• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • MeIMyself
    Kanariefågeln skrev 2023-02-06 21:42:27 följande:

    Hej alla! Vilken fin tråd som jag gärna hoppar in i:) vi gör vår första ivf! Har gjort ett (mycket smärtsamt) ägguttag för några veckor sedan och väntar nu på att få göra en återföring:) ÄNTLIGEN!

    jag ska sätta In i stimulerad cykel, äter därför progynon nu men slemhinnan växer dåligt. Någon här inne som ätit progynon?


    Välkommen, 

    Jag har Lutinus, vet inte hur andra har haft det men jag har inte haft besvärliga biverkingar av sputorna men Lutinus.... mina bröst är 2 gånger större känns det som, min mage är stor som den aldrig varit innan :( Jag andas även rungt... 
    Dumlan skrev 2023-02-07 08:24:45 följande:

    Välkommen @kansriefågel ! 


    jag hade cyclogest vid ET sist. Nu har vi gjort naturlig cykel och slipper progesteronet hehe.  


    finns det någon mer testnarkoman i tråden? :,)
    jag vill se ett Starkare test varannan dag (eftersom hcg fördubblas var 48e/h). Av erfarenhet har det för mig inte blivit bra de gånger testen börjat bli svagare. jag Tror jag försöker greppa den liiiiilla kontroll man kan få ha i den här karusellen?


    Grattis Dumlan,

    Jag har testdag 18/2, tänkte försöka vänta till alla hjärtans dag och testa då med clear blue early detection :) 
    har du testat sen dag 1 ? 
  • Dumlan

    @melnyself så fint att få plus på alla hjärtans dag ju <3.


    Jag började testa dag två (vet ju att det är för tidigt..) på dag 3 tyckte jag att jag eventuellt kunde ana något, men är också lite skadad så vågade inte lita på det haha, dag 4 såg jag ett streck utan att anstränga mig, och på dag 5 ?gravid? på digitala. 

    håller tummar och tår för alla!

  • Chilins

    Hej!

    Jag ansluter här om det går bra :) vi har äntligen fått svar på vår utredning om ofrivillig barnlöshet (inga fel konstaterade) och fått veta att remiss ska skickas för IVF. Jag är 32 år gammal och det är vårt första barn. vi väntar med spänning nu på att få vår kallelse till första besöket hos läkare för att göra IVF. Vill gärna dela denna resan med er. 

  • Jessissa
    Hej alla! Vilken fin tråd jag hoppar in i nu och stort grattis till alla plus Skrattande

    Jag är 32 år med en riktig besvärlig endometrios. Livrädd för att inte kunna bli gravid eller att ett ägg inte ska fästa - men hoppet är det sista som överger en. 

    Jag och min sambo har försökt att få barn i cirka 1,5 år. När vi träffades gjorde jag ett smärtsamt äggplock där 7 mogna ägg gick direkt till frysen. Jag har som sagt endometrios och sambon har få antal spermier. 

    I december 2022 gjorde jag ett nytt smärtsamt äggplock som resulterade i tre ägg, tyvärr inget befruktat med ICSI.

    I torsdags var det dags att tina mina 7 frysta ägg för ett nytt ICSI-försök och förhoppningsvis återföring i naturlig cykel. 4 ägg blev befruktade (1 starkare och 3 svagare). Nu ska de odlas vidare till 5-6 dagars blastocyster (vilket de blir idag/imorgon). Väntan på att de ska ringa från Örebro är olidlig, vet ni när de brukar ringa för att meddela resultat till frysen? Jag testade positivt på ÄL-stickan i söndags (CD17) och om allt går vägen blir det FET på fredag eller lördag! Var inne på UL idag för att kontrollera slemhinnan som såg bra ut, men är livrädd för att mina endometrios-cystor skapar en dålig miljö för ett återförande. 

    Nu hoppas jag bara att de snart ringer med positiva besked och att jag får läsa om ännu fler plus här i tråden! Plus 

  • Adelei

    @chilins 
    @Jessissa ni är välkomna

    / ingen aningen har inte kommit till det momentet än. kanske någon annan vet i gruppen. 


    Jag har börjat med cyklogest idag , känns att allt kommer ut ska den vara så?

  • Dumlan

    Välkomna :)

    @jessissa jag fick meddelande via brev ang hur många som gick till frysen efter ET, fick en faktura på posten (aldrig i hela  mitt liv blivit så glad för en faktura hahah, grät lyckotårar). Men man Borde ju kunna ringa kliniken på dag 6 och få besked tänker jag. 

    att ni gått fyra befruktade låter ju bra! Vi fick bara tre av sju.. fick insatt ett 8-celligt i november, som blev minus. och ruvar nu på blasto :). en flinga kvar i frysen om de skiter sig. Vi går dock privat så ivfen kostade typ 50k och ET kostar 20k, så hoppas vi slipper fler hehe.

  • Jessissa

    @kanariefågeln åh, snabba ryck ändå. Hoppas de ringer till mig tidigt imorgon bitti så den nervösa väntan tar slut  (fast då kommer väl nästa steg att bli nervös för haha). Vet du när du kommer få göra återföring? 



    @dumlan haha ja, är det någon faktura som man ska bli glad över så är det ju den! shit vad dyrt att göra privat, håller verkligen tummarna för er nu! men du har väl testat positivt nu? Vilken är din riktiga testardag? :D 

  • Dumlan

    @jessisss vi är på ruvardag 11 idag, och har officiell testdag på ruvardag 14, dvs på torsdag. Vi testade positivt på ruvardag 5.


    Det är dock 6e gången (det andra fem är ?naturliga? graviditeter, alltså inte ivf) jag är gravid (har en dotter som just fyllt 5), en kemisk graviditet, en missed abortion efter vi sett hjärtat, ytterligare ett missed abortion, och ett spontant missfall. Så ett plus betyder (tyvärr) inte så mycket för oss. Vi skålade inte i bubbel direkt utan mer ?Jaha, då får vi se vad det blir av det den här gången?. deppigt i know. :/ 
    vill vara glad och tro och hoppas, men inbillar mig att jag inte faller lika djupt om jag inte googlar barnvagnar och BF..

    de första tre missfallen tänkte jag efter varje ?nu kan det ju inte hända en gång till, nu måste det gå vägen?, men visst kunde det hända en gång till.. och en till..

    sorry för deppigt inlägg :( <3

  • Kanariefågeln

    @jessissa vi har fått vänta en cykel då Jag fick ut så himla många ägg (25st) och fanns då risk att jag skulle bli överstimulerade efter. Så har nu fått en mens och käkar progynon för att tjocka på slemhinnan, så det är vad vi väntar på nu, att den ska bli 7 cm, eller mm??? Haha nej jag minns inte, 7 något. De räknade med att den skulle vara tjock nog i fredags men då var den Bara 4:( men ska dit på torsdag igen så förhoppningsvis blir det återföring nästa vecka !!!! Är väldigt taggad på det:)))

    kommer du göra återföring direkt i denna cykel:)?

    håller tummarna för alla oss här inne! Unnar oss så mycket det vi kämpar för!

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023