• MeIMyself

    Vi som startar IVF 2023

    LT123 skrev 2023-09-10 22:47:35 följande:

    Hej alla, ny här :)

    Har läst ett tag här till och från och känner att nu är det dags för mig att presentera mig då vi ska göra vårt första äggplock på tisdag!!
     
    Jag är 27 år och min man är 34 år,  vi har varit tillsammans i snart 9 år. Inga barn sedan tidigare och jag har aldrig varit gravid. 

    Vi har försökt bli gravida i drygt 3 år och går hos RMC Malmö. Anledning till barnlöshet är ospecificerad men dem misstänker att jag har pcos ( då jag har väldigt många äggblåsor) och endometrios då jag har en så kallad chokladcysta. De är två faktorer som kan påverka att det är svårt för mig att bli gravid naturlig väg. 
    Min man har många bra och friska spermier. 

    Under tiden vi väntade på att få en kallelse och få påbörja IVF så gjorde vi två insemineringar i Köpenhamn utan framgång. Vi påbörjade vår första runda med Menopur i April men fick avbryta den efter 10 dagar då jag fick en ledande äggblåsa. 
    Omgång två bytte vi till Gonal-F men det reagerade inte min kropp på alls och det avbröt vi efter 7 dagar. 
    Inför vår tredje omgång så fick jag en korsreaktion på mitt screaning test får hepatit B som vi var tvungna att undersöka närmare innan vi fick fortsätt med vår IVF. Någon som har varit med om samma?

    Det var väldigt frustrerade då det gjorde att vi var tvungen att hoppa över en cykel och sedan blev det sommar och rmc hade sommarstängt. 

    Vi fick äntligen börja vår tredje omgång den 27/8 med menopur och det började trögt men det var nu på slutet mina äggblåsor började växa ordentligt. Så på tisdag får vi göra vårt första äggplock och vi är så taggade på detta!!

    Det har känts tufft med alla dessa sprutor utan framgång men hoppas att det går vägen nu.  Magen är svullen och öm exakt hela tiden. Det har varit tufft att få ihop IVF:en och jobb. Jag har fått gå på extra många ultraljud för att jag har höga äggreserver och då kan de plötligt reagera och växa så dem har velat hålla lite extra koll. Hur gör ni med jobb? Jag har ingen möjlighet att jobba hemifrån.. 

    Eftersom vi har varit tillsammans så länge så får vi jämt frågan när vi ska skaffa barn - och det gör lika ont varje gång. Om de bara visste vad vi går igenom för att få den drömmen att gå i uppfyllelse. Nu håller vi alla tummar för vårt första äggplock på tisdag!!!

    Jag hejar på er alla som har fått ett plus och sörjer med er andra som inte har haft turen <3


    Hej,

    Tråkig start men kan säga att jag också har endometrios och var liknande jag reagerade väldigt svagt på Gonal F i början och fick höja dosen rejält. Gick nästan på sprutor i 1 månad första omgången i Februari. 
    Vi fivk ut 15 st  och 8 blev brfruktade och "bara" 2 som klarade sig till dag 5.
    Fick en tillbaka direkt, blev ingen graviditet och andra försöket var FET i Maj och jag blev gravid men tyvärr avstannade det vecka 7.


    Nu gjorde vi vår andra äggplock i tisdags och fick tillbaka en i söndags som jag ruvar på. Har ni fått något tillbaka? Hur har det gått?

  • MeIMyself
    Noelani skrev 2023-09-11 15:13:03 följande:

    Är det vanligt att reagera svagt på Gonal-F om man har endometrios? 

    Intressant... Jag har alltid haft en fruktansvärd mensvärk (vi snackar inlagd, ambulansturer etc) men de har aldrig hittat kliniska fynd av endo och därav ingen diagnos.. men läkarna tror det kanske sitter i livmodern eller andra ställen som inte syns så bra..

    Tyckte jag fick ut väldigt få ägg på Gonal-F.. Även efter höjningar..  kanske var det därför... 


    Kan tyvärr inte svara på om det är pga det men hat även stor äggreserv.
  • MeIMyself

    Hej,

    Ni som plussat, från vilken ruvardag har ni börjat se +'et? 
    Hade ET i söndags är så nervös men förstår att det är förtidigt kanske :/

    Var dum och testade igår morse och mycket svag två streck men det var nog från ovitrellen :( Idag var det blankt.

  • MeIMyself
    Orkidé8181 skrev 2023-09-14 09:43:39 följande:
    RD 11 plussade jag, ganska starkt, så hade nog kunnat testa tidigare.
    2 dagars ET.
    tack, hoppas då jag och plussar om några dagar {#emotions_dlg.flower}
  • MeIMyself
    Noelani skrev 2023-09-14 11:06:03 följande:

    MeImyself, 

    På dag 11 efter ovitrellesprutan ska den inte ge falskt positivt.

    Jag brukar testa just på dag 11 efter sprutan för att få ett negativt test så jag vet det.. 

    Jag testade positivt RD10 med en 2 dagars. De är ju tidigt sägs det. Har dock satt in 2 embryon och hoppas på tvillingar 🙏😅


    Jag fick en 5 dagars tillbaka i söndags. 


    Stort Grattis, jag är på RD 4 , så det är kanske förtidigt för att jag ska plussa eller så blir det inget.

  • MeIMyself
    Noelani skrev 2023-09-14 15:01:07 följande:

    Ja RD4 är på tok för tidigt..  man har kanske sett någon enstaka plussa med blasto på RD6-8 men de är få...  😅


    ahh, bra nu blir jag lugn. Skäms
  • MeIMyself
    Mathilda88 skrev 2023-09-14 19:29:26 följande:
    Instämmer med Noelani, på tok för tidigt för att det ska kunna synas något alls 🥰 När har du TD?
    Jag har den 22/9 så om ca 1 vecka 🥰
  • MeIMyself
    Quincey skrev 2023-09-15 09:12:23 följande:

    EmiliaSol, välkommen hit! Vad kul att ni går till Carl von Linné, har kollat upp dem inför nästa försök och vore intressant att veta vad du tycker! Var det de som sa att er chans är 55-60%?


    Jag såg bara instruktionsvideo på hur man tar sprutorna, utan genomgång eller tidigare erfarenhet och tyckte det var enkelt! Nålen är väldigt tunn förutom på Fyremadel, och som Mathilda sa så kommer man för varje spruta lite närmre sitt mål. Sen vänjer man sig fort. Tror det inte kommer vara någon fara för dig!


    Hej,

    Vill tipsa er om Ganirelix som är mycket snällare nål.

    Hoppas inte men om du skulle behöva göra om det så fråga din klinik om Ganirelix som fyller samma funktion som Fyremadel som är mycket snällare. 

    Lycka till
  • MeIMyself

    Hej,

    Jag har endometrios sen många år tillbaka 

    Första IVF'en fick vi 2 blastisar, ena fick vi tillbaka direkt blev ingenting, andra ledde till graviditet som slutade med MA.

    Andra IVF, fick vi också två blastisar, fick tillbaka ena på dag 5, idag är min officiella testdag och jag fick positivt test imorse , men är så orolig nu har jag nog fått UVI,. Försökte googla men hittade inget, kan det vara farligt, kan man få missfall av UVI, någon som vet`? är så sressad nu. 

    Har något varit med on liknande? 

  • MeIMyself
    Zaro skrev 2023-09-22 11:09:19 följande:
    Grattis till plusset! Om jag var du skulle jag försöka att inte oroa mig, men ringa barnmorska och höra med dem om du bör behandla infektionen. Tog du progesteron förra gången du fick missfall förresten och ska du ta det denna gång?
    Hej,

    ja, jag tog lutinus men mitt missfall berodde på att embriot slutat växa :( när vi hade tidigt UL så fanns det bara en liten prick, dock växte livmodern/säcken.
    jag hade en missed abortion så vi fick en chock ☹️ 
    jag fick göra en medicinsk abort hemma :( det var riktigt tufft och så händer detta nu.

    jag har tid hos VC idag kl 13:30 ska se vad de säger hoppas verkligen att jag inte har det
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023