo om han varit sjuk, eftersom resultaten var så dåliga. Men kanske bara påverkar om mannen är sjuk, inte kvinnan.
    Hej,

    påverkar absolut inte, jag var förkyld också under sprutperioden och om allt går hela vägen så har vi vår dotter om 1-2 veckor  :) 
    kämpa på ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023